Terrano FX

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 17 lis 2017 14:47

Čau, kdo tě dělal tu rouru na kola ? na kolik to vyšlo? Roura z Pronta (na 4 kola) stojí cca 16 000,-kč Kola z Pronta doma mám, tak za pokus to stojí.

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 17 lis 2017 14:52

Já to mám na jeklu 120x120x8, hvězdice vypálené na laseru akorát jsem vevařil ucpávky a hřídel na stranách. :) Pokud by jsi chtěl prodám bez pneumatik, ale je to na ty hvězdicové. :) Mám doma zbytek jeklu, když tak si udělám další, alespoň ten jekl využiju. :D

Příspěvky: 216
Registrován: 22 lis 2015 23:55

Re: Terrano FX

Příspěvekod aram » 18 lis 2017 16:33

tonik píše:Čau, nevím koho se ptáš, písek nemám žádnej, většinou se to na podzim maže, takže s klasikou to zamažeš a ještě so to utáhne. Takhle to vypadá jako zvoraná louka, na jaře se to veme kompaktorem (Farmet 4,5m) a jde to pěkně rozdělat. Kompaktorem na podzim dělám i poslední přípravu před setím pšenice, předtím jednou Terrano 3FX 15-20 cm podle podmínek.

W690i- jáká kola z Pronta dáváš na Terrano ?

JJ ptal jsem se tebe. Připadalo mi to jako víc písčitý pole na těch tvých fotkách, protože je to krásně rovny a rozsypany... Jinak se mi to tvoje řešení líbí. Pokud to má opravdu výhody tak tím líp. No a co že jsi na zimu zvolil kypřič a ne pluh ? Nějáký důvod nebo jen čas a phm ? :)

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 18 lis 2017 17:19

Je to erozně ohrožený pozemek.
Po orbě je pozemek krásnej, krom toho, že druhej rok vyvorám všechnu slámu nahoru.
Podmítka -orba 50%- 50% podle toho jaká metoda je vtu danou dobu vhodná.

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 19 lis 2017 11:55

Koukejte co jsem našel, nevypadá to tak zle... Sice to vypadá na kvalitní půdu, ale asi to zkusím. :-)https://youtu.be/VvzgvwlIZ1c

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 27 lis 2017 22:20

Dneska večer test bez válce, držel jsem to silovkou. Za mě dobrý mokrá místa člověk projede a nemusí se bát, že bude dloubat v roll-flexu. :) Ale pořád to bylo měkké zkusím to ráno. :)

Příspěvky: 1971
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Terrano FX

Příspěvekod tele » 28 lis 2017 00:32

w690i píše:Dneska večer test bez válce, držel jsem to silovkou. Za mě dobrý mokrá místa člověk projede a nemusí se bát, že bude dloubat v roll-flexu. :) Ale pořád to bylo měkké zkusím to ráno. :)

Předpověď je dobrá, chce to počkat. Moc nechápu ty psychopaty, co to mordujou už třetí týden za mokra.

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 28 lis 2017 07:14

To máš určitě pravdu, já spíše musel zkusit jak se to chová a jestli s tím jde počítat nebo budu muset vzít zase pneu z pronta. :) Takhle vím, že stačí čekat na ideální podmínky a jedeme. :)

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5396
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Terrano FX

Příspěvekod bold » 28 lis 2017 09:18

z jakého důvodu sundáváte ten válec? Já vím že když se mně zalepuje tak jedu z pole pryč, páč udělám víc škody jak užitku. Když potřebuju udělat "oračku" tak sundám ty "lízátka" u válce a protrhám to tak a povrch je nerovný.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 28 lis 2017 11:40

U nás máme těžkou půdu a utáhnout ji válcem tak na jaře to dlouho vysychá... Tahle zůstane povrch nakypřený a povětrnostními vlivy trošku slehne, na jaře nějaká příprava nebo přímo rotačkou. Navíc se dostavám do hloubky kde normálně nepracuji a pluh nemá smysl takhle hluboko pouštět. Vyzkoušené teď navíc nemusím řešit nějaký speciální válec nebo něco hloubka se dá držet traktorem úplně v pohodě. Jen povolím čtyři šrouby, sundám kabel od světel a jede se. :)

Příspěvky: 1971
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Terrano FX

Příspěvekod tele » 28 lis 2017 15:29

bold píše:z jakého důvodu sundáváte ten válec? Já vím že když se mně zalepuje tak jedu z pole pryč, páč udělám víc škody jak užitku. Když potřebuju udělat "oračku" tak sundám ty "lízátka" u válce a protrhám to tak a povrch je nerovný.

S neseným nemám zkušenost, ale u FX 5 jednoznačně hloubka, leze to pod 40 cm, ještě jsme vyndavali prostřední řadu slupic, aby byla lepší průchodnost. Ve chvíli, kdy se pořídil Tiger DT a pásák, tak už se FX nemordovalo 8)

Příspěvky: 139
Registrován: 03 dub 2009 14:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod w690i » 28 lis 2017 17:50

Tak Tiger DT je na tohle úplná paráda! :) Já jsem teď na nějakých cca 20cm druhým přejezdem bych chtěl kolem 30, uvidíme. Jede to naprosto v pohodě měl jsem z toho větší strach. :) Jinak to FXko ještě jezdí? Při 40cm to muselo dostat čočku ne? :D A jaké radličky LDčka?

Příspěvky: 1971
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Terrano FX

Příspěvekod tele » 28 lis 2017 22:36

w690i píše:Tak Tiger DT je na tohle úplná paráda! :) Já jsem teď na nějakých cca 20cm druhým přejezdem bych chtěl kolem 30, uvidíme. Jede to naprosto v pohodě měl jsem z toho větší strach. :) Jinak to FXko ještě jezdí? Při 40cm to muselo dostat čočku ne? :D A jaké radličky LDčka?

Jezdilo se v kytu bez kamení a s kvalitní obsluhou. Jezdí určitě, jako 4 podmitac na cca 2500 ha 8)

Příspěvky: 13
Registrován: 14 bře 2009 15:05
Bydliště: Ostravsko

Re: Terrano FX

Příspěvekod case155 » 27 pro 2017 15:28

Hoši máte někdo zkušenosti s Kuhn Cultimer 300 ?
Řešíme teď nákup nějakého podmitače jako alternativa ke pluhu. Rád bych po věčným orání vyzkoušel i jinou technologii aby se trochu zlepšila půda a její utuženost.
Půdy máme celkem jílovité a většinou tak do 25 cm zbytek už je bílí nebo neúrodný jíl..

Vybíráme mezi FX 3 a právě kuhnem
Traktor aktuálně puma 155 čipnutá + 30hp ale je v plánu pořídit možná letos něco kolem 250 koní. Nerad bych tu pumu v tom zrušil :D Přecijen ten chip tam je asi 3 měsíce hlavně kvůli velkému návěsu

Jde použít terrano i jako takový hloubkový podrývak ve smyslu že bych ho pustil i do 30 cm ale aby mi nevytahoval nahoru těch 5 cm neúrodné půdy ?
Třeba máme 2 pole (5ha) kamence s krásnou zeminou ale je na každém oko které špatně vysychá a tam si myslím že kdyby se to přejelo terranem aspoň v těch postižených místech tak je za pár let klid a nic takového by tam už nebylo

Pěstujeme jen jetelotrávy, soju a kukuřici tak má cenu na tyto plodiny vůbec něco takového kupovat ?

Příspěvky: 65
Registrován: 01 pro 2012 23:53

Re: Terrano FX

Příspěvekod MartinT » 27 pro 2017 20:11

Můžu odpovědět na dotaz ohledně "prorýpnutí" bez vytahování hlušiny. Lze to s dláty 40mm, které sice minimálně míchají, ale za to máš nižší tahový odpor v té hloubce. U nás jsou těžké jílivité země a místní soukromník to tak dělává před setím řepky aby si nevytahal mokre žvance nahoru. A k výkonu asi nejlepší vyzkoušet, on má T 3FX a tahá to s NH T7070 AC s čipem na nějakých 260-270k a když jsem měl možnost stím jezdit tak při cca 25-30cm na podmitnutem strništi a dlatech 40 byla rychlost mezi 6-8km/h.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5396
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Terrano FX

Příspěvekod bold » 28 pro 2017 16:25

Na terano existují úzká dláta LD. Ty minimálně míchají a šáhneš s tím až skoro ke 40cm. Já tak prorýval 10ha a 200kobyl toho mělo plné zuby. Je tam jištění nějakých 500kg na pružině a normálně se to přizvedávalo. Hlavně neuvažuj o tom, že si to pořídíš jištěné šroubem- ušetříš 100tis ale ty nervy za to nestojí- budeš to proklínat a odsoudíš tak super stroj. Mám ho už nějaký ten pátek, 200koní je ideální. Na podmítku stačí 150koní, ale na hlubší kypření je ideál těch 200. Dá se s tím dost vyhrát, s křidélkama se dá šáhnout i 20cm kde dochází k intenzívnímu kypření, nebo je sundáš a máš po povrchu menší hrůbky, jdou sundat i pera které to zatahují a nechat jen válec (používám na podzim) a LD radličky dokážou prorýpnout a urvat neskutečné věci.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvky: 216
Registrován: 22 lis 2015 23:55

Re: Terrano FX

Příspěvekod aram » 12 zář 2018 23:11

Ono to sem patří i nepatří, ale potřeboval bych poradit, kolik kg dát na přední závaží do ramen, aby to bylo akorát na Terrano 3 FX. Chápu, že se na to blbě odpovídá, tak zkuste poradit, kdo máte podobný traktor. V tomhle případě jde o JD 7810. Hmotnost cca 7 tun. Rozměry ještě nevím. Zkuste napsat třeba své agregace, kdo máte nebo máte odpovídající stroj od konkurence. Jde mi o to jestli stačí 500 nebo radši koupit 800/900. Bude to do ramen, monoblok. Díky :)

Příspěvky: 180
Registrován: 24 led 2012 20:10

Re: Terrano FX

Příspěvekod citrusek » 13 zář 2018 04:57

Nemám Terrano, ale na 7610 mám na přední konzoli tunu a v 3m kombinaci nebo v pateráku Jupiteru chodí občas po zadních. I když to bude v ramenech, tak 500 kg bude určitě málo. Dal bych tam aspoň tunu.

