Terrano FX

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Terrano FX

Příspěvekod přezrálej meloun » 08 čer 2006 20:16

Co myslíte je lepší tiger?Jak hodnotíte tento stroj?

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 10 čer 2006 08:59

Když se ptáš na tento typ zrovna, vloni na podzim ho předváděl Lukrom zrovna. Ale podle mě není ničím vyjímečný. Snad jenom že je možny použít dva typy radliček. Ta práce jakou dělal tak jsou i lepší kypřičem podmítače. Horsch je prosazuje i jako podmítače tak i pro hlubší kypření. Alternativa místo tigra.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 10 čer 2006 19:42

Má menší odpor a navíc je kdyspozici i 8 m verze.Nejezdí u vás někde?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 244
Registrován: 14 lis 2005 22:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Zetor » 10 čer 2006 21:16

no u nas byl na zkousku, 5m zaber a kdyz to bylo pusteny do velky hloubky, tak to chciplo i JD 8220, takze 8m verze je docela sila, ale jen pro vyvolene. Asi to sem koupej, ale ta jedna radlicka stoji pres 1000, a mizeli pred ocima. Ale svou praci to odvede, na podmitky to bude pekny.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 11 čer 2006 08:48

Radličkovy podmítače Horsch mají jiny geometrie radliček. Proto mají i nižší odpor. FX v osmimetrovym záběru se v ČR zatím loni zkoušela a testovala tuším v HNG, nevím ale jistě. Tam stejně bude jeden z prvních.. Proto si možná pořizují i Steigra aby mohly jít s tímhle púořádně do hloubky jak uvádí výrobce.
Typy FG tu jsou běžně v osmi metrech, ty dělají dobrou práci a kupodivu se dá s nimy pracovat i v hloubce 15 - 20 cm bez problémů a pokud nastanou jsou ještě radličky Mulch Mix. A je to jeden z mála podmítačů, který dokáže bezproblémově pracovat i ve vlhčích podmínkách.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 13 čer 2006 09:47

FG tu jezdí i v 12 m verzi.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 13 čer 2006 16:27

Jo za Challengerem v Zas Křinec. Jsou ale i v 18 metrové verzi. Tak dobry na Ukrajinu nebo v Americe.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 15 čer 2006 21:15

Ty se ale prodávají dohromady s ATD jako soupravy-podmítač + secí stroj,prodá se jich asi tak 250 souprav ročně.
A co Zas Křinec,co o nich víš-výměra,atd..?

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 15 čer 2006 21:25

Jak prodávají dohromady? Sečka rám a za ním zásobník a podmítač je něco jinyho. To ZAS Křinec znám jen přes tuto soupravu a předváděčky jiných firem. Jinak nevím skoro nic.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 15 čer 2006 21:27

No normálně sečka a samostatný terrano FG 18.Prostě 2 stroje.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 20 čer 2006 09:43

A co Rostěnicích,jaký tam stroje od Horsche?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 806
Registrován: 17 lis 2005 10:49
Bydliště: Blansko

Příspěvekod Petrrrr » 20 čer 2006 14:49

V Rostěnicích mají Horsche Concorda devítimetr s kapalným přihnojováním. Tahá ho JD 9300. Ještě měli starší typ Concorda, ale ten už je nejezdí, možná už ho dokonce dali pryč.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 20 čer 2006 16:42

Mají, ale jestli je už jejich to nikdo neví. tahal ho kloubák pár dní a pak prohlásili že kloubák není na setí a vrátí to. Se proslýchalo na jaře.... Protože ani práce není nijak slavná, v Lukromu sejí s ním i do nepřipravené půdy a bezvadny ale v R to nejde, zasety za ním vypadá hrozně.
Dřív tam byla i šestka a exaktor, exaktor končil brzo, stary konkord nevím kde je mu konec ale nikde s ním se neseje. Poslední dobou mají úspěchy diskovy sečky ( Lemken, Great Plain, JD Vaderstat)

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 21 čer 2006 19:22

Ale oproti diskovkám má Concord výhodu v dobře vyřešeným PPF a možnosti sít na široko.U diskovek to PPF moc dobře vyřešený neni.

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 21 čer 2006 20:25

U diskovek není. I když u Pronta se to povedlo vyřešit dobře. Správně má být hnojivo uloženo při setí pod osivo do seťového lůžka aby rostlina zapustila hlouběji kořeny, tím se dostala k vláze během vegetace atd. Docela dobře by tento požadavek mohl ještě splňovat Kockerling AT nebo Ultima. I když se příliš nikdo nemá k tomu aby tímto vybavený Kockerling u nás někde pracoval.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 209
Registrován: 18 kvě 2006 19:07
Bydliště: Doma

Příspěvekod přezrálej meloun » 22 čer 2006 19:28

Ultima a AT nemají moc hezkej design.Concord a Pronto jsou hezčí.Když srovnáš Horsche a Kockerlinga,co myslíš kdo je lepší?

Příspěvky: 216
Registrován: 15 úno 2007 19:24

Příspěvekod zetorista » 16 úno 2007 20:43

terrano 8m máme tady u nás jen tak to škrábe dva druhy radliček to má a taháme to za case magnum240 jako prd ale uzký radlice (dláta) dělaj pěkně v hloubce 15cm to zapraví i hnůj takže pohoda ,ale jsou lepší stroje :lol:

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 16 úno 2007 23:16

Třeba ktery lepší nářadí?
Řekl bych že je docela dobrý Terrano FX 8 nebo 6m ale nová verze.
je to taková robustnější konstrukce a dělá dobrou práci.

