Lis JD 590
• Stránka 1 z 1
Lis JD 590
Zdarec chlapi, letos sem si koupil lis JD 590 s řezaním. Řezání nepoužívám protože nedělám senáž a mám nato slabý traktor(7745). Mam ale problém s lisovánim slámy. Při začínaní nového balíku těžko zakládám jádro. Sláma se drti a jádro se nechce začít točit někdy to trvá až do 70-80cm průměru balíku a traktor to horko těžko rozdejchává . Je pravda že ale záleží na slámě, sou případy že jádro založím velkou 1 a z toho sem rád že to dám na red 3 . tak nevím. Jestli někdo tušíte v čem je problém nebo ste se s podobnou situaci setkali, poradte. Předem děkuji.
Re: Lis JD 590
Mám JD 582, ale bez řezání a místo vkládacího válce co mají lisy s řezáním mám jenom takový kasač. Problémy se zakládáním jádra mám občas taky. U senáže a sena je to v pohodě, u slámy z ječmene docela taky, ale nejhorší je to u pšeničné slámy. Co jsem měl ranou pšenici, tak ta má tvrdou a drobivou slámu a tam to jádro jde blbě roztočit, občas se ucpe sběrač a musím to rukama vytahat. U druhé pšenice se to dalo. Vždycky najedu do řádku a dívám se jestli jde sláma dovnitř a když se začne hromadit, tak zastavím nebo couvnu a chvilku počkám popřípadě zase kousek pojede a až sběrač slámu vtáhne, tak už to jede bez problémů.
- fortschritt
Pánové, všiml jsem si na různých forech na FB, či i jinde, že teď poslední dobou hoří lisy JD... Kdyby to byl 1-2, neřeknu, ale 4 za týden a ještě u jednoho zemědělce se jedná o druhý případ! Chci se pro optati kde je chyba? Jedná se o Varia i pevné...
Je to problém stroje, problém údržby, špatná obsluha??
Můj postřeh... Všiml jsem si, že čím dál více hospodaří lidé, tzv:"dámské přirození"omlouvám se, jestli se někoho dotknu... Ale prostě udělaj si základku, 3 roky na kuchaře a naberou si 60 ha a jedou.... nemají ornou, nemají peníze, jen pasou v horách, kde je dotace na Ha astronomická. a kšeftujou s pozemkama. U většiny strojů zanedbaná údržba, namažou to akorát v záruce, na podzim jim to odpadne z agroháku a na jaro zapínají a jedou.... Takže si myslím, že to může býti a tato vina.
Jinak to samozřejmě nikomu nepřeju, já osobně vždy na lisu jednou za hoďku zkontroluji ložiska rukou, je to má noční můra....
Je to problém stroje, problém údržby, špatná obsluha??
Můj postřeh... Všiml jsem si, že čím dál více hospodaří lidé, tzv:"dámské přirození"omlouvám se, jestli se někoho dotknu... Ale prostě udělaj si základku, 3 roky na kuchaře a naberou si 60 ha a jedou.... nemají ornou, nemají peníze, jen pasou v horách, kde je dotace na Ha astronomická. a kšeftujou s pozemkama. U většiny strojů zanedbaná údržba, namažou to akorát v záruce, na podzim jim to odpadne z agroháku a na jaro zapínají a jedou.... Takže si myslím, že to může býti a tato vina.
Jinak to samozřejmě nikomu nepřeju, já osobně vždy na lisu jednou za hoďku zkontroluji ložiska rukou, je to má noční můra....
co se plazí neuteče
Vyzkoušej najet do řádku buď rychle a nebo pomálu už nevím,jednou jsem se o tom bavil se servisem od JD.
To hoření lisu je povětšinou od ložisek a tím že se prostě lis nevyfouká a taky kdo čím maže.
Docela bych chtěl vidět jak každou hodinu vyskakuješ z traktoru a ošaháváš všechny ložiska(hlavně u varia na zadní komoře nahoře?Si sebou vozíš žebřík? nebo skáčeš po lisu? Když je na sluníčku 40 stupňů v ječný slámě to musí být slast teda
Pokud je lis pojištěn je to v pohodě a proto to potom tolik nebolí.
To hoření lisu je povětšinou od ložisek a tím že se prostě lis nevyfouká a taky kdo čím maže.
Docela bych chtěl vidět jak každou hodinu vyskakuješ z traktoru a ošaháváš všechny ložiska(hlavně u varia na zadní komoře nahoře?Si sebou vozíš žebřík? nebo skáčeš po lisu? Když je na sluníčku 40 stupňů v ječný slámě to musí být slast teda
Pokud je lis pojištěn je to v pohodě a proto to potom tolik nebolí.
- fortschritt
Já na Unibalu opravdu ta ložiska zkouším... I v ječné slámě. Z traktoru skáču poměrně častěji, než jen na ložiska
co se plazí neuteče
• Stránka 1 z 1