Vedení porostu pšenice.
Re: Vedení porostu pšenice.
podle mně 300 litrovýma triskama dává 150 litrů, já jedu 200 lítrové a dávám 140 a není s tím problém. U 300 litrových mám tak malej tlak, že to nebere počítač.
Dávám 300l kapaliny/ha, tzn. v produkčním hnojení 150kgDAM (120l DAM) + 180l vody. Trysky na postřikovači neměním.
Letos jsem prvně snížil dávku na 200l kapaliny/ha pouze zvýšením pojezdové rychlosti traktoru, dávka DAMu byla už jen 50kg/ha (2. produkční), část také s herbicidem a všechno ok.
Letos jsem prvně snížil dávku na 200l kapaliny/ha pouze zvýšením pojezdové rychlosti traktoru, dávka DAMu byla už jen 50kg/ha (2. produkční), část také s herbicidem a všechno ok.
Zdravím, z loňska mi zbylo Corello a Starane Forte. Myslíte, že to mohu smíchat pro jarní odplevelení pšenice?
Chodí sem někdo vůbec ještě ?
Jaké sejete odrůdy pšenice v posledních letech ?
A které byste doporučili ? Které se vám osvědčily (z jakéhokoli důvodu) ?
Já sel řadu let viriato, spokojenost naprostá, i v suchu umělo potravinu, ale přešel jsem na novější alternativu - Fenomén ..no a není to úplně ono. Nedokáže udržet potravinu při horších podmínkách. Ale zase je násobně zdravější. Zatím u něj zůstanu. A doplním ho buď Ponticusem nebo novějším Borsalinem.

Jaké sejete odrůdy pšenice v posledních letech ?
A které byste doporučili ? Které se vám osvědčily (z jakéhokoli důvodu) ?
Já sel řadu let viriato, spokojenost naprostá, i v suchu umělo potravinu, ale přešel jsem na novější alternativu - Fenomén ..no a není to úplně ono. Nedokáže udržet potravinu při horších podmínkách. Ale zase je násobně zdravější. Zatím u něj zůstanu. A doplním ho buď Ponticusem nebo novějším Borsalinem.
Ano, často zde chodím. Přestože to tady moc nežije, dá se tu načerpat spousta informací, které jsou uchovány. Kam se na to hrabou nějaké skupiny na sociálních sítích.
No a k odrůdám, mám do 10ha pšenic a nejvíce se mi osvědčila Avenue (spíše krmná) a mám ji u sebe přes 10 let. Nepoužívám na ni regulátory a někdy nepotřebuje ani fungicid. Problém měla jen loni, kdy totálně zmrzla. Nicméně už je to asi stará odrůda a zvláště pro pozdnější výsevy se chystám ji nahradit právě Viriatem, případně něčím jiným.
No a k odrůdám, mám do 10ha pšenic a nejvíce se mi osvědčila Avenue (spíše krmná) a mám ji u sebe přes 10 let. Nepoužívám na ni regulátory a někdy nepotřebuje ani fungicid. Problém měla jen loni, kdy totálně zmrzla. Nicméně už je to asi stará odrůda a zvláště pro pozdnější výsevy se chystám ji nahradit právě Viriatem, případně něčím jiným.
Ahoj mam do 10Ha.pšenice a dělam jen krmné Johnson a LG Mocca
Cca okraj vysočiny 480 mnm. a dobry.
JZ
Cca okraj vysočiny 480 mnm. a dobry.
JZ
Doplním ti něco k Viriatu, je to jak z vlastní zkušenosti, tak jsem to slyšel párkrát ve videích .. Viriato je určitě do lepších půd. Nebo v suchých letech umí udělat potravinu a dobrý výnos ale na dobrých půdách. Není to asi úplně odrůda na nějaké kamení a lehké písky. Tam vůbec nevím, jak se bude chovat. Když jsem měl sucho, tak bylo vidět, že na písčitějším poli výnosově propadá stejně jako jiné odrůdy. A ještě nevím, jak se chová po pšenici, já ji měl snad jednou na jednom poli po pšenici, jinak vždy po lepších předplodinách.
Určitě ale bude potřebovat min. jeden fungicid, s tím počítej - na listy, to je jediná slabina této odrůdy, oproti jiným byla vždy první a poměrně plná chorob. Ale nepolehl mi z ní nikdy ani metr čtvereční a to někdy sypala i 9 tun (při klasickém lehkém krácení 0,1 TPE + 0,5 CCC). Je nízká a ještě nepoléhavá. Oproti Avenue bych řekl že si polepšíš o dost.
Ale už ji pár let nemám, snad si pořád drží své dobré vlastnosti hlavně co se týče udržení kvality.
7011: a LG Mocca pořád dobrá ? Jak sypala minulý popř. předminulý rok ? A jestli se můžu zeptat, tak kde okraj vysočiny ? Já jsem také na okraji Vysočiny. :
Určitě ale bude potřebovat min. jeden fungicid, s tím počítej - na listy, to je jediná slabina této odrůdy, oproti jiným byla vždy první a poměrně plná chorob. Ale nepolehl mi z ní nikdy ani metr čtvereční a to někdy sypala i 9 tun (při klasickém lehkém krácení 0,1 TPE + 0,5 CCC). Je nízká a ještě nepoléhavá. Oproti Avenue bych řekl že si polepšíš o dost.

7011: a LG Mocca pořád dobrá ? Jak sypala minulý popř. předminulý rok ? A jestli se můžu zeptat, tak kde okraj vysočiny ? Já jsem také na okraji Vysočiny. :