zetor 10540
• Stránka 1 z 1
zetor 10540
zdravim.koupil jsem 10540,hodně černě kouří a myslím si ze nechce moc tahat a hodně špatně chytá.. nemate s tím někdo zkušenost??? diky
Re: zetor 10540
když nám na 105ce odešlo turbo tak to dělalo úplně to samé tak zkus začít kontrolou turba ,jinak postupně musíš projít palivovou soustavu ,sklenička,filtry,vstřikovací čerpadlo ,trysky..
turbo je fungl nový. náhodou intercoler to nemůže dělat? jak je na tom 105 se spotřebou? díky
mates+ píše:turbo je fungl nový. náhodou intercoler to nemůže dělat? jak je na tom 105 se spotřebou? díky
... jak tak čtu..co Vás vedlo ke koupi tohoto konkretního kousku?
Tak přeji upřímnou soustrast se 105 40. V zimě to nechytá, pouze po nsatříkání startovacího spreje a žhavení jsem už taky vyřadil. Jinak se připrav na praskání palivových trubek. Jinak spotřeba o něco nižší jak krystal.
Myslím,že pokud ten motor od výroby hůř chytá,tak není moudré rušit žhavení,naopak je potřeba ho opravit nebo i vylepšit.
Co všechno jste už zkontrolovali? To že kouří může znamenat,že má moc nafty nebo málo vzduchu. Je to sice blbost,ale jak je na tom vzduchový filtr?Do náročnějších montáží se pusťte,až vyloučíte ty nejjednodušší a nejpravděpodobnější závady.
Ty motory nějaké mouchy měly,ale jinak běhaly celkem dobře.Kolik to má nakroucené Mth ?
mates+ píše:zdravim.koupil jsem 10540,hodně černě kouří a myslím si ze nechce moc tahat a hodně špatně chytá.. nemate s tím někdo zkušenost??? diky
Co všechno jste už zkontrolovali? To že kouří může znamenat,že má moc nafty nebo málo vzduchu. Je to sice blbost,ale jak je na tom vzduchový filtr?Do náročnějších montáží se pusťte,až vyloučíte ty nejjednodušší a nejpravděpodobnější závady.
Ty motory nějaké mouchy měly,ale jinak běhaly celkem dobře.Kolik to má nakroucené Mth ?
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
jako prvni krok bych zkontroloval vstriky u tech je nejvic pravdepodobna zavada kdyz to zacne takhle zlobit bez zjevne priciny
potřeboval bych poradit se spojkou na 10540,vyměnil jsem oba válečky a spojka pořád špatně vypíná řadit jde ale ztěžka když stojím musí spojku zmáčknout několikrát abych zařadil,spojka je pořád drobet v tahu,odvzdušňoval jem ji několikrát ale jeto pořád stejné.
je tam talířová pružina až pod ložisko, nebo packy, pokud jsou packy tak by mohly být špatně seřízené.Popřípadě prasklá pružina.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Pokud tam jsou packy, tak by stačilo povolit tak o 1-2 otáčky seřizovací a zajišťovací šroub
Samí vole, ale stádo nikde ...
takže talíř až k ložisku. Máš vůli mezi pedálem a hlavním válcem?
napadají mně dvě varianty, může to být zavzdušněné (dost blbě se to odvzdušnuje) může být prasklá talířová pružina a tudíž nevypne úplně.
Tento problém jsem řešil loni. U tohoto traktoru se spojka nedá nijak štelovat. Musíš traktor trhnout meni motorem a meziskříní. Je tam taková packa ovládaná spojkovým válečkem ( mačká přítlačnej talíř) a taje vymačkaná a vychozená na čepech k jedný straně. Dej to nový a bude to chodit.
jaris píše:Tento problém jsem řešil loni. U tohoto traktoru se spojka nedá nijak štelovat. Musíš traktor trhnout meni motorem a meziskříní. Je tam taková packa ovládaná spojkovým válečkem ( mačká přítlačnej talíř) a taje vymačkaná a vychozená na čepech k jedný straně. Dej to nový a bude to chodit.
Taky jsem jsi myslel že ho budu muset rozpůlit protože spojka se nedá štelovat jak píšeš a podívat se na ní.
Chlapi, měl bych dotaz, nemáte někdo doma hranatou cívku, značka Siemens, na hidrauliku? Je to na úplně první model 105tek.
Nevíte někdo, jak se lišily přední nápravy u prvních 10540, r.v. 96 od krystalů? Nebo jsou totožné?
• Stránka 1 z 1
Zpět na UŘ III - Proxima, Forterra, Maxterra......