luční brány jednopísté nebo dvou písté ?
• Stránka 1 z 1
luční brány jednopísté nebo dvou písté ?
Zdravím, řeším otázku koupě lučních bran. Jsem celkem rozhodlý pro firmu MANDAM, 6m hydraulicky sklápěné, ale nevím jestli těžký závěs nebo lehký závěs, jednopíst,nebo dvojpíst. Chci je koupit na cca 8 ha zničených luk po divočácích. 5ešil jste to někdo s myslivcema ? Zatím je to s nimi tak na soud...
Re: luční brány jednopísté nebo dvou písté ?
mám mandam jednopíst 8m - nekvalitní železo, praská rám - ty trubky co vedou horem přes síť jsou jako papír, a na myslivce platí mimosoudní vyrovnání po dvou soudních stáních, alespoň u nás )
Myslivci mě občas dají nějaký ten zastřelený kousek. Je otázkou jak to je zničený. Staň se myslivcem a divočáky si bouchej sám
Překovejme meče v pluhy a naopak
No u soudu padne otázka jak jsi řešil či předcházel škodě? Pokud nebudeš mít aspoň nějaký papír že jsi je žádal či upozorňoval, nebo provedl nějaké opatření (pachové ohradníky a pod) tak soud prohraješ. Mrkni se do zákona o myslivosti, tam najdeš odpovědi na tvé otázky.
P.S. Pokud jsi majitelem pozemků, tak bys měl být členem honebního společenstva a na schůzi se lze dožadovat zvýšení tlaku na myslivce, neb ti mají honitbu pouze pronajatou právě od HS.
P.S. Pokud jsi majitelem pozemků, tak bys měl být členem honebního společenstva a na schůzi se lze dožadovat zvýšení tlaku na myslivce, neb ti mají honitbu pouze pronajatou právě od HS.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Čau, mám 2 stroje MANDAM a oba dva jsou z bláta, podmítač TORNÁDO práská rám a disky se ojíždějí každej jinak.
Ale k lučním branám EXCELENT 6m
- ohýbá se rám
- praskají spojovací oka třmenů
- povolují a vypádávají šrouby ze třmenů řetízků.
Koupeno od System agro s.r.o. Novotinky 1 přístup katastrofa, závoláte co potřebujete a měsíc se nic neděje.
Ale k lučním branám EXCELENT 6m
- ohýbá se rám
- praskají spojovací oka třmenů
- povolují a vypádávají šrouby ze třmenů řetízků.
Koupeno od System agro s.r.o. Novotinky 1 přístup katastrofa, závoláte co potřebujete a měsíc se nic neděje.
no vidíte , a mě se zdály ty mandamy nejrobusnější co jsem viděl. Nikdy jsem nechtěl kupovat takové, které se zlomí už i na obrázku, a že těch nabídek je. Mám teď odkaz na firmu JBL , ty vypadají fakt dost masivně, česká výroba , cena jako ty polské. Poptám se.
Ta moje louka je na hranici dvou honiteb, což je hotové neštěstí. Spolky jsou mezi sebou rozhádané, jeden se vymlouvá na druhého ,že v 200 m na každou stranu nesmí střílet, ikdyž to není pravda, nesmí tam jenom postavit posed bez domluvy. Řeč jednoho jejich hospodáře byla, dones si lístek na naftu, aniž by se podíval o kolik plochy se jedná. Byly vyzváni písemně odborem životního prostředí ke sjednání nápravy ale neděje se nic
Ta moje louka je na hranici dvou honiteb, což je hotové neštěstí. Spolky jsou mezi sebou rozhádané, jeden se vymlouvá na druhého ,že v 200 m na každou stranu nesmí střílet, ikdyž to není pravda, nesmí tam jenom postavit posed bez domluvy. Řeč jednoho jejich hospodáře byla, dones si lístek na naftu, aniž by se podíval o kolik plochy se jedná. Byly vyzváni písemně odborem životního prostředí ke sjednání nápravy ale neděje se nic
Tak to je další bolševický spolek. Máš pravdu, na hranici nesmí pouze umístit myslivecké zařízení. Ale jsou povinni nahradit škody, pokud tedy prokážeš že ses snažil škodám předejít- pak jim zůstanou oči pro pláč. S tím mysliveckým zařízením je to složité, ale nic nebrání vlastníkovi aby si na svém pozemku postavil malou rozhledu a nic nebrání myslivci z této rozhledny pozorovat okolí. Další lze domyslet. Pokud ale myslivci nechápou že se jejich zvěř pase na našich pozemcích tak zasluhují ukončit svou činnost. U nás byl taky boj. Ale dokázali jsme coby vlastníci uchopit Honební společenstvo a pronajmout honitbu jedincům, kteří respektují osobní vlastnictví a stačí zavolat že je někde problém a druhý den je tam posed a zvýšená aktivita.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
• Stránka 1 z 1
Zpět na Brány, smyky, válce.....