Vaše výnosy
Re: Vaše výnosy
Naštěstí tam mám okolo nějaké stromy,tak to je kam dát.Bezohlednost lidí poslední dobou nezná meze.Nikdy jsem neměl tolik konfliktů jako letos.Udávání mne na cokoli,vysypávání odpadů na mých pozemcích,offroaďáci co trénovali na mých loukách,motorkáři a vozíčkáři šmatlající přes obilí, hledači pokladů kopající nemalé díry v polích,spory s hranicemi pozemků a mnohé další. Jediné na co snad ty lidi budou slyšet jsou broky nasypané do jejich prdelí, jinačí řešení už nevidím.

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Svět se v prdel obrací
Mimochodem taky jsem offrouďák, ovšem vozím v autě citaci zákona která řeší vjíždění na soukrommé pozemky. Motorkáři to je kapitola sama o sobě. Jestli bude policie bezmocná, tak máš dokonce povinost svůj majetek chránit. A jelikož jsou pozemky přístupné komukoliv tak ti tam může kdokoliv cokoliv udělat, nějaký prevít tam odhodí bránu hřeby nahoru a to ji ještě ukradl u tebe v zahradě. A vagabundi kteří odhazují cokoliv kamkoliv-no comment. Jen jim přeju aby vždy stačili utéct. Páč jsem hmotnějšího vzrůstu a výchovná facka jest nejúčinější způsob výchovy. 

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Ježiš,když to tady tak čtu tak sem docela šťastnej že mě ještě nic takovýho nepotkalo. 

záleží jak to myslíš, jestli sedíš v traktoru a nebo na motorce

Zdravím všechny a ptám se vás jestli tu někdo prodává obilí do velkoskladů či podobných vykupen a kolik za co dostáváte???
předpokládám že většina nás dodává většímu odběrateli. samozřejmě je cena nižší než jako při přímém prodeji.
- Lenicka1313
Ahoj, já bych mohla vyprávět. Se zvířaty a nechtěnými návštěvníky našeho soukromého pozemku máme opravdu nepříjemné zkušenosti. Nakonec jsme vše vyřešili pomocí levné fotopasti (jestli chceš konkrétně, tak jsme ji koupili tady http://www.kabelmanie.cz/fotopasti_d499.html) a nyní máme jasný přehled o tom, kdo a kdy se na našem pozemku pohybuje. Vřele doporučuji.
Nejhorší jsou náplavky okolo větších měst kteří rozváží odpad po okolí, jednou táta chytil vlastního kamaráda v silážním žlabu jak tam přihazuje suť na černou skládku, její likvidace po 15 letech přihazování (házely tam i místní technické služby) stála 1 milion korun..... Sutiny, pneumatiky, plasty z rozebraných aut, plné odpadkové pytle nejsou v polích tady na Praze-Západ žádnou výjimkou, i když jsou tu 2 recyklační střediska blízko sebe..... Romové ujíždějící s lupem porostem kvetoucí řepky nebo pšenice, koleje po vozech SUV, nebo nepřemíšlející myslivci kteří než aby jeli v kolejovym řádku tak si radši pro každou jízdu k posedu udělají vlastní stopu....
Zdravím, zajímalo by mne jaká je lotos cena ozimého ječmene, ovsa, a tritikale. Nemůžu se dopídit z normálních pramenů.
Ja mam letos jen tritikale,takze oves ani jecmen nevim.Tritikale prodavam do vykupu za 3500 kc tunu, jinak je mi z toho docela zle, ceny prudce klesly
.Jen doplním pšenice-3600 kč, řepka díky zálohované ceně díkibohu 9 500 kč.Všude čtu jaká je letos rekordní úroda, ale já jsem na tom spíše opačně, o čtvrtinu méně než minulý rok.O jařinách už vůbec nemluvím.Jak jste na tom vy?? 

