Landini
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Landini powerful
nemáte někdo zkušenosti s Landiny Powerful 230-280 designově povedenej motory perkins taky nejsou nejhorší. Konkuruje traktorům jako JD,CASE,NH????
Re: Landini powerful
xslayer píše:nemáte někdo zkušenosti s Landiny Powerful 230-280 designově povedenej motory perkins taky nejsou nejhorší. Konkuruje traktorům jako JD,CASE,NH????
já landini neviděl v praxi nikdy...nevim kde jezděj nejvíc atak??, ale motory perkins sem prokouknul a můžu s tebou souhlasit.: "motory perkins taky nejsou nejhorší."---opravdu to tak je, nejsou nejhorší, maj svůj charakteristickej zvuk, spotřebu maj dle čerpadla ale s Lucas čerpadlem je to dobrá až průměrná spotřeba, no tahový vlastnosti má dobrý i při nízkejch otáčkách... no ale je u nich jistá poruchovost, jim charakteristická dosti...a jinak povedený motory...to jo...ale né nejlepší....!
ten legend co u nás byl, tak to byl velkej tahoun, jenže co jsem se bavil s kamarádem co dělá servis u moreau tak říkal, že ten traktor je chudák, že ho dávají jako náhradní traktor než seženou nový a to co s tím dělají ldi, je prej neuvěřitelné, zasukované kvalty vyměněné díly....jinak soukromník kousek od nás má dva 95 a 120, na té 120ce se muselo měnit komplet přístrojová deska...kabina je menší...
- Octaviaman
Myslím že jsou to docela slušné traktory v poměru užitek/cena.Jinak mám přirozený odstup od italského strojního průmyslu, takže pokud to než Landiny - raději ve stejné výkonové třídě třeba forterru.
Octaviaman
riderstan píše:ten legend co u nás byl, tak to byl velkej tahoun, jenže co jsem se bavil s kamarádem co dělá servis u moreau tak říkal, že ten traktor je chudák, že ho dávají jako náhradní traktor než seženou nový a to co s tím dělají ldi, je prej neuvěřitelné, zasukované kvalty vyměněné díly....jinak soukromník kousek od nás má dva 95 a 120, na té 120ce se muselo měnit komplet přístrojová deska...kabina je menší...
No chci se zeptat jaký jsou případný dašlí poruchy těch Landini??? a jak maj řešný převodovky a kabinu u 100konovýho traktoru??? já Landini neviděl nikdy v praxi...tak nevim..dik popř kde jezdí náky nevíte??? diky moc..
Jedna rada do 100k je pôvodom Landini, ostatné od MC hore je modernizovaný CASE. Landini napr. Ghibli je mimoriadne lacné , v tom výkone to stálo menej ako Forterra, je to pekné na pohľad, len do poľa to nie je, tak ešte na lúky a doprava. Jeden Ghibli poznám má 3 a pol roka, robí hlavne vnútropodnikovú dopravu, hrajú sa s tým vo vinohrade a tak. Málo zaťažovaný. Chlap to šetrí ako aj traktory predtým takže to ide bez poruch.
- Jan Sedlák
U malých řad spolupracovaly dokonce s New Hollandem. Řadu G70 New Holland a závod ve Winipegu v Kanadě prodal americké společnosti Buhler Industries, ta mimochodem koupila i kloubovy tahače New Holland. Landini od této společnosti odebíral traktory ve své barvě pod označením Starland. Dnes už je ale neprodává protože je nahradil McCormickem v modré barvě a nevím to jistě jestli výroba bývalých G70 už neskončila.
Jan Sedlák píše:U malých řad spolupracovaly dokonce s New Hollandem. Řadu G70 New Holland a závod ve Winipegu v Kanadě prodal americké společnosti Buhler Industries, ta mimochodem koupila i kloubovy tahače New Holland. Landini od této společnosti odebíral traktory ve své barvě pod označením Starland. Dnes už je ale neprodává protože je nahradil McCormickem v modré barvě a nevím to jistě jestli výroba bývalých G70 už neskončila.
V Kanadě se traktory Genesis a kloubáky Versatile plus nová řada kloubáků HHT série od 435 do 540 koní pořád vyrábějí. A ZTX od MC a jeho napodobenina u Landini mi v hrubých rysech připomína Magnuma. To samo i nižších řad je podoba s Case Maxum a je to pozustatek slučování NH a Case potažmo nařízení antimonopolního úřadu, kdy museli některé provozy odprodat, nebo postoupit některé stroje licenční výrobě. Nevím to přesně, ale nějak tak to snad je.
- Jan Sedlák
Je to tak. Case musel odprodat závody v Doncasteru kde vyráběl řady MX Maxum viz McCormick a New Holland závod v Kanadě.
Jinak k těmto traktorům patří ještě mlátičky Laverda a stroje na sklizeň pícnin Fella. Tudíž je i pravděpodobny že Laverdy bude prodávat Moreau Agri a dřív nebo později i Fellu. To byl taky jeden důvod kromě ceny proč dosavadní prodejce Laverd skončil snimi. A pokud by ještě přišel o Fellu tak už by jim toho moc nezbývalo kromě motokár a návěsů.
Jinak k těmto traktorům patří ještě mlátičky Laverda a stroje na sklizeň pícnin Fella. Tudíž je i pravděpodobny že Laverdy bude prodávat Moreau Agri a dřív nebo později i Fellu. To byl taky jeden důvod kromě ceny proč dosavadní prodejce Laverd skončil snimi. A pokud by ještě přišel o Fellu tak už by jim toho moc nezbývalo kromě motokár a návěsů.
Jan Sedlák píše:Je to tak. Case musel odprodat závody v Doncasteru kde vyráběl řady MX Maxum viz McCormick a New Holland závod v Kanadě.
Skupina ARGO, která vlastní výše uvedené značky mi začíná připomínat takovou Evropskou kopii AGCO v menším podání. Zjevila se tak nějak potichu a nenápadně, ale vytrvale roste.
Chystáme se koupit traktor cca 80-90 koní. Už jsem obešel snad všechny prodejce a Landini i přes svojí nejnižší cenu jsme zhodnotili jako nejméně povedený. Společně s tim McCormickem nic moc. Navíc Cormick nabízí to co Case před skoro deseti lety....je zcela stejný, opravdu. Cena lákavá, nechtěl bych je nějak hanit, ale raděj si přihodím něco přes sto tisíc a vezmu johna6120 nebo masseye
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3