Lemken Solitair

Uživatelský avatar
Příspěvky: 646
Registrován: 18 lis 2005 18:32
Bydliště: Šumperk

Lemken Solitair

Příspěvekod Kuba Medera » 27 lis 2005 15:01

taky není špatná

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 27 lis 2005 16:01

Co to je? to není ani secí stroj, je to drahé poruchové, nikdo s tym není spokojen. Ne dělám si srandu, je to něco jako GreatPlain, chválí si to hodně. Já oceňuji tu větší 12 metrovku.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 646
Registrován: 18 lis 2005 18:32
Bydliště: Šumperk

Příspěvekod Kuba Medera » 27 lis 2005 16:13

u nás mají 9 s rotačkama zirkon záběr 6m

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 27 lis 2005 16:32

Za čím to tahají?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 806
Registrován: 17 lis 2005 10:49
Bydliště: Blansko

Příspěvekod Petrrrr » 27 lis 2005 21:01

C rostěnicích ma 12 m a je to dobrá mašina zvlášť na drobnosemené rostliny má vysoké výkony , ale podle obsluhy je tam moc elektoniky

Uživatelský avatar
Příspěvky: 646
Registrován: 18 lis 2005 18:32
Bydliště: Šumperk

Příspěvekod Kuba Medera » 27 lis 2005 21:06

tahají ho za JD 8400,viděli jste už někdo u nás v ČR solitair 10 :?:

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 27 lis 2005 21:20

V Rostěnicích jezdí.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 806
Registrován: 17 lis 2005 10:49
Bydliště: Blansko

Příspěvekod Petrrrr » 27 lis 2005 21:22

Jasně že jezdí tahá ho Steyr.

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 17:37

U nás měli objednanou Solitair 8 ale LEMKEN jí nestačil dodat v termínu a tak knám pujčily předváděcí (první v republice) Solitair 12 když jí u nás viděli tak objednávku změnily na Solitair 12 (druhou v republice) a jsou sní naprosto spokojený. Tahají jí New Hollandem 165 TM. 12 metru záběr už udělá slušnou práci.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 18:22

A odkud jste? jestli se můžu zeptat? respektive kde jezdí druhý solitair 12?

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 18:37

Agrodružtvo Brázdim já jsem taky z Brázdimi.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 18:42

A kolik máte pro něho hektarů? Já sem řešil jednou takovou záležitost ohledně tohot stroje a využití.

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 18:46

Jsme blízko Prahy tak ještě nedávno lehce přes tisíc ale letos už jen něco přes 800 ale stoho je kolem 100 řepy a kolem 50 slunečnice.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 19:28

Takže jste se rozhodly pro větší výkon a rezervu ve výkonu + včasnost provedení setí. Jaké máte ještě traktory? uplatňujete minimalizaci?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 244
Registrován: 14 lis 2005 22:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Zetor » 15 led 2006 19:32

neni TM 165 trochu slabej na 12m secku?

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 19:52

Minimalizaci uplatňujeme.Unás platí pravidlo 1 člověk jedem stálej traktor.Kromě Zetoru 160 a 120,máme 1 Case Magnum MX240 který tahá hlavně Strom Ecolands Mega(6m),Pluh Lemken Vario+packer (6 radlic),Lemken Rubin (6m) pak 1 New Holland G70 210 ten tahá Kompaktor (6m) a potom autovlem s naší udělanou korbou a vlastnim patentem zavírání, a ještě 1 New Holland TM165 který tahá Hardi Comander Plus Twin Force (24m),Lemken Solitair12 (12m),rozmetadlo AMAZONE (32m),autovlek a potom ještě New Holland typ přesně nevím ale má taky 160 koní je to předchudce TM165 a ten tahá přesný secí stroj ACCORD MONOPILL (12 řádku) a potom ještě ořezávač a vyorávač řepy KLEIN a ten tahá taky autovlek. Pak máme jěště 2 kombajny Claas Lexion 460 a Claas Mega.

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 19:57

ZETOR: TM 165 si ze Solitarkou poradí hravě nebojím se říct že má i trošku rezervu.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 19:59

To jste přemechanizovani :D n a 800ha... dobry, challenger nechcete? 765, 320koníků?

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 20:03

Je toho dost ale v praxi zjistíš že to je tak akorád ani moc služby nestíháme.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 20:14

jakou rychlostí jezdíte s tym Solitairem? respektive, jaké výkony má?

Site Admin
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 12 lis 2005 00:23
Bydliště: blízko Olomouce

Příspěvekod Martin » 15 led 2006 20:14

To jsou jako v republice jen dva Solitare 12? ja potkal u Časlavy taky jednoho a hahal ho JD

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 20:24

Martin: Prý jích je v republice už asi 10 ale unás byla druhá co v republice byla máme jí už 2 sezonu.
My sní jezdíme tech 16 km/h ale v řepce počítač dovoluje i 25 km/h ale tak rychle už nejezdíme nebyla by kvalita tak dobrá ale mam zato že tech 25km/h jezdily když dělaly ten rekord.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 21:01

A jaký máš názor na používání takových záběrů strojů v běžných podnicích s 1000ha. má to efekt, jak stíháte přípravu pro něho?

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 21:20

Příprava se stíhá bez problému Ecolands je dost výkonej stroj děláme to takhe buď 2* zdiskujem Rubinem a pak sejem nebo jednou Rubinem a pak Ecolandem a seje se.Kdybychom si měly vybrat tak Solitarku neměníme. Možná si onás četl v MZ parkrát unás kvůli Solitarce byli. Záběr 12 metru dost práce udělá tech 8 metru co unás původně chtěli by bylo málo.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 21:27

Na 800 ha málo 8 metrů?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 806
Registrován: 17 lis 2005 10:49
Bydliště: Blansko

Příspěvekod Petrrrr » 15 led 2006 21:57

Já bych se chtěl taky zeptat jak jste spokojeni s tím Ecolandem? Máte tam i nadrž na přihnojování? Je docela zajímaví že taháte toho Ecolanda s MX 240, musíte tam mýt pěkný roviny, to v rostěnicích to tahá JD 9300.

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 15 led 2006 23:06

MX 240 mám s má motor CUMMINS je to super motor má velký krouticí moment nemá s Ecolandem problém ale zato G70 už tak dobře sním nechodí. V Rostěnicích jse náš ředitel a obsluha s MX byla podívat než Ecolanda objednaly máme uplě stejnýho a korád nemáme přihnojování.

8 metru málo když to vidím z dnešního pohledu předtím jsme měly Mistralku ze 6 metry záběru a ještě kombinaci Kverneland ze 4,5metry záběru dnes už jsou obě prodaný

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 23:18

Tam to dělá ta nádrž. Když do toho naliješ 2000litru, to jsou dvě tuny navíc a zatížení kypřiče, čímž vzroste i odpor. V Rostěnicích s ním má problémy i 9300 na těch kopcích u Mouřínova. Má toho dost. Bez nádrže klidně i 240traktor.

Bahno

Příspěvekod Bahno » 15 led 2006 23:22

To je jasný ale je škoda že jí nemáme při minimalizaci by se nám hodila.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 led 2006 23:29

Ale s tym traktorem nevim, myslíš že by to nezvládl NewHolland?

Další

Zpět na Setí obilí a řepky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník