postřikovače agromehanika

A.Massey

postřikovače agromehanika

Příspěvekod A.Massey » 26 lis 2006 21:38

čau jak vidite tyto stroje.... mám nesenýho 800litrů, 15m vyrovnávání na svahu. +proplach a mytí ruk a znamenáky-pěnáky a rozmich zařízení za Z 7211 a dobrý, dělaj to líp jak RAU a čerpadla maj kvalitní jako HARDI možná i lepší. Moc mě překvapili ty slovinci.-uměj dělat zem. techniku - máme proto i nahrabovadlo 471 SIP -taky moc dobrý... cenově jsou mirně níž než tnámý značky....

Příspěvky: 679
Registrován: 18 lis 2005 19:11

Příspěvekod Miro » 26 lis 2006 21:52

A čo tam je za čerpadlo a armatúry keď to je také super ?

A.Massey

čerpadlo u Agromehaniky

Příspěvekod A.Massey » 27 lis 2006 20:06

je tam čerpadlo Comet, armatury- potrubí je plast co vydrží mráz i -20°C když tam někde vostane voda tak to neva...

Příspěvky: 679
Registrován: 18 lis 2005 19:11

Příspěvekod Miro » 27 lis 2006 22:47

Takže talianske čerpadlo, to aj armatúry budú s veľkou pravdepodobnosťou talianske. Takže prekvapenie sa nekoná. :cry: Inak plastové trubky síce vydržia mráz, ale keď je treba výmena tak je zle. Agromehanika zrovna nie je lacná (Hardi je len o málo ale veľmi málo drahší) . Aj to prešlo cez povinné kontroly ? Koľko s tým robíš ročne ?

A.Massey

postřikovač agromehanika

Příspěvekod A.Massey » 27 lis 2006 23:54

máme jen 15ha ornej už, děláme brambory na 1,5ha takže se nalítám s postřikovačem dost a zbytek tvoří tritikale ječmen j. pš jarní... . O pole se starám jak to jde... myslim že udělám s nim tak 100ha- náká ta služba taky bývá... testování postřikovačů-prošlo v klidu, dal sem nový trysky a nikdo nic nenamítal- ba se tomu testovacímu technikoj líbil ten náš postřikovač a řikal že to projde i za 5 let.....

Příspěvky: 679
Registrován: 18 lis 2005 19:11

Příspěvekod Miro » 28 lis 2006 18:34

Aha no na 100 ha sa to len tak nezničí, myslel som že maká normálne do tisícky ročne...........

A.Massey

co seš zač

Příspěvekod A.Massey » 28 lis 2006 20:44

čau MIRÓ co jseš zač, nákej jezedák né... furt jen tisicovky ha bys dělal... tyhle blbové už u nás byli-komunisti zasraný, zaplať pánbu že je ta skurvená doba komoušů zasratejch pryč.... to se jim to hospodaří na tisícovkách ha když každýmu vemou pole dobytek a nazdar , všechno vydrancovali i les svině, tak tady na fóru nevotravuj se tisícovkama ha. jsem průměrný až nadprůměrný SHR v Český republice tak se nediv jezedáku důležitej..

Příspěvky: 679
Registrován: 18 lis 2005 19:11

Příspěvekod Miro » 28 lis 2006 20:52

Tak za prvé. Nikomu nedávam a nekecám od veci. Po druhé nie som JZD-ák ale súkromník a živím sa s kombajnami. Pri postrekovači vypomáham celú sezonu v službách, takže tak trochu vidím do toho aký výkon treba na zaplatenie postrekovača (robím pri 3000-ke ťahanej a keď za sezonu nespraví cez 2500 ha tak je v strate nemá na leasing opravy a pod.) a predtým sa robilo s Amazonu 1000 l cez tisíc ha ročne tak sa nediv že sa pýtam a ukľudni sa.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 448
Registrován: 28 led 2006 23:06
Bydliště: Jižní Morava

Příspěvekod riderstan » 28 lis 2006 21:03

Massey...ty soukromníku trošku pozor na jazyk....MIRA se jen slušně zeptal...a já taky sdílím názor, že stroj by měl pořádně dělat, aby se zaplatil a aby se na něm neprodělávalo....

A.Massey

re

Příspěvekod A.Massey » 28 lis 2006 23:48

na mě si nikdo nebude vyskakovat s tisicovkama ha na postřikovač, a náký to využití techniky.zvlášť postřikovače v našich podhorskejch oblastech mě nezajímá....tady máme postřikovač všici a nezajímá nikoho esli je využitej nebo né....jde o to si udelat postřik včas kdy je optimální doba a né čekat na skurvený služby co přijedou s vodou po dešti....

Site Admin
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 12 lis 2005 00:23
Bydliště: blízko Olomouce

Příspěvekod Martin » 29 lis 2006 13:04

To Massey: nehodlam tady už dal čist tvoje uražlive přispěvky jestli neumíš psat jako normalni pruměrnej člověk slušně tak ti budu všechny sproste příspeky mazat a když to nepomůže zarzim ti přistup na toto forum kde si lidi sděluji poznatky z praxe jak už na tisícich ha nebo na zahradach!!
Naposledy upravil Martin dne 29 lis 2006 13:12, celkově upraveno 1

Příspěvky: 562
Registrován: 12 lis 2005 11:19
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod jirka » 29 lis 2006 13:07

Ale ale, člověk tu jeden den enni a ejhle, panáček mu tu bude dělat bordel. no, takže to podstatné tu napsal Martin a tak to i bude. A já se omlouvám, že sem tu den nebyl, abych na vás dal pozor.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 1643
Registrován: 11 čer 2007 23:17
Bydliště: Rokycany-Radnicko

Příspěvekod neznalek » 12 čer 2007 19:34

vlastnim taženy postříkovač Agromehanika 1500 L ramena 18 m mechanicky skladana a mechanicky ovladany cely stroj, mam jen teprve dva roky, za tu dobu nebyla jedina zavada krome urazenych trysek :) ale to je chyba nerovnosti pozemku, od te doby co seju kombinaci, neni s tim problem, stroj je jednoduchy, ocenuji sledovani stop traktoru a moznost nasavat si vodu odkudkoli (oddelene sani) a v neposledni rade priznivou cenu pro mensi-stredni podnik myslim idealni kompromis mezi cenou a vybavou

Příspěvky: 13
Registrován: 19 led 2008 16:11
Bydliště: Tachovsko

Příspěvekod hanzdeere » 30 led 2008 19:35

Taky mame Agromehaniku 1500l a 18m ramena a děs největši od samiho začatku.Pořat tomu praskaji ramena a to už jsme je od prodejce nechali opravovat a zesilit a nic.Čerpadlo se děla tak dvakrat do roka,praskaji membrany.Dělame s tim tak 300ha za rok.Možna to někomu funguje,ale nam bohužel ne,tak že od slovincu radši už nic :cry:

Uživatelský avatar
Příspěvky: 1643
Registrován: 11 čer 2007 23:17
Bydliště: Rokycany-Radnicko

Příspěvekod neznalek » 30 led 2008 20:55

tak to máme stejny typ, ramena mi praskaji take, hlavně při postřiku na podmitce, ale neni to nic s cim bych se nevedel rady, na čerpadlo se zatim vubec nesahlo, funguje porad dobre a pouzivam ho i na samoplnění....tech 500 ha mozna vic s nim za rok udelam take (mysleno vymera + počet prejezdu)

Příspěvky: 481
Registrován: 20 zář 2011 12:06

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod tomous » 30 zář 2016 10:36

Tak jak slouží postřikovače Agromehanika? Zvažuju nákup 3000l 24m rampa. Dík

Uživatelský avatar
Příspěvky: 1643
Registrován: 11 čer 2007 23:17
Bydliště: Rokycany-Radnicko

