Jaký traktor do postřikovače o obsahu 4000l?
• Stránka 1 z 1
Jaký traktor do postřikovače o obsahu 4000l?
Kamarád chce na příští rok kupovat traktor a postřikovač.Postřikovač ještě zatím nemá vybraný chtěl by: obsah kolem 3500-4000l a ramena 18-24m.A nevý jaký do toho traktor.Měl by jezdit převážně jen v postřikovači.Přemýšlel o Case kolem 90 koní ale není si jistý spolehlivostí a potřebným výkonem .Chci se zeptat na Značku a výkon doporučovaného traktoru?Předem děkuji za odpovědi 

Jsem malej zemědělec s 4ha polí a obdělávám to Zetorem 4611 a Škodou 30 z r.1947.
Ak to má robiť trochu aj kopcoch a slušnou rýchlosťou tak nech počíta min. 110-120 koní. Silnejší traktor nevadí, dáš 540E na kardan a nemá problém, aj spotreba v pohode. Hlavne si to zober z tej stránky že plné to váži min. 6-7 ton tak aby ťa to nepotlačilo niekde na poli. Predsa len v poraste sa chodí väčšinou na kultivačných kolách a býva aj rosa, mokro apod.
No v kopcích to bude jezdit určitě já si taky myslím že spíše tech 110-120k.Má dva fendtny 410 a 714 a ted kupuje proximu plus do bramborovýho kombajnu.Jo a co byste doporučovali za značku jaké máte zkušenosti s deutz fahr?
Jsem malej zemědělec s 4ha polí a obdělávám to Zetorem 4611 a Škodou 30 z r.1947.
Známy to ťahá DF Agrotron 150 (deutz215 pozná
), postrekovač 3000 l, 24 m ramená ocelové, dávka riadená počítačom (tlak) takže až tak na otáčkach motora nezáleží, Zaradené 540E, otáčky motora okolo 1700, niekedy aj menej, do kopca nevadí keď prídá, to čerpadlo to znese. Denne spraví cez 100 ha, spotreba okolo litra na hektár, podľa dávky a terénu. cez 1,5 l/ha len výnmočne.
Takže dnes by som sa nebál silnejšieho traktora ak keď som tomu vtedy neveril že to bude rozumná voľba.....

Takže dnes by som sa nebál silnejšieho traktora ak keď som tomu vtedy neveril že to bude rozumná voľba.....
Doška píše:Takže si myslím že tech 120k je akorát na ten postrikovač.On DF dává do traktorů Vario převodovky?Do jakých typů?O deutz fahry jsem se nikdy moc nezajímal zajímalo by mě vaše skušenosti s nimi?
Vario prevodovky sú v DF Agrotron TTV 1145 a 1160 ( bola ešte 1130, ale tá sa už nerobí). Od roku 2009 bude už 100 koňové Vario (Agroplus) a 180 a 220 koňové ( Agrotron ). Ja osobne by som kúpil bud TTV 1145 alebo Agrotron 150 a ešte je 150.7- má motor o objeme 7,2 litra, čiže má väčší rozsah otáčok max. výkonu a mal by som už traktor aj na ťažké práce. Ale keď chce kamoš okolo 120 koní, tak tam buď spomínanú 130-tku Agrotrona alebo Agrotron K 120 ( 4 válec, objem - 4 l, 4 kvalt prevodovka a 3 stupne pod záťažou, otáčky kardanu sú 540 a 1000 spolu s ECO v základe). Ale všetko záleží na kamošovi ako sa rozhodne.
ked stroje tak jedine Deutz-Fahr a Fendt
jj, je v agrotronoch TTV (1145,1160) a na buduci rok pride aj AGROPLUS TTV s výkonom okolo 90 koní a AGROTRON TTV 630 s výkonom 220 koní
http://www.deutz-fahr.de/deutsch/agrite ... ttv630.php
http://www.deutz-fahr.de/deutsch/agrite ... ttv630.php
ked stroje tak jedine Deutz-Fahr a Fendt
• Stránka 1 z 1