Zkušenosti s Horsch Pronto
• Stránka 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zkušenosti s Horsch Pronto
tam pod tim hlavim valcem,me to nic nedela akorad jsem mel prasklo oko v pisnici, ted jsem jeste resil ve vysevnich kotouckach ty imbusi co jsou stahle ty loziska je tam pravy a levy zavit, jsou tam imbusi bez tela a vymackavaji se, myslel jsem to delaj ty loziska, a to jsou ty srouby.
To oko se mi vytrhlo s pístní tyče.Musel sem ho na svárech odřezat na soustruhu tu díru upravit a pořádně svařit.Kolik máš podložek pod ložiskem bodky.
ja takke 2 podlozky,byl jsem se divat na nove pronto a furt stejne, ted nemci poslali ty tlumici valce n zasobniky, ale jsou stejny, tak nevim co tim vylepsi
Chlapi řešim u pronta ty radličky za kolama.Seju přímo do oranice takže kolej hluboká a ty radličky to nedokážou tak pěkně zarovnat a když je tam pustím tak dlouho nevydrží.Řeším noví držáky na disky který maj už různý nastavení.Nemáte to někdo na sečce a jak to pracuje.Dík
Sejeme obojí i když mák jsme přestali pěstovat. Radličky máme navařeny tvrdokovem, a vydrží u nás (není kámen) +- 4000ha
Ty nastavovací disky jsem viděl na novém Prontu u kamoše, nastavuje se hloubka ručně kolíkem podobně jako radličky (ty už tam nejsou) a spouští se spolu s ostatníma jenže pracují níž.
Pronto mame ma naseto 3000ha bez jedinneho problemu. Místo origoš radliček davam radličky z farmetackeho kompaktoru.
Dobrý den,dnes jsem si tak projížděl texty na bezorebně,a v jednom článku mě zaujal pokus s níčením výdrolu,konkrétně strojem PRONTO DC,říkali že si s tím sečka bezproblému poradí.Pak by třebo šlo například jen 1.podmítnou např.terranem a pak rovnou sejt a zárověň zníčit výdrol a plevele.Zajímaly by mě vaše zkušenosti,názory a pokud to tak někdo praktikuje,tak určitě nějaké informace..
- Honza Sedlák
Do toho postupu bych zařadil chemickou likvidaci glyfosátem. Za druhé při hluboké podmítce se pohřbí semínka hluboko a potom to začne vzcházet na pokračování. Zejména výdrol ječmenu udělá v tom paseku.
CaseMXU píše:Dobrý den,dnes jsem si tak projížděl texty na bezorebně,a v jednom článku mě zaujal pokus s níčením výdrolu,konkrétně strojem PRONTO DC,říkali že si s tím sečka bezproblému poradí.Pak by třebo šlo například jen 1.podmítnou např.terranem a pak rovnou sejt a zárověň zníčit výdrol a plevele.Zajímaly by mě vaše zkušenosti,názory a pokud to tak někdo praktikuje,tak určitě nějaké informace..
lidi používají různé metody, ale tohle je hovadina, minimálně 50 % výdrolu přežije
Přesně, neušetříš vůbec nic, protože ten výdrol ti vycucne veškerou vodu a pšenice ti bude mizerně vzcházet. To je lepší výdrol postříkat 1l glyfosatu nejpozději v prvním pravém listů.
a co hovorite na toto:http://www.agroserver.sk/agrobazar/9040-sejacka-horsch-dsd-6m-dsd-6m/?uvazujem nad tym ale neviem aky silny traktor je potrebny
Zdravim.Chlapi máte nekdo na prontu namontovanej DUO DRILL.Mě po novim roce to maj montovat.
Když ne doma v šuplíku , zkus tu tady http://www.horsch2.com/de/mediathek-dow ... Desk%C3%BD
janles píše:Chlapi kde najdu katalog náhradních dílů horsch
na co konkrétně scháníš? něco mám v pdf, klidně pošlu, na FG jsou asi 4, záleží na roku výroby
Čam.Máme nesenýho 6 m Joukra a 10 nábojů je prometenejch.Celej náboj stojí asi 2500 ale mě stačí jen hřídel náboje.Já nevim jestli to dodávaj samostatně.
Uvažuji o pořízení Pronta 6DC. Chtěl bych se zeptat někoho ze zkušených na spolehlivost tohoton stroje. Jaké jsou nejčastější problémy. Jak dlouho vydrží disky předpřípravy, přibližně kolik ha a jak drží seci diskoví botky. Máte někdo zkušenosto se zapojením sečky né klasicky do ramen TBZ, ale do spodního závěsu? Předem děkuji za info
Zdravim, mám problém s prontem 4DC má opožděný náběch výsevního válečku ať jezdím jakkoli tak mito dělá vynechávky, takže to vypadá jak po praseti Nevíte někdo coto může způsobovat? Pronto je myslím 5 let staré, jezdím sním od loňska.
- Mr.Equable
tak ho dávej na zem dříve než má začít sít.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Návod máš? Mám pocit že lze zapnout výsevní ústrojí i když mašina stojí a tato dává konstantní výsev(15 otáček/min) po dobu několika sekund (asi 15).
Takže jsem prohrabal hromadu literatury:
Postup: Přepněte počítač do režimu "dávka,Výsevek" Stiskněte klávesu "OK" a podržte 5sec. Na 15 sekund se roztočí dávkovací ústrojí a po tuto dobu bude display tento režim indikovat "OBJEM VALECKU"
Takže jsem prohrabal hromadu literatury:
Postup: Přepněte počítač do režimu "dávka,Výsevek" Stiskněte klávesu "OK" a podržte 5sec. Na 15 sekund se roztočí dávkovací ústrojí a po tuto dobu bude display tento režim indikovat "OBJEM VALECKU"
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Na zem spouštím ještě když sem skoro zlomený na úvrati takže ledy bych to nezvedal vůbec, ale toje konina. Spíš bych potřeboval, aby semi váleček rozjel ještě před spuštěním secích botek. Nacož sem ještě nepřišel jak to udělat
Máš drill manager? Pokud ano tak to lze tak jak jsem ti popsal. Každopádně já dělám 24m úvratě.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Kouknu se ale myslím žeto tam takhle není. Já je dělal taky 24 m pokud sem se točil do smyčky, ale mám to zakázané kvůli těm vynechávkám, takže se musím točit do 8 a úvratě dělám 16 m.
• Stránka 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5