Příspěvky: 757
Registrován: 29 srp 2013 17:47

Re: Terrano FX

Příspěvekod skacel99 » 13 zář 2018 07:01

Kombinace bude těžší,než samotný Terrano. 7810 je vcelku kus železa,je to 6 válec,takže za mě 5-700 kg musí stačit v ramenech.
Jezdím s podobným kopáčem od Pottingeru (Synkro3030),který váží něco kolem 1800 kg a tahám to ve Forteře 140HD. V předních ramenech mám asi 700 kg a je to váhvě v pořádku,po zadních to chodí jenom při blbým otáčení v kopci,když e nějaká hlína na válci a velkej kopec.

Příspěvky: 404
Registrován: 19 lis 2006 22:13

Re: Terrano FX

Příspěvekod medulin » 13 zář 2018 08:47

Mám fendta 714, 7600kg, 3m terrano unese bez závaží ale panáčkuje, 4m terrano nosim s tunovým závažím

Příspěvky: 112
Registrován: 20 úno 2014 21:35

Re: Terrano FX

Příspěvekod kas » 13 zář 2018 12:41

500 kg závaží nemá smysl kupovat, ideál je někde kolem tuny.
Terrano 3 FX tahám s JD 7530 a ve předu nosím v ramenou 1000 kg monoblok od JD. Občas používám i samodomo závaží cca 500 kg, ale není to ono.

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 13 zář 2018 21:48

Čau, budeš kupovat traktor nebo podmítač ? pokud máš traktor a budeš kupovat podmítač, tak kup taženou 4m, pokud máš podmítač tak pořiď podvozek a utáhneš to i se 140 koňma. JD 7530, ve předu domácí asi 600kg, nesené 3FX a tažené 4FX a 5FX každé na svoji hloubku.

Příspěvky: 757
Registrován: 29 srp 2013 17:47

Re: Terrano FX

Příspěvekod skacel99 » 14 zář 2018 08:49

140 koní to utáhne,ale záleží,v jaké hloubce. 15 cm je tak strop aby se udržela nějaká rychlost.

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 14 zář 2018 11:37

Docela jsem koukal, když tažená 4FX chodila jen o chlup hůř než nesená 3FX. Jeden soukromník tu má podvopzek na 3FX a tvrdí že šel s potřebnou tahovou silou také dolů.

Příspěvky: 757
Registrován: 29 srp 2013 17:47

Re: Terrano FX

Příspěvekod skacel99 » 14 zář 2018 12:07

Jaký podvozek myslíš? To se nedělá jenom nesená verze?

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 14 zář 2018 19:01

94229709.jpg
Terrano 4FX, 5FX a 6FX se dělá jako nesené, kdo chce polonesená přidá se podvozek, kterej pasuje i na 3 FX ale vzhledem k ceně to nokdo nechce.
Naposledy upravil tonik dne 14 zář 2018 19:06, celkově upraveno 1

Příspěvky: 757
Registrován: 29 srp 2013 17:47

Re: Terrano FX

Příspěvekod skacel99 » 14 zář 2018 19:06

Existuje někde fotka toho podvozku? Odpoledne jsem to hledal a nenašel jsem nic. 4 a více metrů vím,že jsou polonesené

Příspěvky: 420
Registrován: 24 dub 2015 10:30

Re: Terrano FX

Příspěvekod tonik » 14 zář 2018 19:24

Cena nového 150 000, ale daj se sehnat od 80-120. Není to zase nic tak složitého co se nedá doma udělat.
https://screenshots.firefox.com/t3sI5FC ... horsch.com

Příspěvky: 757
Registrován: 29 srp 2013 17:47

Re: Terrano FX

Příspěvekod skacel99 » 14 zář 2018 19:37

Mě to právě zajímá z toho konstrukčního hlediska. Přemýšlím,že bych předělal diskáče na taženou verzi

Příspěvky: 216
Registrován: 22 lis 2015 23:55

Re: Terrano FX

Příspěvekod aram » 17 zář 2018 18:56

Chlapi dík za rady. Teď bude 900 kg na zkoušku, takže uvidím, ale pochybuju, že by to bylo málo. Takže podle toho se rozhodnu.
Jinak mi docela nejde do hlavy, jak by mohl traktor chodit v taženém stroji líp než v nesenym .. dyť ten nesenej jakoby víc "dotíží" zadek ne ? Ale jestli máš toniku zkušenost, tak asi jo :)

PředchozíDalší

Zpět na Kompaktory a kultivátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků