Vedení porostu pšenice.
Re: Vedení porostu pšenice.
Rolník74 píše:Buclík píše:Od včerejšího rána jen 15mm májového deštíku.
To se máte tady zatím 5mm.
tady nepršelo dobré tři neděle, v sousedních katastrech možná do 3 mm... předpovídali daleko víc, ale co se dá dělat, loni to bylo horší.
- Knightjiri
-
rsv píše:Knightjiri píše:Ahoj mám dotaz přímo na tele již si mi jednou pomohl.
Chtěl bych radu ohledně pšenice florett aktuálně má zhruba 110kg N přičemž byla provedena ochrana proti plevelům.
Měl sem tu chlápka co mi radí ohledně postřiku a hnojiv a ten říkal že tam už nic dávat nemám ani krátit nic jen co se týče ochrany houbovky a pod., rád bych od tebe tvůj názor pšenice má viditelné kolénko... Já osobně si myslím že by potřebovala víc N , ale rád bych radu od znalce.![]()
Předem děkuji za ochotu.![]()
Ps: Přikládám nějaké foto stavu porostu.
Jak je to vysoko a kdy seto?
Se to je to 11.10. Vysoko 450
Brzo mě už vyleze praporcák a proto bych potřeboval poradit jakou dávku dát Cerone. Je to na 0,4l Moddusu, dusík cca 210 kg.Porost spíš hustší, odrůda KWS OZON /C/.
Objevila se mě rez v Pannonii a po zkoumání čím do toho mě vychází tebukonazol v oriusu. Ale máte mě,že ten samý tebukonazol,ale v Lynxu není vůbec na rzi,ale na fuzariozy!! V obou přípravcích je stejné množství stejné účinné latky,ale rozdílné působení,je to možný nebo jsem něco přehlídnul.
Rolník74 píše:Objevila se mě rez v Pannonii a po zkoumání čím do toho mě vychází tebukonazol v oriusu. Ale máte mě,že ten samý tebukonazol,ale v Lynxu není vůbec na rzi,ale na fuzariozy!! V obou přípravcích je stejné množství stejné účinné latky,ale rozdílné působení,je to možný nebo jsem něco přehlídnul.
epoxiconazol, něco kolem 80g ú.l. + 125 g strobilurinu
Tak jak u Vás nepršelo? Pardubice, Chrudim, Čáslav nic!!Jinak Pannonia vymetana, Premio začíná,Granny seta na podzim se taky chystá.Takze to rozhodně nebude vše najednou.V Pannonii se objevila rez,zatím tak jeden list na m2,takže se chystám ve čtvrtek po ránu artea plus a dam ji preventivně i do premia. Klasy cca 10-11pater, ale je tady sucho a pokud nezačne pršet,tak by se asi urychlilo dozrávání a já mám do 15.7. naplánovaný moře,takže to bude o fous...
Rolník74 píše:Tak jak u Vás nepršelo? Pardubice, Chrudim, Čáslav nic!!Jinak Pannonia vymetana, Premio začíná,Granny seta na podzim se taky chystá.Takze to rozhodně nebude vše najednou.V Pannonii se objevila rez,zatím tak jeden list na m2,takže se chystám ve čtvrtek po ránu artea plus a dam ji preventivně i do premia. Klasy cca 10-11pater, ale je tady sucho a pokud nezačne pršet,tak by se asi urychlilo dozrávání a já mám do 15.7. naplánovaný moře,takže to bude o fous...
35 mm

50 mm za 20 minut... plus kroupy... kukurice, repa, soja, svazenka odtekla i z roviny... repka pomlacena... a za obili ho.no... parada...
Agronom píše:50 mm za 20 minut... plus kroupy... kukurice, repa, soja, svazenka odtekla i z roviny... repka pomlacena... a za obili ho.no... parada...
U nás 1,5mm takže jsem radši než to vaše.U mě přišlo něco podobného před dvěma lety o žních.V sedm večer dorazil kombajn a jestli budem ještě sekat nebo to necháme na zítra.Jen sekej, takže 4ha Bohemky,čtyři vrchovaty sedmičky super potraviny,ráno odvozeno a v poledne se pokračovalo a v 12,30 od jihovýchodu bouřka jako prase,takže konec a za dvě hodiny na to znova,celkem 55mm za 2x30min.!!Zbytek 12ha krmná pšenice a na sedmitune se vozidlo o 10q míň,jak pěkně vymokla!!Takže cenová ztráta je jasná!To už jsou lepší kroupy teď,protože na jsem pojištěný.