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod neznalek » 30 zář 2016 21:12

u me letos kroutí 12tou sezonu. Kromě trysek a sacího filtru, který se urazil kdyz praskl hlavní čep na otoci závěsu jsem na něm zatím nic neměnil....ale už uvažuji o výměně za něco modernějšího

Příspěvky: 481
Registrován: 20 zář 2011 12:06

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod tomous » 30 zář 2016 22:48

Záleží kolik má naděláno. I když u mě se nanadře. Cca 40ha x cca 6-10 aplikací. mají zajímavý ceny a hlavně kvalita lepší jak u polskejch možná srovnatelná s renomovanejma značkama.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 13 dub 2018 21:49

Chlapi prosím vás jak správně nastavit protitlak na membránovým čerpadle? Mám nesený postřikovač agromechanika 600L 12 mertrů ramena. A nevim jak to má být psrávně nafoukaný a podle čeho se to určuje. Na co to má třeba vliv a tak. Děkuji za informace :wink:

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5339
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod bold » 14 dub 2018 07:30

kolik tlačíš do systému? pokud 3 tak foukám 1-2 (na hardině) Selským rozumem- pokud to slouží k vyrovnání pulzů čerpadla tak tam musí být o něco méně než v systému, a normálně bych fouknul na 2 a pak mírně upouštěl až to přestane pulzovat.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvky: 27
Registrován: 21 lis 2012 19:24

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod berdys » 14 dub 2018 21:33

Všude píšou jakým tlakem střikaš , tak na tolik nafoukej

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 14 dub 2018 22:51

No já právě hledal všude možně a nic jsem nenašel. Tak říkám napíšu sem kdo to zná tak poradí. Já jsem s ním stříkal loni poprvé, takže to bylo spíš takové seznamování :D Stříkal jsem 200l/ha a tlak jsem měl tak kolem 1 atm nastavenej a jel jsem cca 9-10 km/h.
Akorát když zapnu čerpadlo a stříkání mám vypnuté tak to tlak neukazuje :?: Až když zapnu stříkání tak po době to je fakt nějaká doba teď už nevim jak zhruba dlouho se ukáže jakej je nastavenej tlak to nechápu. To je docela blbé pač už mám kus vody vystříkané a pak až zjistim že mám třeba velkej tlak tak snižuju, ale to už bude prostříkáno....
Nezkoušel jsem teda na kolik je ta membrána, to je pravda. Ale to asi mit vliv nebude na to nastavení tlaku.
Právě scháním nějakej manuál (návod) k té Agromechanice a nic nemůžu najit. Psal jsem do Prodag Zlín ty na to mají nějaké díly, ale zatím mě neodepsali budu tam muset asi zavolat.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5339
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod bold » 15 dub 2018 10:23

Tlak v membráně slouží k vyrovnání pulzů- to nemá s tlakem v systému co dělat. Když dáš pracovní otáčky náhonu a naplní se systém tak kolik je tam tlaku? U hardiny je ideál 3atm. Tímhle bych asi začal, naplnit postřikovač, rozbalit ramena a nastavit tlak v systému (ručička bude skákat, takže odhadnout kolik tam zhruba je) U hardiny jsou obtokové ventily, když jsou zavřené, tak jde vše do trysek, když se otvírají, tak to pouští nazpět do nádrže (slouží to k vyrovnání tlaku při uzavřené jedné sekci). Asi bych nejdřív sehnal návod.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 15 dub 2018 12:10

No tlak tam bude jakej nastavím regulátorem. Asi to bude lepší no když tam nastavím ty 3 atmosfery a dávku na ha budu korygovat rychlostí co? Akorát mě nejde do hlavy proč tak dlouho trvá než manometr ukáže tlak co je nastavený to je doba zkoušel jsem to s vodou a trvá to dlouho nevím proč. Manometr je nový. A přitom podle trysek vidím že to stříká dobře ne jako že by tam bylo málo tlaku tlaku a budík by to neukázal. Ale copak vím jesi mám ty páčky správně pozapínaný a tak dále když nemám návod.... :D

Tady je manometr nad fitrem víz foto. Pak je pod fitrem vývod na hadičku a nějaké štelování hadička vede zpět do nádrže. To nevím na co je. Pak je další páčka ventil to je asi na míchací trysku (tu nevím jesi je lepší mít puštěnou nebo zavřenou)
No a pak jsou ventily na zavírání sekcí.
Jo a ta hlavní páka kterou zapínám stříkání tak jde jakoby na tři polohy nevím jesi to tak má být a nebo je to jedno? Jedna poloha zavřeno, druhá poloha otočím stříkám a pak to jde ještě víc otočit a to ted si nejsem jistý co se stany myslím že nic stříká to taky asi....

Příspěvky: 1563
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod tele » 15 dub 2018 14:37

To co vede do nádrže je míchání a ještě to mývalo proplach filtru, ale naposledy jsem to měl v ruce před 15 lety. Jinak toto ovládání je jednoduché. Určitě bych zkusil všechno vyčistit, nepamatuji se, že bych čekal na to, až mi to začne po chvíli ukazovat tlak.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 15 dub 2018 21:28

Ano do nádrže vedou vrchem dvě ty silné hadice z nich to jde zěpt do nádrže když je vyplé stříkání a zaplej náhon. Pak je je tam asi tlakové míchání dole je tryska šikmo do nádrže. To je ta páčka hned vedle manometru. Tamty ostatní tři jsou na ty sekce. Mě je tak zhruba všechno jasné. Jen mě je divný ten tlak proč ho to začne ukazovat až po nějaké době co už jedu na stříkám :?:
Ještě se zeptám vám to ukazuje tlak už když zapnete náhon a nebo taky až když pustíte stříkání?

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 15 dub 2018 21:47

A nebo že by bylo na pokraji čerpadlo? Nevím nikdy jsem ho rozdělaný neměl tak nevím co by tam mohlo odcházet. Jako že by to dávalo už miň než má a proto trvá než stoupne tlak a nebo nevim už.... :D

Příspěvky: 127
Registrován: 07 bře 2010 22:48
Bydliště: Znojmo

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod zdeni » 16 dub 2018 21:02

Michal(6911) píše:Ano do nádrže vedou vrchem dvě ty silné hadice z nich to jde zěpt do nádrže když je vyplé stříkání a zaplej náhon. Pak je je tam asi tlakové míchání dole je tryska šikmo do nádrže. To je ta páčka hned vedle manometru. Tamty ostatní tři jsou na ty sekce. Mě je tak zhruba všechno jasné. Jen mě je divný ten tlak proč ho to začne ukazovat až po nějaké době co už jedu na stříkám :?:
Ještě se zeptám vám to ukazuje tlak už když zapnete náhon a nebo taky až když pustíte stříkání?


když přepnu tlak z michaní na rozvaděč do ramen mam podobnej jak ty ,okamžitě ukaže tlak v rozvaděči nastavim tlak jakej chci a jedu
když to nejde vem kladivo

Příspěvky: 127
Registrován: 07 bře 2010 22:48
Bydliště: Znojmo

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod zdeni » 16 dub 2018 21:09

Michal(6911) píše:A nebo že by bylo na pokraji čerpadlo? Nevím nikdy jsem ho rozdělaný neměl tak nevím co by tam mohlo odcházet. Jako že by to dávalo už miň než má a proto trvá než stoupne tlak a nebo nevim už.... :D


skus tam dat jinej budik když to střika
když to nejde vem kladivo

Uživatelský avatar
Příspěvky: 113
Registrován: 03 led 2014 00:24
Bydliště: Ředice

Re: postřikovače agromehanika

Příspěvekod Michal(6911) » 16 dub 2018 22:15

Tenhle je novej ten jsem tam dával hned novej. Ten puvodní byl na kaši.

Další

Zpět na Postřikovače

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník