střední školy
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
To Kuba: Trochu mě mrzí, že jsem tvůj dotaz našel až teď. Tak se aspoň zeptám, jestli to není tajny, co sis vybral za školu. Já jsem byl v Krnově na SZeŠ, obor mechnizace zemědělské výroby, ale maturoval jsem v r.1992 a od té doby se určitě hodně změnilo, ale určitě je to podobny. Na té škole byl i ing. Kořínek (TOKO)!
Za komanča jsem se učil na SOUZ Boskovice, učební obor s maturitou a už tehdy zněl honosně- Operátor zemědělské techniky pro rostlinnou výrobu. Plná spokojenost, věnovali jsme se prakticky jenom technice a doplňkově základům rostlinné výroby. V té době špičkové vybavení , jenom namátkově- fůra Zetorů od 4011 až po 7245, několik 8011,8045, 12045,16145, ZT 300 i 303, 2x ŠT 180, K 700, K 700 A, K 701, pluhy i osmiradličný PN i PHX. Kombajny NIVA SK 5 2x , E 512 2x, E 514. Tatry, LIAZy, IFA , V3S, AVIA, 2x autojeřab, rozmetadla, secí mašiny, rotačky atd....... k tomu velmi slušně vybavené dílny s mistry většinou z praxe. Technická diagnostika,kterou neměl žádný podnik u nás na okrese aj. . Bohužel jak šel čas, hodně z tohoto už neexistuje a není to už ono. Teď je tam hodně oborů a ta odbornost se už dost vytratila, ale to zas musí posoudit jiní. Za sebe říkám že v těch letech co jsem tam byl, tak určitě perfektní a jsem rád za ty 4. roky co jsem tam byl. Za těch podmínek bych do toho šel zase
OŤAS píše:Za komanča jsem se učil na SOUZ Boskovice, učební obor s maturitou a už tehdy zněl honosně- Operátor zemědělské techniky pro rostlinnou výrobu. Plná spokojenost, věnovali jsme se prakticky jenom technice a doplňkově základům rostlinné výroby. V té době špičkové vybavení , jenom namátkově- fůra Zetorů od 4011 až po 7245, několik 8011,8045, 12045,16145, ZT 300 i 303, 2x ŠT 180, K 700, K 700 A, K 701, pluhy i osmiradličný PN i PHX. Kombajny NIVA SK 5 2x , E 512 2x, E 514. Tatry, LIAZy, IFA , V3S, AVIA, 2x autojeřab, rozmetadla, secí mašiny, rotačky atd....... k tomu velmi slušně vybavené dílny s mistry většinou z praxe. Technická diagnostika,kterou neměl žádný podnik u nás na okrese aj. . Bohužel jak šel čas, hodně z tohoto už neexistuje a není to už ono. Teď je tam hodně oborů a ta odbornost se už dost vytratila, ale to zas musí posoudit jiní. Za sebe říkám že v těch letech co jsem tam byl, tak určitě perfektní a jsem rád za ty 4. roky co jsem tam byl. Za těch podmínek bych do toho šel zase
já mám ten sám obor s maturitou ale v olomouci ale dnes už to není ono na novou techniku nemaj akorád co odkoukaji od nás v družstvě. mají tam středisko výuky
Ono to neni skoly ten statek je s.r.o a my tam mame praxi 3h tydne a individualni tyden do pul roku.Ale nemyslete si , ze nam puci toho JCB nebo JD ,pekne zetor a jedte.Zitra deme trhat vinecko.Vymeru maji cca. 300ha ale hodne je osete kukuricu protoze statek ma skoro vsecko zvirectvo co existuje a zbytek rarita po par ha repky,psenky,jecmene,lucerky a mozna neco jineho
Stare mesto
Stare mesto
Chemii k ne/uspechu a spokojenosti z ne/dobre sklizne.GMO je budoucnost
to středisko v Křelově??? tam jsou pěkný dílny na zimu jsem tam taky chodil jinak jsme měli praxi v bývalím školním statku v Černovíře a škola byla naproti policejního mooooc dobře se tam v autoškole vyjíždělo s dlouhou liazkoulibor píše:
já mám ten sám obor s maturitou ale v olomouci ale dnes už to není ono na novou techniku nemaj akorád co odkoukaji od nás v družstvě. mají tam středisko výuky
Michal píše:Čau Mischeli ,já chodím na SOŠ Zemědělsko-ekonomická Vyškov obor Agropodnikání.Tak jaký to tam u Vás je ? učitelé ,vyučování ,učení ?
Jejda, sorry... Já sem si této zprávy newšiml, tak odpovídám dodatečně....
Mno, jaké to u nás je? Prostě škola a učení... Učitelé jsou dobří i horší, znáš to... Vyučování taky... Lepší i horší předměty...
Já se učil na soš a sou v Mladé BOleslavi.učební obor mechanik -opravář.
docela sem spokojenej řidičáky a svářečák zadarmo.učili jsme se na traktorech autech i nákladákách.celej druhák sme se kuchali ve všemožnéjch motorech a převodovkách.mohl sem jít na 4letej obor ale dnes semrád že sem šel do učení.ted si dělam na tý škole maturitu. a pak do jdu do zemědělství k mašinám
docela sem spokojenej řidičáky a svářečák zadarmo.učili jsme se na traktorech autech i nákladákách.celej druhák sme se kuchali ve všemožnéjch motorech a převodovkách.mohl sem jít na 4letej obor ale dnes semrád že sem šel do učení.ted si dělam na tý škole maturitu. a pak do jdu do zemědělství k mašinám
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4