Já letos prodávám jen pšenku za 3500Kč, cena je fakt na nic a ještě poloviční úroda, co budu moct uskladnit tak uskladním
Výnos pšenice jsem měl kolem 40-50q/ha a ječmen tu ani psát nebudu, ten dopadl nejhůř

Výnos pšenice jsem měl kolem 40-50q/ha a ječmen tu ani psát nebudu, ten dopadl nejhůř

Samí vole, ale stádo nikde ...
mně dala pšenice 72 ovšem ječmen pouhých 30, ceny katastrofa takže do výkupu jen to co nedám domů.výkup 380 za potravinu, volný prodej 500.
pšenice 68q, řepka 33q, černý oves nyní sekám, ale vypada to kolem 40q, ječmen jarní ještě netušim, ale tam to bude stěží 30q... i tak na podmínky ZČ se jedná o velice slušné výnosy. Smlouvy jsem měl zajistěné včas jeste před pádem cen a vypadá to, že budou ddrženy, takže za me to zatim vypadá na dobrý rok.
U nás je to jeden z nejlepších roků co si pamatuju. Řepka po vyčištění 36q/ha, pšenice potravinářská 67q/ha, pšenice krmná 80q/ha a úplně nejlepší byl jarní ječmen 73q/ha. Škoda, že ječmen byl jenom na dvou hektarech, vůbec nechápem kde se tam takový výnos vzal. Ale brambory u nás budou bída, dva měsíce bez deště se na nich podepsalo.
Zdravím, tak ja na rok 2014 nemuzu zapomenout.Jarni pšenice SEANCE 72q/ha,vlhkost 12,5% a kukuřice na zrno MILLESIM 150q/ha,vlhkost 32%.
tady na budějovicku je to nádhera.Jsem moc spokojen.
tady na budějovicku je to nádhera.Jsem moc spokojen.
- Mr.Equable
-
Já taky na rok 2014 nezapomenu řepka 20q/ha a pšenice průměr 78q/ha a místy bala kolem 100q/ha.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
- Mr.Equable
-
To jo. Bohužel se s tou řepkou nemůžu o moc vejš dostat. Pšenice se mi takhle povedla poprvý a to obdělávám pořád stejně.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
U nás v roce 2014: Řepka 45q/ha, ječmen na jednom poli 68q/ha, na druhém 89q/ha, pšenice Dagmar 88q/ha, pšenice Lear 100q/ha.
Jak hnojíš tu řepku, že se nemůžeš dostat výš jak na 20q?
Jak hnojíš tu řepku, že se nemůžeš dostat výš jak na 20q?
- Mr.Equable
-
Na podzim sbírám slámu a polejou mi to digestátem z BPS. Na jaře házim ledek. Někdy na 2x někdy na jednu dávku. kolem 300-330kg/ha a pak ještě služba aplikuje Dam v dávce 150l/ha. Hlavně mam plno plevelu, nebo zmlazenou řepku. Chemické ošetření mi dělá sprátelené družstvo, které jezdí po širém okolí a většinou mají řepky pěkně ošetřené.
Když chceš dělat kvalitně řepku,tak je vlastní postřikovač nutnost!!!Obilí ještě budiš,ale řepka?!Tam je tolik zásahů,že službou není možný zachytit správný okamžik na aplikaci!!Brouky neuděláš jedním zásahem ani omylem a kde máš bór a hořčík a krapet močoviny!A hlízenka ve správný čas!A pozor na vítr a déšť,službařům je to jedno,kdy to fláknou,to vím z vlastní zkušenosti.A doufám,že si postřik leješ do mašiny sám!!
- Mr.Equable
-
Vlastní postřikovač, je zatím budoucnost. Službaři jsou to v uvozovkách. Je to družstvo a stříkají celý okres. Okolní porosty, od nich ošetřené, jsou vesměs pěkný. Sám si ho neleju, ale jsem přítomen. Dělám teprv 3.rok, tak zjišťuji co všechno je potřeba na lepší kvalitu a žjišťuji detaily. Za každou radu jsem rád.
pohnojit a provést chem ochranu je potřeba vlastní silou v ideálním čase. Já svých 50ha šplíchám hardi NK800 což je 800litrový postřikovač, a dá se to. Pouze kukuřice mně pomáhá kamarád neb se mně nechce vyplachovat postřikovač (vyplachuju pokaždé, ale když přecházím na jinou plodinu tak je to o dost důkladnější z důvodu možných zbytků ve filtrech a pod)
