Vápnění
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Vápnění
Pokud byste někdo chtěli vyvápnit, dejte vědět. Kromě rychlého rozmetadla mám zdroje levných vápenců, slevy... Podle lokality se můžu pokusit i dodat, kdybyste si to chtěli udělat sami. Dolomity, čisté vápence, odpady. Jsou to levné materiály a tak záleží na lokalitě. Bývá nelogické vozit do Prahy vápenec z Brna, protože ta cesta to prodraží o desítky procent. I když někdy...
Kupec, řezník a sedlák v jedné osobě
Lnena píše:Pokud byste někdo chtěli vyvápnit, dejte vědět. Kromě rychlého rozmetadla mám zdroje levných vápenců, slevy... Podle lokality se můžu pokusit i dodat, kdybyste si to chtěli udělat sami. Dolomity, čisté vápence, odpady. Jsou to levné materiály a tak záleží na lokalitě. Bývá nelogické vozit do Prahy vápenec z Brna, protože ta cesta to prodraží o desítky procent. I když někdy...
Na kolik by to vyšlo službou, a na kolik jen surovina? Zlínsko. Když tak bold007@seznam.cz
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
950 kč / tuna Vápenec
350 Kč / tuna ostatních služeb
Akorát nejsou schopni prokázat kolik tě toho vyházeli, Kolik přivezla cisterna, jestli v ní nic nezůstalo, atd. prostě taková partyizánština
Akorát nejsou schopni prokázat kolik tě toho vyházeli, Kolik přivezla cisterna, jestli v ní nic nezůstalo, atd. prostě taková partyizánština
tonik píše:950 kč / tuna Vápenec
Tohle je super cena?

Určitě ne, ale kde sehnat někoho, kdo je ochoten ve žních povápnit 30ha ? je jasné, že když vám vápní 300 nebo 500ha tak je přístup jinej. Ale takhle přistupujou k culíkářům všichni. Na nabídku na nakladač od STROMu čekám už od konce Srpna.
Jak řešíte dodané množství ? Do Rakovníka přijede vlak z Horažďovic a cisternama to naváží na pole a nikdo nic neváží.
Jak řešíte dodané množství ? Do Rakovníka přijede vlak z Horažďovic a cisternama to naváží na pole a nikdo nic neváží.
tonik píše:Určitě ne, ale kde sehnat někoho, kdo je ochoten ve žních povápnit 30ha ? je jasné, že když vám vápní 300 nebo 500ha tak je přístup jinej. Ale takhle přistupujou k culíkářům všichni. Na nabídku na nakladač od STROMu čekám už od konce Srpna.
Řeším to jednoduše. Objednám kamion, aplikuji buď zapůjčeným Bredalem, službou Gustrowerem nebo RCW. A zásadně doporučuji zákazníkům vapnit v září nebo říjnu, mimo špičku. Taky je řešení se přidat k MJM nebo ZZN Pelhřimov, když aplikují v okolí u někoho většího. To, že si někdo riskne aplikovat bez vážení a evidence je bez komentáře

2600kč+ DPH je v tom přejezd,doprava, 2 t vápna a aplikace šnekovým rozmetadlem. Přijedou i na 7 Ha.
tomous píše:2600kč+ DPH je v tom přejezd,doprava, 2 t vápna a aplikace šnekovým rozmetadlem. Přijedou i na 7 Ha.
bavíme se o ceně na Ha?
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Mě teď přijedou vápnit, bohužel jen pole, co jdou na zimní oračku, pšenice už jsem zasel. Cena je 1100,- za tunu vápna na hektar. když budu dávat 2 tuny tak 2200 atd. Vážení popravdě nevím, jak zkontroluji, minimálně jim to nadhodím. Naše první vápnění .. konečně jsem přemluvil starouška 

Ja jsem platil za vapněni Dolophosem 6 vapenec + fosfor 1250kč/t . Dostal jsem važni listek když navezli vapenec. A byl jsem u toho když si to při aplikaci nakladali a podle vahy v rozmetadle to sedělo přesně aplikaci a dadani provadělo ZNZ pelhřimov -velmi dobra domluva.
U nas jezdi z Agropodniku VM. Cena Dolomit 750Kc a za sluzbu. 200Kc za vyvapnenou tunu + dojezd asi 35Kc/km. mam to 10Km a vychazi to celkem tak na 1000Kcza tunu. At dae na hektar kolik chcete. Auto je na 10 tun. Kdo si troufa, muze si navozit dolomit kamionem na pole a pak si to nakladat do jejich auta na miste. Ono kamion dolomitu padne hned.
• Stránka 2 z 2 • 1, 2