Příspěvky: 216
Registrován: 15 úno 2007 19:24

Příspěvekod zetorista » 16 úno 2007 23:25

no tak lepší je prej tiger no nevi na jaro má přijit tak uvidíme ,ale když dělat s terranem tak na ůzký dláta je to lepší ,ale zas jak na co

Příspěvky: 1427
Registrován: 17 lis 2005 18:03
Bydliště: okolí Vyškova

Příspěvekod Jan Sedlák » 17 úno 2007 10:23

Tak Tiger je ale na hluboky kypření. Dá se to říct ijako náhrada orby. Terrano je hlavně jako podmítač s kterým můžeš jít i do 15cm podle Horsche i na hloubku orby. Ale to nevím moc tomu nevěří. Tam je fakt lepší asi Tiger.

Příspěvky: 87
Registrován: 09 pro 2007 12:33

Příspěvekod PISKUNK563 » 20 led 2008 19:59

Tady jezdí FX 6 a 8. A vypadá to pěkně po nich.
Modrý Zetor 6711, John Deere 8330 a Case mx 310

Uživatelský avatar
Příspěvky: 159
Registrován: 18 říj 2007 17:30
Bydliště: Nymburk

Re: Terrano FX

Příspěvekod Kulis » 06 zář 2010 17:15

Prosím vás nemáte náhodou někdo návod na použití na HOSCH TERRANO 8FG?
.....V jednotě strany a lidu......
Cestou přetavby a demokratizace
Za rozvoj socialistické společnosti

Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2009 21:35

Re: Terrano FX

Příspěvekod tomík6910 » 06 zář 2010 21:29

Najdeš ho na www.horsch.com. Je tam i čeština.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 159
Registrován: 18 říj 2007 17:30
Bydliště: Nymburk

Re: Terrano FX

Příspěvekod Kulis » 07 zář 2010 12:16

Moc děkuji minulý týden jsem na těch stránkách byl a nevšiml jsem si že se to dá stáhnout i v češtině díky moc
.....V jednotě strany a lidu......
Cestou přetavby a demokratizace
Za rozvoj socialistické společnosti

Uživatelský avatar
Příspěvky: 159
Registrován: 18 říj 2007 17:30
Bydliště: Nymburk

Re: Terrano FX

Příspěvekod Kulis » 08 čer 2011 18:59

Tak opět žádám o pomoc potřeboval bych jestli někdo nemáte rozkreslený rozmístění pružinových zavlačovačů u Terrana 8 FG na stránkách Horsche je na obrázku jen prostřední sekce a ještě né celá.
.....V jednotě strany a lidu......
Cestou přetavby a demokratizace
Za rozvoj socialistické společnosti

Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2011 17:52

Re: Terrano FX

Příspěvekod turbo6000 » 13 pro 2011 12:37

Ja som robil asi 2 roky s terranom 6FX v kombinacii s NH 8040 ,,traktor mal v dost velkej miere problemy aby to utiahol tak sme museli vyhodit dve bocne stlpice.Potom to uz ako tak islo az co som bol dost prekvapeny tak nam na nom popraskali obe strany na rozkladacich kridlach pri podvozku teda hlavnom rame okolo zvarov na uplne rovnakych miestach,,,Dali sme to na reklamaciu tak nam odkazali ze s tym mame jazdit kym sa to neulomi uplne ze sa to potom vymeni cele.Inak stroj robil v celku dobre az na to ze sme mali perove zadne valce a ked bolo iba trocha mokro tak ich uplne cele zalepila hlina a to boli galeje to potom vycitit no a este sme na podmietku pouzivali orginal lastovicky ktore asi po 50 ha zacali odpadavat respektive ich zemina odbrusila v najuzsom mieste ako sa napajali na stlpice predajca sa vyjadril ze vraj je to bezne opotrebovanie materialu tak asi po nejkaych 100Ha sme ich prestali pouzivat

Uživatelský avatar
Příspěvky: 159
Registrován: 18 říj 2007 17:30
Bydliště: Nymburk

Re: Terrano FX

Příspěvekod Kulis » 26 čer 2013 19:02

Můžete mi napsat jakým stylem zapřaháte Terrano za traktor?Jestli do spodního závěsu a nebo používáte rozpěrku do ramen????
Díky za info......
.....V jednotě strany a lidu......
Cestou přetavby a demokratizace
Za rozvoj socialistické společnosti

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 10 bře 2015 23:20

Kdo má nesené FX nejlépe verzi tří metrů. Nevíte počet a barvu podložek, které se opírají a drží hloubku? A jaká je hloubka při takovém nadstavení? Jde mi o to udělat si trošku obrázek kolik to pojede v zemi při jakém počtu a barvě podložek. A jak popřípadě reagovat když bude moc nebo málo. Vím nebude to úplně přesně, ale jen tak pro orientaci. :)

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5396
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Terrano FX

Příspěvekod bold » 11 bře 2015 08:20

poměr je 1:4 takže jeden centimetr podložek je 4cm hloubky. Zhruba na 8cm hloubky (křidélka) mám jednu velkou stříbrnou a jednu červenou. Ale dělám to tak že dám stroj do 0, a pak vyhážu podložky v tom psaném poměru 1:4 zajedu a podívám se jak to mám hluboko.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 11 bře 2015 19:07

Jo ten převod vím. :) Zajímalo mě jak to maté ostatní v praxi. Taháš to jenom 10 nebo i nějak jinak? Já tam mám 2x červenou a jednu žlutou(když tak upřesním nejsem si 100% jistý) jde to cca 20-23 na křídlech. :) Hloubku měříš přímo u radličky?

Další

Zpět na Kompaktory a kultivátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník