Vedení porostu pšenice.
Re: Vedení porostu pšenice.
Borci, máte někdo zkušenosti s jarní pšenicí KWS Chamsin? Kolik a kdy jí nasypat. Vzhledem k cenám N vychází líp LAD tak jsem uvažoval narvat tam NPK 100kg + 200kg LAD před setím. A pak dohazovat.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Knightjiri píše:A jaký máte názor na to tu dávku rozdělit případně po kolika, nebo by jste ji dali na jednou?
Přečti si, co psal tomous.
bold píše:Borci, máte někdo zkušenosti s jarní pšenicí KWS Chamsin? Kolik a kdy jí nasypat. Vzhledem k cenám N vychází líp LAD tak jsem uvažoval narvat tam NPK 100kg + 200kg LAD před setím. A pak dohazovat.
LAD bych nechal na přihnojení, před setim bude lepší močovina v dávce 200 kg. Po LAD bude porost přehuštěný a samé padlí.
já uvažuju LAD zapravit (spolu s NPK)- je to blbost?
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Já měl loni Seanci. Předpl.mák, před setím 2,5qNPK 15%, jak byly vidět kolejáky 1,5q ledku, v prvním kolínku 200l SAM, celkem 3x jsem tam byl s cca. 10%roztokem močoviny, a dala 79q.
bold píše:já uvažuju LAD zapravit (spolu s NPK)- je to blbost?
To jsem pochopil Když nemáš močovinu, tak tam vraz ledek
tele píše:bold píše:já uvažuju LAD zapravit (spolu s NPK)- je to blbost?
Kdyz nemáte limetku,tak tam dejte citron,Váš Jirka Babica!
Zdravim mam tu nějak přebytek DAMu lze ho aplikovat již nyní na ozim.pšenici místo LAD?
vik píše:Zdravim mam tu nějak přebytek DAMu lze ho aplikovat již nyní na ozim.pšenici místo LAD?
Lze
Rolník74 píše:tele píše:bold píše:já uvažuju LAD zapravit (spolu s NPK)- je to blbost?
Kdyz nemáte limetku,tak tam dejte citron,Váš Jirka Babica!
Jj
Povětšinou jsem krátil EC 30 - 0.7 CCC, EC 32 - 0,7 CCC + 0.2 TPE, bylo-li třeba pak EC 37 0.5 (0.7) etephon... Nyní jsem četl materiály o Medax Max a zvažuju, zda ho alespoň na části výměry nevyzkoušet... V dělené dávce, tedy EC 30 - 0,4 kg a EC 37 - 0,4 kg. Jde mi o to, zda toto krácení bude zhruba odpovídat síle krácení, které mám vyzkoušené... Díky za názory!
Duke píše:Povětšinou jsem krátil EC 30 - 0.7 CCC, EC 32 - 0,7 CCC + 0.2 TPE, bylo-li třeba pak EC 37 0.5 (0.7) etephon... Nyní jsem četl materiály o Medax Max a zvažuju, zda ho alespoň na části výměry nevyzkoušet... V dělené dávce, tedy EC 30 - 0,4 kg a EC 37 - 0,4 kg. Jde mi o to, zda toto krácení bude zhruba odpovídat síle krácení, které mám vyzkoušené... Díky za názory!
Udělal bych si kalkulaci, co bude ekonomicky schůdnější. Skutečně jsi někdy dokracoval 0,7 etephonu?
tele píše:Duke píše:Povětšinou jsem krátil EC 30 - 0.7 CCC, EC 32 - 0,7 CCC + 0.2 TPE, bylo-li třeba pak EC 37 0.5 (0.7) etephon... Nyní jsem četl materiály o Medax Max a zvažuju, zda ho alespoň na části výměry nevyzkoušet... V dělené dávce, tedy EC 30 - 0,4 kg a EC 37 - 0,4 kg. Jde mi o to, zda toto krácení bude zhruba odpovídat síle krácení, které mám vyzkoušené... Díky za názory!
Udělal bych si kalkulaci, co bude ekonomicky schůdnější. Skutečně jsi někdy dokracoval 0,7 etephonu?
Medax bude určitě dražší... ještě nemám ceník na letošní rok... Ale měl by mít přednost v tom, že účinek krácení by měl být méně závisí na následném počasí... TPE jestli se nepletu potřebuje slunce a relativní teplo... No nevím, je to teorie, proto moje otázka...
