Nastavení předvstřiku na Z-7011

Nastavení předvstřiku na Z-7011

Příspěvekod GAGI » 23 úno 2013 20:36

Čau chlapi.Potřeboval bych poradit jak přesně naladit předvstřik na traktoru UŘ-I s motorem 7001.Na setrváku jsou stupně předvstřiku 19,21 a 23.Podle tabulek se má dát vstř.čerpadlo na motoru 7001 na stupeň 24 -1,5.Já to ale posunutím vstř.čerpadla dostanu podle kapiláry jen na 21 stupňů.Čerpadlo je po GO a motor teď chytá perfektně,na volnoběch i ve vysokých otáčkách jde dobře,takže to nechám.Jen mě zaráží,že to nesedí podle tabulek.Aještě něco.Nevíte někdo,jak funguje u traktorů UŘ-I vzduchový posilovač tahu?Od ventylu,který je ovládaný levou nohou,jde vzduch do převodovky,ale nevím co se tam děje.Předem dík za pomoc.

Re: Nastavení předvstřiku na Z-7011

Příspěvekod bold » 23 úno 2013 20:57

Já odobně to dám na základní nastavení, ale řeším to odhadem, a motor pak došteluju na zvuk. No a ohledně "násobiče" předpokládám že máš tohle na mysli. Takže sešlápneš pedál a otevřeš ventil, ten pustí tlak vzduchu do dvou věcí, poprvé rozepne pojezdovou spojku ( u 7011 to byl ovládací válec u spojky, u řady 72 a výš je ovládací válec nahoře u pedálu spojky) a za druhé sepne přenos hnací síly přes náhonovou spojku (to je ta hadička do převodovky)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Zpět na UŘ I