Pöttinger Faro
• Stránka 1 z 1
Pöttinger Faro
U nas je na testovani Faro 8000. Taha ho Valmet 8950. Dojmy jsou rozpacite. Chteli by to koupit, protoze to ma velky objem. Slamu tu sbirame dvouma Europrofi 3 a to jen vyjimecne, jinak Horal a dva NTVSy. Ovsem narozdil od tech senaznich vozu, tady nejsou zadne spojky na vkladacim ustroji, ty senazni vozy maji strizne srouby. Taze tady to proste sbira furt, dokud se nevylomi zuby na ozubenych kolech. To se nam stalo uz trikrat, jede to zhruba dva ci tri dny, nez se to vylame. To na tom vadi asi nejvic, nevim, proc tam nedaj spojky nebo alespon strizny srouby, jestli na tom vychytaj tyhle chyby, tak by to mohlo bejt dobry. Ma nekdo dalsi nejake zkusenosti s vozy Faro?
Mame Faro 6300. Svahova dostupnost je pro nas hodně dobrá ale co bych mu vytknul je že se neda narvat. Horala narvu že skače traktor dvacet čisel nahoru a dolu ale Faro ne. Jak se zadniho čela dotkne seno taj je plny a s podlahovym to už ani nehne. Ale jako senažni navěs se mi to nezda. Sice to ma řezání ale je to jekasi vetché už na pohled co teprve když by se to narubalo plne senáže. Když by se sundaly profily a plnilo by se to řezačkou myslite že by to uvezlo i silaž?
Řekl sem do žní, je po žních. Zítra s ním jedu naposled.
No to prave neni na silaz, kdyz se podivas, tak vidis ze ta oj je polovicni, vubec ta konstrukce je lehci, napravy, vsechno. Tu senaz by to vozilo tak sezonu, pak by se to rozsypalo, neni to na to staveny. Nam na asi 6 let starym Europrofi prasknul nosnej ram a prasklina se rozsklebila az na centimetr, kdyby se s tim jeste jezdilo, tak se ten vuz moh pretrhnout, zustala by za traktorem jen oj a sbiraci ustroji.
To se ti ten posuv pak nezastaví? A rozsvítí se ti při tom alespon nějaká kontrolka nebo ani to ne?
Ja jezdim s rotobulem 8000 a když chci narvat seno tak to vubec neposunuji a rvu to než se mi hmota neopře o vrata a pak to posunu,samo se mi to vypne a to je pak kupka sena...i když na seniku pak nadávaji že z toho mám balíkovač a nemůžou do toho dostat vídle.
Ja jezdim s rotobulem 8000 a když chci narvat seno tak to vubec neposunuji a rvu to než se mi hmota neopře o vrata a pak to posunu,samo se mi to vypne a to je pak kupka sena...i když na seniku pak nadávaji že z toho mám balíkovač a nemůžou do toho dostat vídle.
- Traktrorfanatik
Faro 8000
Faro 8000 by mělo vozit 5 t slámy. To asi těžko 3 NTVSy. Objem podle DIN odpovídá vypočtenému objemu ložné plochy. Těch 80 m3 u Faro 8000 je objem stlačeného materiálu (po vysypání). Proto objem dle DIN je vždycky nižší, nezohledňuje stlačení.
A na odvoz senáže a siláže to Faro opravdu není stavěné. Stačí srovnat podvozkyJumbo x Faro. Možná by byla senáž u Faro 4000 či těch menších vozů, ale ty tady nejezdí. P.
A na odvoz senáže a siláže to Faro opravdu není stavěné. Stačí srovnat podvozkyJumbo x Faro. Možná by byla senáž u Faro 4000 či těch menších vozů, ale ty tady nejezdí. P.
Petr
Re: Faro 8000
Traktrorfanatik píše:Faro 8000 by mělo vozit 5 t slámy.
Malo by voziť, alebo v skutočnosti sa toľko doňho zmestí? Nikto z vás to ešte nevážil? Užitočná hmotnosť je tuším 7 ton, ale to nič neznamená.
- alfonskuba
FARO 8000
slámu jsem nevážil (mohu někdy skusit) sena jsem tam bez automatu dostal kolem 60q to do NTVS těžko dostaneš. Mám ho 1sezonu a zatím spokojenost. mam v tom CASSE 155 CVX. V kopcích se senem toho má akorát. Se slámou si hraje.
- alfonskuba
Re: Faro 8000
Juraj píše:Traktrorfanatik píše:Faro 8000 by mělo vozit 5 t slámy.
Malo by voziť, alebo v skutočnosti sa toľko doňho zmestí? Nikto z vás to ešte nevážil? Užitočná hmotnosť je tuším 7 ton, ale to nič neznamená.
slámu jsem dnes vážil a je jí tam 48q bez automatiky myslim že víc se jí tam nevejde.
- PISKUNK563
Znám podnik, kde mají 6300 a tahají ho John Deerem 7920.
Modrý Zetor 6711, John Deere 8330 a Case mx 310
• Stránka 1 z 1
Zpět na Sběrací vozy, svoz sena a slámy