Etephon 0,7 jen jednou, když byla pšenice jako podzimní přesevek kvalitně nahnojené řepky organikou a po suché zimě a vlhkým teplým jaru se nedala pšenka ubrzdit... Jinak nééé nikdy
Duke píše:tele píše:Duke píše:Povětšinou jsem krátil EC 30 - 0.7 CCC, EC 32 - 0,7 CCC + 0.2 TPE, bylo-li třeba pak EC 37 0.5 (0.7) etephon... Nyní jsem četl materiály o Medax Max a zvažuju, zda ho alespoň na části výměry nevyzkoušet... V dělené dávce, tedy EC 30 - 0,4 kg a EC 37 - 0,4 kg. Jde mi o to, zda toto krácení bude zhruba odpovídat síle krácení, které mám vyzkoušené... Díky za názory!
Medax bude určitě dražší... ještě nemám ceník na letošní rok... Ale měl by mít přednost v tom, že účinek krácení by měl být méně závisí na následném počasí... TPE jestli se nepletu potřebuje slunce a relativní teplo... No nevím, je to teorie, proto moje otázka...
Etephon 0,7 jen jednou, když byla pšenice jako podzimní přesevek kvalitně nahnojené řepky organikou a po suché zimě a vlhkým teplým jaru se nedala pšenka ubrzdit... Jinak nééé nikdy
Tak to je jediná výhoda Medaxu, takhle jsem ho použil v roce 2012. Používám ho ojediněle, dost se sráží, ale to je problém jenom určité oblasti. Kombinace modus+CCC je super, zastane 90% krácení.
Tak už jste hnojili pšenici ? Přemýšlíme že na to pujdem v sobotu nebo v neděli . Budeme dávat DASU v papíru píšou dávku 120-180 kg/ha , kolik dáváte vy ?
Jdu rano na vsechno 2,5q lav.Vyjel jsem uz v pondeli,ale dvakrat jsem to utopil,takze jsem cekal az to vyschne...budu hazet celkem 19ha repky a 29ha psenice.
Už jste někdo stříkal retacel ? Nebo něco podobného ... A za jakou dobu dáváte další dávku dusíku ? My jsme dávali 5. Března první dávku cca 190 kg/ha dasu .
Petr1999 píše:Už jste někdo stříkal retacel ? Nebo něco podobného ... A za jakou dobu dáváte další dávku dusíku ? My jsme dávali 5. Března první dávku cca 190 kg/ha dasu .
Vlož fotku s komentářem k porostu.
Tak máme 2 druhy pšenice na jednom poli Grizlly a na dalších dvou KWS Ozon. Obě byli zaseté 27. září , výsevek 190 kg/ha. Před setím obě dostaly 120 Kg/ha NPK+S 15/15/15+(9) a 5. března těch 190 Kg/ha Dasy . Na podzim jsme to trochu připálili sumimaxem na to už jsem se tady ptal co s tím ale pšenice se hezky vzpamatovala.
Fotky KWS Ozon: http://petr1999.rajce.idnes.cz/Kws_Ozon/
Fotky Grizzly:http://petr1999.rajce.idnes.cz/Psenice_grizzly_2/
Petr1999 píše:Tak máme 2 druhy pšenice na jednom poli Grizlly a na dalších dvou KWS Ozon. Obě byli zaseté 27. září , výsevek 190 kg/ha. Před setím obě dostaly 120 Kg/ha NPK+S 15/15/15+(9) a 5. března těch 190 Kg/ha Dasy . Na podzim jsme to trochu připálili sumimaxem na to už jsem se tady ptal co s tím ale pšenice se hezky vzpamatovala.
Grizzly se neotevřel. Dohnojil bych LAD, ta DASA nebyla ideální vzhledem ke stavu porostu. Vypadá usetější. Přimlouvám se za dělenou aplikaci 2x 0,5 l CCC + mn, b, cu, močovina, hs.
Proč ta dasa nebyla adekvátní? Jakou dávku toho ledku ? A v co nejbližší době to tam dát ?
Petr1999 píše:Proč ta dasa nebyla adekvátní? Jakou dávku toho ledku ? A v co nejbližší době to tam dát ?
V Dase je cca polovina nitrátu než v ledku a ten tvůj porost potřebuje nakopnutí. Nemáš-li vyloženě lehkou a propustnou půdu, tak nahnoj ledkem zbytek celkové dávky, kterou odhaduji na 150kg N. Vychází mi to na 300 kg LAD. Ještě jedna věc. Dasa silně okyseluje a jde to na kyselé půdě proti tvorbě kořenů, které letos budou kurevsky potřeba.
