Jaký traktor ?
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Jaký traktor ?
Zdravím. Potřeboval bych poradit s koupí nového traktoru na cca 260 ha ( 560 m/n.m) TTP a závěsovin. Zaměření na masný skot,30% sena zbytek senáž . Moje úvaha a nabídky JD 6630 LX,DF Agrotron M620,Case IH Maxum 140.A občas doprava s návěsem (písky atd.). Roman Dík
Re: Jaký traktor ?
Spíš napiš co snim chceš tahat jestli to bude traktor do senážního vozu tak jestli tam máš kopce tak vyjmenované traktory budou slabý.
Mělo by to být dopředu disk žs 3 m a dozadu na stranu 3 m, lis na seno a senáž ??, mulčovač tažený 4,5 m,čelní nakladač (nakládaní hnoje,písku atd.) , balička tažená,vlek na dopravu 15 t
jen tak mimo diskuzi-chlapi kde na to berete? Já dělám v zemědělství už dost dlouho ale mega na nový stroj nemám....
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
bold píše:jen tak mimo diskuzi-chlapi kde na to berete? Já dělám v zemědělství už dost dlouho ale mega na nový stroj nemám....
To musíš hrát na dotace,udělej si moštárnu s kompostárnou a dostaneš 90% dotace od EU(samozřejmě dotace se vztahují i na mechanizaci).Takhle se to dnes dělá,nedávno jsem četl v Zemědělci zajímavý článek s jedním takovým rádoby ekozemědělcem,ten si to zařídil zrovna tak,ještě má pár oveček na zahradě s tím že zachraňuje vymírající šumavská plemena(nakecám,opravdu to tam takhle napsali),na dvorku má novýho Fendta s čelákem a spoustu nářadí k tomu,ještě v takových novinách mluví o tom jak zemědělci kteří najivně chovají dobytek ve velkém a pěstují klasické plodiny na velkých výměrách státu nic nepřináší a pouze ždímou státní pokladnu na dotacích...,řeknu vám že se mě udělalo zle
bold: hospodaříme od r.91, nedostali jsme zpět budouvy, jen pole a nejakou vyslouzilou techniku. Dnes si troufám říct, že jsem vyborně vybaven a kromě sečení řepky (kterou jsem ale take schopen sám posekat), jsem naprosto nezávislý a veškeré práce si dělám sám bez potřeby službaře. Dotační programy jsme nikdy nevyužívali, s vyjimkou PGRLF dotace uroků a nikdy nebyl problém z produkce 105ha obhospodařovaných pořízenou techniku splatit. Banky nabízí velice dobré financování, kdy je možné splacet jistinu jednou ročně, ůroky pak čtvrtletně...(což s podporou PGRLF opravdu není problém), navíc se ručí pořizovaným strojem/technologii, takže "risk" je minimální Jde o to nebát se a prostě do toho jít... pokud chcete kupovat za hotové, nikdy se nevybavíte adekvátně a pokud ano, bude to běh na opravdu dlouhou trať
k tématu, osobně si myslím, že uvedené traktory jsou na 260ha výkonově na hraně, pokud to tedy má být hlavní tahoun a není k dispozici již nic silnějšího...
tak pokud chcete radu, zkusim projevit vlastni názor, z uvedenych značek bych volil mezi JD a DF, jen o řád silnější ...u JD 7430/7530 povedene traktory, moznost varia, stejne tak volba vybavy...u DF pak M640-650. Sám hospodařím na poloviční vyměře než Vy, mam jen o 15 koni slabsi traktor než byste chtěl pořizovat Vy a už ted je mi jasné, že další traktor bude mít kolem 200 koní, protože ty koně co mám, jsou prostě málo... ale je to jen můj názor
Díky za názor... akorát to bude o kapánek dražší
Jestli se mohu zeptat kolik máte ha ?? A v čem traktor využíváte ?? Dík
Jestli se mohu zeptat kolik máte ha ?? A v čem traktor využíváte ?? Dík
Obdělávám necelých 110ha, z toho asi 78 ha orné, takže kombinované využití včetně ČN. Ale pořizoval se jen traktor, závěsovina postupně, časem přibila rotačka, postřikovač, obraceci pluh, secí kombinace, přetypovany autovlek, letos přibude novy lis na kul. baliky...vše nejde hned
Když jste se zmínil o lisu.. Máte vybráno ?? Chtěl bych koupit na začátek starší lis..30 % sena a 70 % senáž..