Vlastní postřikovač je základ. Po inzerátech se objevují občas pěkné kousky za dobrou cenu. Já jsem sehnal nesený 1000l Hardi, 18 metrů záběr, za 45 tisíc a má to i počítač který hlídá dávku a nastavuje se na něm dávka podle rychlosti. Vůbec si nedovedu představit, že by mi stříkal někdo službou. Postřikovač je u mě nejpoužívanější stroj a můžu stříkat kdy chci. Když fouká, tak to nechám na večer až přestane, nebo jdu brzo ráno. Kolikrát stříkáš na brouky? Stříkáš na hlízenku? Ta dávka dusíku by snesla o něco víc.
Já jsem dřív hnojil na podzim Amofos s draselnou solí v poměru 1:1 a bylo toho 2q na ha. Živiny tam jsou NPK 5-25-30 v jednom metráku. Teď druhý rok dávám Fertikomplex Brassica P. Živiny tam jsou NPKMgS 6-13-9-10-12 a toho dávám asi 2,8q. Na jaře pak hned jak to jde 3q LAD, pak asi po třech týdnech 2,5q LADSA, to je ledek se sírou a pak ještě jedna dávka před květem 1q LAD. Na brouky jsem stříkal 4x, 2x bor a fungicid na hlízenku. Odrůdu mám už kolikátý rok Ladogu, protože mám mořené osivo za 80 kč na hektar, ale už bych chtěl letos zkusit nějakou jinou.
Já jsem dřív hnojil na podzim Amofos s draselnou solí v poměru 1:1 a bylo toho 2q na ha. Živiny tam jsou NPK 5-25-30 v jednom metráku. Teď druhý rok dávám Fertikomplex Brassica P. Živiny tam jsou NPKMgS 6-13-9-10-12 a toho dávám asi 2,8q. Na jaře pak hned jak to jde 3q LAD, pak asi po třech týdnech 2,5q LADSA, to je ledek se sírou a pak ještě jedna dávka před květem 1q LAD. Na brouky jsem stříkal 4x, 2x bor a fungicid na hlízenku. Odrůdu mám už kolikátý rok Ladogu, protože mám mořené osivo za 80 kč na hektar, ale už bych chtěl letos zkusit nějakou jinou.
- Mr.Equable
-
Díky za rady. S postřikovačem nadnesu doma.Tak bylo by to nejideálnější,provádět si to vše sám. Budu si muset v tomto doplnit vzdělání. A jelikož je mizivé, vím věci jen z doslechu a odsud z fóra tak to bude spousta práce. Někde jsem tu zahlíd, že vycházejí publikace o rostlinách. Ale už nepamatuju kde, co a jak. Tak pořídim a začnu studovat.
Mr.Equable píše:Díky za rady. S postřikovačem nadnesu doma.Tak bylo by to nejideálnější,provádět si to vše sám. Budu si muset v tomto doplnit vzdělání. A jelikož je mizivé, vím věci jen z doslechu a odsud z fóra tak to bude spousta práce. Někde jsem tu zahlíd, že vycházejí publikace o rostlinách. Ale už nepamatuju kde, co a jak. Tak pořídim a začnu studovat.
Dodavatel chemie by Ti mel poskytnout odborne poradenství v ceně. Já to tak mám již řadu let a nemůžu si stěžovat. K postřikovači stačí klasicky atest a školení ze SRS..Ted nevim jak to je, delali nejake zmeny a ja si prodluzoval jeste podle starych pravidel
- Mr.Equable
-
O tom poradenství sem netušil. Hlavně bych se taky potřeboval naučit co je na poli dobře a co špatně. Jak má správvně porost vypadat a jak toho docílit a jak vypadají škůdci atp. Je toho hodně v čem se musím vzdělat.
Mr.Equable píše:O tom poradenství sem netušil. Hlavně bych se taky potřeboval naučit co je na poli dobře a co špatně. Jak má správvně porost vypadat a jak toho docílit a jak vypadají škůdci atp. Je toho hodně v čem se musím vzdělat.
Jsem linej dohledat kolik máš ha,určitě jsi to tady někde psal,ale věř mě,že se o tebe chemici poperou!

- Mr.Equable
-
Párkrát sem byl na Hadačce u Kralovic. Když to občas čtu, nobo posloucham, tak se v tom za chvíli začnu ztrácet a mam hlavu, jak pátrací balón.