Seno a počasí 2013
• Stránka 1 z 1
Seno a počasí 2013
Jak kdo letos sušíte? Počasí stojí za houby, ale teď má být pár dní snad líp. Louky mám ale pořád pěkně promočené. Přemýšlým, jestli se do toho teď pustit nebo ještě zkusit počkat. Aby se neudělalo líp až v červenci
Re: Seno a počasí 2013
každá lokalita to má jinak. Je to ale každý rok plus mínus pár dní stejné.....já suším obvykle předposlední týden před prázdninami, max poslední, pak přijdou bouřky.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Jasný, já tak v půlce června. Jde mi ale spíš o počasí. Předpověď je teď na pár dní lepší, tak jestli to risknout teď nebo ještě počkat. Třeba přeci jen bude ještě líp .Už by to chtělo jako sůl...
neděláš to poprvé, já třeba potřebuji 3-4 dny na volné plochy a 5 dní na lesní louky, u těch jsem smířenej s deštěm a dalším otáčením řádků. Koukni na meteoradar jak to jede nad evropou a jak je venku a jdi do toho nebo nejdi
Hodně používám http://radar.bourky.cz, ale to je než národní záležitost. Občas proto i jiné radary pomocí aerowebu. Ale i z těch se to blbě odhaduje na těch cca 5 dní dopředu. No, přeju nám všem hodně štěstí, kousek jsem zkusil posekat
Já jsem v úterý posekal polovinu luk a v pátek jedu na druhou půlku, není na co čekat
Samí vole, ale stádo nikde ...
V pátek, jo? Od pondělka zase hlásí bouřky... Koukám, že jsi od HB. Já tam mám ženu v porodnici, ráno tam na sedmou jedu...
- farmarpetr
To se řekne - není na co čekat, ale většina luk co mám sekat připomíná teď spíš bažiny. Typuju to nejmíň na týden opravdu pěknýho počasí než tam budu moct vjet. Jinak je to spíš na zahrabání traktoru a nadělání plno kolejí. Stačí co mi tady rozryjí prasata.
hm a já mám zánět nosohltanu a atb. Koukám na to krásné počasí, nemohu na slunce (začalo to úžehem a úpalem, k tomu ty atb) Sušil bych až bych brečel. Do pondělí času dost, stačilo by to v neděli dostat do balíku se sítí, poté i po přepršce to oschne jako nic a uklidit.
U nás louky nejsou přemokřené, dá se tam v poho přejet ( zlatý kopce ).
Nevím, jak u Vás, ale mně to leží jak prkno, začíná to podehnívat a další čekání si nemůžu dovolit, i kvůli nástupu do nemocnice
V pondělí sice hlásejí bouřky, ale ty čekám během podvečera (snad) , navalím to do balíků a děj se vůle boží....
Nevím, jak u Vás, ale mně to leží jak prkno, začíná to podehnívat a další čekání si nemůžu dovolit, i kvůli nástupu do nemocnice
V pondělí sice hlásejí bouřky, ale ty čekám během podvečera (snad) , navalím to do balíků a děj se vůle boží....
Samí vole, ale stádo nikde ...
Re: Seno a počasí 2016
Jak sušite? Před rokem jsme se namlsali to byla radost sušit. Dneska jsem zbalikoval pulku luk. No preschle to nebylo Máte nějaký fígl, aby seno bylo ok. Jak dlouho necháte balík vydychat na louce? Nebo ho dáváte hned do kolny?
Naposledy upravil provit dne 12 čer 2016 12:53, celkově upraveno 1
Re: Seno a počasí 2015
provit píše:Jak sušite? Před rokem jsme se namlsali to byla radost sušit. Dneska jsem zbalikoval pulku luk. No preschle to nebylo Máte nějaký fígl, aby seno bylo ok. Jak dlouho necháte balík vydychat na louce? Nebo ho dáváte hned do kolny?
letos jsem s trochou štěstí vychytal "okno kdy 7 dní nezapršelo, mám usušeno 30ha a 11 v senáži. Seno nechávám venku tak týden, ale letos po třech dnech uklízím. Jednak má pořád pršet a druhak se bojím, aby se z louky po loňském nedostatku někam neztratili.....
Já mám balíky kolem stavení, tak je snad uhlídám. Jenom jedno pole je trochu zastrčený a je tam příjezdová cesta i s malou mezí. Takže stačí nacouvat s károu a nakulit... Jinak mám usušeno ze 2/3 ještě 7ha- čekám na počasí. Mám starší techniku a suším sám. Přemýšlel jsem nad nějakým obracečem (čechračem) řádku. Skulovčem to není ono, kdyby měl někdo nějakou zkušenost. Poslední dny sušení mám seno v řádku, aby bylo seno rychle připraven na lisování.
Tak u nás se ještě nezadařilo usušit. Zatím počasí nedopřává tak zatím pomalu usekávám a dělám senáž . Alespoň 20ha bych chtěl nechat na sušení, ale následující týden nehlásí nic moc.
Mohl bych se zeptat, jaké servery s problematikou počasí navštěvujete?
Já se nějaký čas dívám na norskou předpověď, ale poslední dobou se jim nevede předpověď u nás
Mohl bych se zeptat, jaké servery s problematikou počasí navštěvujete?
Já se nějaký čas dívám na norskou předpověď, ale poslední dobou se jim nevede předpověď u nás
dřív jsem chodil na syngentu, ale nějak to hapruje. Ta byla perfektní a na 90% to sedělo.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Já chodím na Meteocentrum.cz a v mobilu mám Aladina mám ho na místo bydliště a aktualizace je dost častá. Přeháňky se špatně předpovídaj
Meteoskop, meteocentrum a presnepocasi, udělám si takový nějaký průměr, ale hlavně aplikaci Počasí v iPhone, ktera stahuje snad z yahoo, to docela sedí, a klasika iradar na monitoring deště.
- Mr.Equable
já používám medard-online.cz většinou to sedí. Je tam předpověd na 2 dny.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
v PC FORECA.cz. V mobilu pak Aladin ( hodně nepřesný i při zaměření na místo), Meteor (CZ radar), Morecast - hodně přesné i na týden dopředu. A jelikož vím, že k nám chodí srážky hlavně z Německa, sleduji ještě Regenradar který zahrnuje defakto radarová data z celé západní Evropy...
• Stránka 1 z 1