Prosím Tele o radu: Jaké máte zkušenosti s přípravky Energen (fulhum, aktivátor)?? Nikdy jsem nepoužíval, nevím, jestli to má ekonomické opodstatnění. Porosty by si něco navíc zasloužily, ale nevím, jestli není výhodnější investovat více do výživy.
kas píše:Prosím Tele o radu: Jaké máte zkušenosti s přípravky Energen (fulhum, aktivátor)?? Nikdy jsem nepoužíval, nevím, jestli to má ekonomické opodstatnění. Porosty by si něco navíc zasloužily, ale nevím, jestli není výhodnější investovat více do výživy.
Ve slabých porostech v EC 25 fulhum společně s močovinou, mikroprvky a CCC, 3D smacedlo během vegetace při každé aplikaci. Jediná nevýhoda fulhumu - regeneruje poškozené plevele od herbicidu.
Tím pádem, pokud nemám 100% vyřešené plevele (budu aplikovat Huricane), tak podpora růstu kořenů pomocí fulhumu asi není vhodná??? Stejně tak přemýšlím u slabých řepek, kde je riziko druhotného zaplevelení. Díky za radu.
kas píše:Tím pádem, pokud nemám 100% vyřešené plevele (budu aplikovat Huricane), tak podpora růstu kořenů pomocí fulhumu asi není vhodná??? Stejně tak přemýšlím u slabých řepek, kde je riziko druhotného zaplevelení. Díky za radu.
Dej Fulhum a potom Huricane. V řepce to nemá optimální řešení
Prosím tě Tele o konzultaci:
Mám pšenici /REFORM/, setá po řepce, setí 10.října,výsevek cca 3,3 mil.semen.Na podzim jenom herbicid Trinity.Teď na jaře reg.dávka 200 kg/ha LAV.Provedeno 28.2.Včera jsem počítal rostliny na metru a je jich tam cca 370.
V tomhle týdnu chci do toho najet s tímto: 1litr CCC, hoř.sůl, 10%roztok močoviny,fulhum,molytrac,coptrac,zintrac,bór,3D smáčedlo.
Bude tato kombinace v pořádku,nebo by jsi něco ubral či přidal? Díky za radu
Zkusím sem dát odkaz,aby jsi viděl porost
Mám pšenici /REFORM/, setá po řepce, setí 10.října,výsevek cca 3,3 mil.semen.Na podzim jenom herbicid Trinity.Teď na jaře reg.dávka 200 kg/ha LAV.Provedeno 28.2.Včera jsem počítal rostliny na metru a je jich tam cca 370.
V tomhle týdnu chci do toho najet s tímto: 1litr CCC, hoř.sůl, 10%roztok močoviny,fulhum,molytrac,coptrac,zintrac,bór,3D smáčedlo.
- Přílohy
-
- IMG_20170320_172116.jpg (29.83 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_172105.jpg (34.15 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_170046.jpg (40.33 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_165759.jpg (41.43 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_165711.jpg (37.49 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_165633.jpg (59.84 KiB) Zobrazeno 7492 krát
-
- IMG_20170320_165620.jpg (46.87 KiB) Zobrazeno 7492 krát
Naposledy upravil karfík dne 20 bře 2017 20:24, celkově upraveno 1
karfík píše:Prosím tě Tele o konzultaci:
https://email.seznam.cz/#inbox/12411
Znovu si to přepočítej a dej foto. Nedával bych molytrac, zintrac a 3D a přidal Mn.
tele píše:karfík píše:Prosím tě Tele o konzultaci:
https://email.seznam.cz/#inbox/12411
Znovu si to přepočítej a dej foto. Nedával bych molytrac, zintrac a 3D a přidal Mn.
Mám ph 5 až 5,5
Za rostlinu považuju to co mám nafoceno na prvních dvou fotkách, tak snad to počítám správně.Označil jsem si běžný metr,spočítal rostliny a vynásobil deseti/mám botky po 10-ti cm/, tak to snad počítám dobře
tele píše:kas píše:Tím pádem, pokud nemám 100% vyřešené plevele (budu aplikovat Huricane), tak podpora růstu kořenů pomocí fulhumu asi není vhodná??? Stejně tak přemýšlím u slabých řepek, kde je riziko druhotného zaplevelení. Díky za radu.
Dej Fulhum a potom Huricane. V řepce to nemá optimální řešení
Děkuji za radu zkusím to (0,5 lt), u řepky mi byla doporučena kombinace 0,3 l fulhuum plus a 0,3 l aktivátor