Ano, je vybráno a objednáno, dodání je nekdy v květnu, tak jsem zvědav. Pokud Vás zajímá víc, tak po SZ, at to nepleteme do tohoto vlákna
Zdravím pánové,nechci se vám mýchat do vaší debaty,ale zkusil bych stroje i od jiné značky,zvlášt k plynulé převodovcce od Jelena důvěra vůbec není a k dnešním vstřikovačům u jejich motorů už vůbec.Spotřeba je nehorázná a když nemáte peníze tak si nadbytečně zvyšovat náklady na hektar není výhra.Když už čerpáte PGRLF tak jsou dosažitelné i dražší značky-pořizovací cena-ale v důsledku levnější. Zkrácení velkych údržeb u jelena je dosti podezřelé a je více vlastníků kt.oblbují v tomhle směru ,že je to z důvodu prodloužení životnosti a spolehlivosti-neumí to! Konkurence nabízí po 2000 a tak to zkusily taky,aby udržely prodej a za 3 roky vám to zkrátí a vy platíte víc! Nelíbí se mi toto jednání proto to tu píši a doufám ,že si to vy sami přiznáte taky!!!
Nabídka od Jelena při celkem podobné výbavě je cenově totožná s ostatními tj. DF,MF,Classe,Case..
Snažil jsem se v okolí poptat farmářů na zkušenosti... Zatím vede Jelen (záruka 3+1,servisní intervaly stejné akorát Case má po 600 Mth) 500 kč/1h. 12 kč/km.
A spotřeba ?? Podle www.dlg-test.de tam takové rozdíly nejsou. Hodně vlastní zkušenost.. Víc hlav - víc ví...
Snažil jsem se v okolí poptat farmářů na zkušenosti... Zatím vede Jelen (záruka 3+1,servisní intervaly stejné akorát Case má po 600 Mth) 500 kč/1h. 12 kč/km.
A spotřeba ?? Podle www.dlg-test.de tam takové rozdíly nejsou. Hodně vlastní zkušenost.. Víc hlav - víc ví...
Lukynen: Bavil jsem se se servismanem firmy která přešla od JD k Fendtu a ten mi tvrdil že vstřikovače maj stejný číslo u bosche obě firmy.U malého JD je autopowr od ZF který používá víc firem tak proč mu nevěřit? Nehorázná spotřeba no nevím podle testů ty rozdíly takové nejsou a mě se to při zkoušení taky úplně neprojevilo. (sám o fendtu hodně uvažuju vždy to byl otcův sen)
To s těma údržbama sem úplně nepochopil u motoru je to daný olejem a převodovka 1500.
To s těma údržbama sem úplně nepochopil u motoru je to daný olejem a převodovka 1500.
Fendt je 1 mezi traktory,ale ta cena.... Nevím jestli je pravda ,že jim motory dodává deutz.
Valtra je taky dobrá ,ale taky dražší....
Nebo nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci ????
Kdyby byl na trhu jeden traktor,tak je po problému....
Valtra je taky dobrá ,ale taky dražší....
Nebo nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci ????
Kdyby byl na trhu jeden traktor,tak je po problému....
RE Lukynen,myslím že by jsi udělal dobře kdyby by jsi se "nemýchal" do debaty.Pořád nachápu proč se tu probírá a napadá spotřeba u JD když jejich motory montují i jiné značky, dávájí se do pracovních strojů kdyby ta spotřeba byla tak hrozná tak by je asi nikdo nemontoval.Když se Vám JD nelíbí tak si kupte jiný který jezdí za polovic a nebo vtom lepším případě Vám nádrž vydrží celý rok.
Zbírám skušenosti a názory než skočím do traktoru za 2 mio. Podle mého bude rozhodovat záruka a servis
????? proto jsem vstoupil do tohoto fóra... Hledal jsem na internetu podobná fóra,ale nenašel....
????? proto jsem vstoupil do tohoto fóra... Hledal jsem na internetu podobná fóra,ale nenašel....
nezdá se mi, že by JD měl něak velkou spotřebu a ukazují to i testy, které se provádí...můj názor je takový a vidím to i ve svém okolí, že ti lidé, kteří byli zvyklí jezdít se starým zetorem a honit výkon plynem mají velkou spotřebu...nejsou zvyklí řadit, ale jen honit motor do maximálních otáček a tím stoupá spotřeba....oral sem s JD 6420 který má převodovkou power quad plus a když sem se držel v otáčkách do 2000, tak sem měl spotřebu pěknou...dva dny místo mne oral jiný traktorista a ten je zvyklý ze starého zetora šlápnout plyn až na podladu a podle toho taky vypadala jeho spotřeba při orbě..je to jen můj osobní názor a nikoho nechci nijak urazit...
jinak já bych šel rozhodně do JD protože se mi líbí celorámová konstrukce a obzvlášť když traktor bude nasazen v čelním nakladači...a spíš bych uvažoval o premiově řadě je to sice něaký peníz navíc ale traktor se kupuje na delší dobu a pokuď obděláváš tolik hektarů tak v traktoru bude poměrně dlouhou dobu a pohodlí oceníš...
Mám JD 7710 a jsem s ním velice spokojen ta spotřeba není opravdu velká a záleží na těšké noze jinak když se podíváš okolo tak nejvíce jsou použivané JD takže to asi bude taky o něčem svědčit.
pepa123 píše:Mám dotaz kolik mohou traktory tahat za sebou, na českých silnicích
podle TP tam je uvedena maximální přívěsná hmotnost, podle zákona je to max 3,5násobku hmotnosti tahače. nad 750kg musí být brzděný.
§ 24
Hmotnost připadající na nápravu, celková hmotnost
vozidla a hmotnost připadající na kladku
u pásového vozidla
14.Zapojení vozidel a provoz souprav je dovolen jen za těchto podmínek:
- okamžitá hmotnost přívěsu nebo návěsu, popřípadě dvou přívěsů nebo návěsu s přívěsem činí u souprav s nejvyšší konstrukční rychlostí do 30 km. h-1nejvýše 2,5násobku okamžité hmotnosti tahače; celková hmotnost jednonápravového přívěsu (určeného pro práce v zemědělství, lesnictví a stavebnictví; v terminologii používané v uvedených odvětvích jsou nazývány návěsy) však smí činit nejvýše trojnásobek celkové hmotnosti tažného vozidla,
- okamžitá hmotnost přívěsu nebo návěsu, popřípadě dvou přívěsů nebo návěsu s přívěsem činí u souprav s nejvyšší konstrukční rychlostí vyšší než 30 km. h-1nejvýše 1,5násobku okamžité hmotnosti tahače,
- prostřední vozidlo soupravy musí mít vyšší nebo stejnou okamžitou hmotnost jako poslední vozidlo soupravy,
- náklad v jednotlivých vozidlech soupravy musí být rovnoměrně rozložen a řádně zajištěn,
- vozidla kategorie O1( kategorie O1 - s jednou nápravou, jejichž celková hmotnost nepřevyšuje 0,75 t,) mohou být zapojována jen za vozidla, jejichž pohotovostní hmotnost je nejméně dvojnásobkem okamžité hmotnosti připojovaného vozidla, pokud při schválení technické způsobilosti tažného vozidla nebylo stanoveno jinak,
- vzdálenost mezi poslední nápravou motorového vozidla, jehož celková hmotnost převyšuje 3 500 kg, a první nápravou přívěsu, jehož celková hmotnost převyšuje 3 500 kg, musí být nejméně 3,00 m.
ještě bych se chtěl omluvit za mystifikaci toho 3,5násobku, ano je to opravdu jen 2,5 a u návěsu 3 násobek
Jojo opět jsem tahal z hlavy data- mám zafixovaný 3,5 násobek sorry.
Hmotnost připadající na nápravu, celková hmotnost
vozidla a hmotnost připadající na kladku
u pásového vozidla
14.Zapojení vozidel a provoz souprav je dovolen jen za těchto podmínek:
- okamžitá hmotnost přívěsu nebo návěsu, popřípadě dvou přívěsů nebo návěsu s přívěsem činí u souprav s nejvyšší konstrukční rychlostí do 30 km. h-1nejvýše 2,5násobku okamžité hmotnosti tahače; celková hmotnost jednonápravového přívěsu (určeného pro práce v zemědělství, lesnictví a stavebnictví; v terminologii používané v uvedených odvětvích jsou nazývány návěsy) však smí činit nejvýše trojnásobek celkové hmotnosti tažného vozidla,
- okamžitá hmotnost přívěsu nebo návěsu, popřípadě dvou přívěsů nebo návěsu s přívěsem činí u souprav s nejvyšší konstrukční rychlostí vyšší než 30 km. h-1nejvýše 1,5násobku okamžité hmotnosti tahače,
- prostřední vozidlo soupravy musí mít vyšší nebo stejnou okamžitou hmotnost jako poslední vozidlo soupravy,
- náklad v jednotlivých vozidlech soupravy musí být rovnoměrně rozložen a řádně zajištěn,
- vozidla kategorie O1( kategorie O1 - s jednou nápravou, jejichž celková hmotnost nepřevyšuje 0,75 t,) mohou být zapojována jen za vozidla, jejichž pohotovostní hmotnost je nejméně dvojnásobkem okamžité hmotnosti připojovaného vozidla, pokud při schválení technické způsobilosti tažného vozidla nebylo stanoveno jinak,
- vzdálenost mezi poslední nápravou motorového vozidla, jehož celková hmotnost převyšuje 3 500 kg, a první nápravou přívěsu, jehož celková hmotnost převyšuje 3 500 kg, musí být nejméně 3,00 m.
ještě bych se chtěl omluvit za mystifikaci toho 3,5násobku, ano je to opravdu jen 2,5 a u návěsu 3 násobek
Jojo opět jsem tahal z hlavy data- mám zafixovaný 3,5 násobek sorry.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2