Jaky přívěs za Supra??
• Stránka 1 z 1
Jaky přívěs za Supra??
Ahoj Mam takovej dotazek.Mame zetor 50Super a ted za nej chceme pořizovat nejaky valnik s SPZ,aby to bylo legalni a nemuseli sme si ho pujcovat.Chtel sem se zeptat zkusenejsich,jaky je podle Vas vhodny za tenhle typ traktoru.Myslite,ze v pohode zvladne petitunu???Zatim sme za nim
tahali 3,5t a s tou nemel nikdy problem...zda se mi ze by klidne zvladl i vetsi,ale nikdy sme s nim vetsi netahli,tak nemam zkusenost.Tak co vy na to?:)
tahali 3,5t a s tou nemel nikdy problem...zda se mi ze by klidne zvladl i vetsi,ale nikdy sme s nim vetsi netahli,tak nemam zkusenost.Tak co vy na to?:)
Příjde na to,co chceš vozit a kde,jinak je orčitě lepší jednoosák.
Zatíží ti traktor a nevím,jak ti jde couvání s vlekem,zvlášť když je naloženej,že dozadu nic nevidíš.Já tahal i 9ku,do sajten naložená,ale je to moc,ta pětitunka je za supra akorát,ale aby brzdila jinak ...
Zatíží ti traktor a nevím,jak ti jde couvání s vlekem,zvlášť když je naloženej,že dozadu nic nevidíš.Já tahal i 9ku,do sajten naložená,ale je to moc,ta pětitunka je za supra akorát,ale aby brzdila jinak ...
Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
No s couvanim problemy nemam:) Uz nejaky ten patek jezdim,takze to je bez problemu.Pro me je zase ten ctyrkolak sympatickej,protoze treba v lese si ho vyprahnu,staham s brachnou drevo a tata s druhym brachno mezi tim rezou a nakaladaj a pak bez problemu priprahnu a jedu.S dvoukolakem je to porod priprahat..zvlast kdyz je tezkej. Vidim to taky na tu petitunu.Ale taky mi zalezi na tom,aby to bylo v poradku papirove.Tuhle mi nekdo nabidl za slunou cenu vuz,kterej ma celkovou hmotnost presne 8000kg a nosnot neco malo pod 6000kg.Dost se mi libil.Ale abych pak nedsostal flastr za moc tezkej prives.V technicaku sme se o hmotbnosti vleku nedocetl,tak nevim co muze vlastne supr tahnout..
- Ondřej Novák
V techničáku hmotnost přívěsu/návěsu musíš mít, ale obecně platí max 2,5 násobek hmotnosti tahače, takže za Suprem je 5ti úplně OK.
Když osladit, tak Crystalem...
No neni to tak docela pravda.V technicaku mam jen taznou silu na liste 2400kg a to je vsehno co tam je ...o privesu/navesu ani slovo.Procital sem to asi 100X a fakt nic.Cozpak on Super zvladne klidne i sedmicku..uz sem ji tahnul parkrat se drevem u strejce,ale taky zalezi na tech papirech kvuli policajtum.Nerad bych platil.
Ta 5ka bude do lesa určo rozumnější.
Já tu hmotnost v techničáku taky nemám a proto mě ani devítka ne.ere Tahám ji jen zřítka,ale problémy nejsou.Dědek mě říkal,že se to tam nepsalo,aby se mohlo tahat co jde.Prej tahával 3 3,5tunky a nikomu to nevadilo a ještě byly soudruzi rádi kolik toho utáhne a přetěžování a bezpečnost práce jim byla v p.d.li
Já tu hmotnost v techničáku taky nemám a proto mě ani devítka ne.ere Tahám ji jen zřítka,ale problémy nejsou.Dědek mě říkal,že se to tam nepsalo,aby se mohlo tahat co jde.Prej tahával 3 3,5tunky a nikomu to nevadilo a ještě byly soudruzi rádi kolik toho utáhne a přetěžování a bezpečnost práce jim byla v p.d.li
Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
Ja mám 5 tonku za 5245 a väčšinou mi ti blbci v štrkovni naložia miesto 5ton 7,2t a nič sa nedialo akurat že som sa modlil aby mi nepraskli pneumatiky. 5 tonka je šikovný prives a dobre sa naň nakladá drevo raz som na ňu naložil 14 priestorových metrov dreva ale som to aj prekotil skoro ešte že tam bol buk o ktorý sa to oprelo. Takže doporučujem ja mám dvojstranný sklápač a mám tam dva hydraulické válce.Ešte su aj trojstranné sklápače.
Zetor 5245 r.v 1987
• Stránka 1 z 1