manipulátory
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Hydrodymanický pohon má HD spojku, alebo častejšie a hlavne pri nakladačoch hydrodynamický menič. Prenos sily sa zabezpečuje hlavne prúdením oleja, pri hydrostate zase hlavne zmenou tlaku a prietoku oleja.
Hydrostat má tú nevýhodu že pri rozbehu má malý moment a tým malú silu preto sa nedáva to strojov kde je treba hodne sily na rozbeh. HD menič dokáže plynulo rozbehnúť stroj pod vysokým zaťažením niečo ako automat prevodovka (násobič momentu s plynulým prevodom). Účínnosť hydrostatu je dobrá niekde v hornej polovici otáčok zato účinnosť HD prenosu v oblasti nižších otáčok. Hydrodynamické prevody sú menej náchylné na poruchy ale náročné na kvalitu oleja.
Hydrostat má tú nevýhodu že pri rozbehu má malý moment a tým malú silu preto sa nedáva to strojov kde je treba hodne sily na rozbeh. HD menič dokáže plynulo rozbehnúť stroj pod vysokým zaťažením niečo ako automat prevodovka (násobič momentu s plynulým prevodom). Účínnosť hydrostatu je dobrá niekde v hornej polovici otáčok zato účinnosť HD prenosu v oblasti nižších otáčok. Hydrodynamické prevody sú menej náchylné na poruchy ale náročné na kvalitu oleja.
- JosefKudlac
Hydrostatickýpohon-motor,hydrogenerátor,hydromotor,převodovka,kola.Hydrodynamický pohon-motor,hydrodynamický měnič,synchronizovaná převodovka,kola.
JD8200 píše:Na jaře jsem se učastnil takových závodů mezi manipulatory mám dojem JD 3220 a vykonově stejneho JCB,oba nakládali kompost na poli s vídlema a podle mého pohledu bylo co stability daleko lepší JCB,to sedělo jako přibity a JD byl jako žabák.
No ale osud tomu chtěl máme předsedu vysazenýho na zeleny a tak máme poslední co kdy JD vyrobil-na jaře s výrobou zkončili a ted prodávají JCB.
JD bolo menej stabilne ako JCB?
Lebo JD ma motor za zadnou napravou a fyzika hra v jeho prospech

- sir.arnold
V ZD kousek ode mne měli manipulátor JD těsně po záruce se jim posral,zavolali servis a servisáci jim řekli že je vyjde levněji pořídit nový manipulátor(výroba manipulátorů JD ukončena).Když byl ještě JD v záruce tak koupili Merlo.Místo JD teď mají Manitou.
Kolem mne je buď Manitou nebo Merlo.Viděl jsem i zapůjčený JCB.
V akci sem viděl jak Manitou tak Merlo.
Nejlepší manipulátor u mne je Manitou
Kolem mne je buď Manitou nebo Merlo.Viděl jsem i zapůjčený JCB.
V akci sem viděl jak Manitou tak Merlo.
Nejlepší manipulátor u mne je Manitou

- Jan Sedlák
Nějak se tu nemluví o Claas Scorpin u. Nejsou nějaké zkušenosti z provozu, jestli je lepší, horší než přechozí??
- pospichal.m
manipulatory
jakou máte kdo skušenost s manipulátory KRAMER
U nas mame Manitu použivaji se hlavně na krmeni s vykusovačem toje idealní.Nastava doba kdy budeme muset vyřešit nahradu za UNK-320 a za šT-180.Nato ale žadný manipulator asi nema.Byli jsme se divat naSchaffera 980T.Moc pěkna mašinka!
S manipulatorem Manitu 735 jsem měl možnost pracovat nahrnovaní cukrovky a obili zlatý UNK jedina vyhoda že vyhrne výše.
Taky pěkna mašinka je JCB 434.To jsou ale čelnaky jina skupina.
S manipulatorem Manitu 735 jsem měl možnost pracovat nahrnovaní cukrovky a obili zlatý UNK jedina vyhoda že vyhrne výše.
Taky pěkna mašinka je JCB 434.To jsou ale čelnaky jina skupina.

- PISKUNK563
V podniku je JCB 735 a v hnoji je prý lepší normální Fadrona.
Modrý Zetor 6711, John Deere 8330 a Case mx 310
Manipulátor
No já myslím, že nejlepší volbou je JCB. Manitou má problémy s praskánim ramen a oproti JCB má hooodně slabou hydrauliku. I komfort mi u JCB manupilátorů přijde lepší. No nejlepší je ale přesvědčit se osobně ne? 

Manipulátor
Nemyslím že Manitou má výrazně slabší nebo pomalejší hydrauliku než JCB,u nás jezdí Manitou 735-120 LSU a tenhle drobek si dokáže poradit třeba se silničním panelem v klídku na klapačku i když to papírově ani neunese,zvládá najednou tři funkce hydrauliky a limitem je pouze váha samotného stroje a z 90% pojistka o které se moc nemluví a nachází se mezi volantem a sedačkou.
Souhlas-Manitou jednoznačně-zkušenosti s vývojem a k tomu praskání ramen:když se ty stroje přetěžujou,není se čemu divit-730 může maximálně 3tuny,zvedne i 4tuny-to pak praská každé rameno když se naloží i 5. Co já vím tak ten samý problém mají i JCB ikdyž tvrdí že rameno je z jednoho kusu-praská úplně stejně.
Re: manipulátory
loni u nas koupili Faresina poslední dobou s ním jezdím práce je sním pěkna když sem jezdil šT 180N ale je to italskej výrobek
aplno věcí tam je nedomyšléných.aleu nas rozhodla pořizovací cena

Re:
rado píše:Manitou ma vraj problémy s praskania zvarov a elektronikou, Cat-u vraj odchádzajúcu po cca 2-3 rokoch diferaky.
Ani sa nečudujte. Môj otec pracoval v Taliansku, v malej firme, kde zvárali teleskopické výložníky a stabilizačné podpery pre Manitou. Manitou vôbec nekládol ako podmienku nejaké rontgenové skúšky zvarov, nebolo sa treba uistiť, či sú nosné zvary prevarené cez celý materiál, absolútna katastrofa. Jediným kritériom bolo, aby bol zvar "pekný", keďže vraj krása predáva stroje. Sám otec povedal, že nikdy ne nepracoval v tom, čo robili. Ešte horšie na tom boli údajne zvarence pre Merlo.
http://www.detvastroje.sk - informačné centrum o strojoch Detvan
http://www.forum.detvastroje.sk - prvé slovenské fórum o stavebných strojoch
http://www.forum.detvastroje.sk - prvé slovenské fórum o stavebných strojoch
• Stránka 2 z 2 • 1, 2