Kluci tak tu pohromu vám nezávidím. Tady spadli 3mm a ještě zahradnicky.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Takže po víkendu další 1mm a Pannonia v plném květu,ve čtvrtek ráno postříkaná artea plus, začala se objevovat rez...
Chystám dávat fungicid na počátku metání. V EC 32 to dostalo Bumper Super a Hutton. Léta dávám Arteu, ale říkám si, že by to chtělo něco jiného. Poradíte mně nějaké kombinace, případně účinné látky na kvalitní ochranu praporce a částečně vlastně i klasu
karfík píše:Chystám dávat fungicid na počátku metání. V EC 32 to dostalo Bumper Super a Hutton. Léta dávám Arteu, ale říkám si, že by to chtělo něco jiného. Poradíte mně nějaké kombinace, případně účinné látky na kvalitní ochranu praporce a částečně vlastně i klasu
Doplň arteu 125 g strobilurinu a neuděláš chybu.
tomous píše:Asi dřív. Teď začíná metat,tak jak se ukáže klas. Něco špatně?
Snažil bych se co nejdéle, protože tyto účinné látky fungují v řádu dní a ne týdnů

tomous píše:A co 0,5-0,6 orius+0,5 soprano?
To je to samé. Mám na mysli třeba Delaro, Allegro Plus, Amistar Opti. To co chceš aplikovat ty, je vyloženě na fusaria a akutní rez.
tele píše:karfík píše:Chystám dávat fungicid na počátku metání. V EC 32 to dostalo Bumper Super a Hutton. Léta dávám Arteu, ale říkám si, že by to chtělo něco jiného. Poradíte mně nějaké kombinace, případně účinné látky na kvalitní ochranu praporce a částečně vlastně i klasu
Bude tedy dostačující kombinace O,6l Amistaru+0,5l Artea?
karfík píše:tele píše:karfík píše:Chystám dávat fungicid na počátku metání. V EC 32 to dostalo Bumper Super a Hutton. Léta dávám Arteu, ale říkám si, že by to chtělo něco jiného. Poradíte mně nějaké kombinace, případně účinné látky na kvalitní ochranu praporce a částečně vlastně i klasu
Bude tedy dostačující kombinace O,6l Amistaru+0,5l Artea?
Bohatě, řeší skvrnitosti a rzi, trochu slabší na padlí.
Dobrá, a jak tedy vyřešit to padlí? Zvolit jiný Amistar nebo zvýšit dávky zmiňovaných fungicidů?
karfík píše:Dobrá, a jak tedy vyřešit to padlí? Zvolit jiný Amistar nebo zvýšit dávky zmiňovaných fungicidů?
Já jsem se již dlouho s padlím nesetkal, pouze ojediněle na bázích. V případě Annie, která je na něj hodně citlivá jsem doporučil před týdnem 0,75 Delara a dnes jsem v porostu chodil a nikde ani stopa. Já budu aplikovat 125 g azoxystrobinu a 90 g epoxiconazolu plošně bez rozdílu odrůd.
tele píše:karfík píše:Dobrá, a jak tedy vyřešit to padlí? Zvolit jiný Amistar nebo zvýšit dávky zmiňovaných fungicidů?
Já jsem se již dlouho s padlím nesetkal, pouze ojediněle na bázích. V případě Annie, která je na něj hodně citlivá jsem doporučil před týdnem 0,75 Delara a dnes jsem v porostu chodil a nikde ani stopa. Já budu aplikovat 125 g azoxystrobinu a 90 g epoxiconazolu plošně bez rozdílu odrůd.
Do květu?
tele píše:tomous píše:A co 0,5-0,6 orius+0,5 soprano?
To je to samé. Mám na mysli třeba Delaro, Allegro Plus, Amistar Opti. To co chceš aplikovat ty, je vyloženě na fusaria a akutní rez.
Stačí aplikovat pouze Allegro Plus (mám nakoupené) v plnédávce, nebo ho ještě něčím doplnit (další ze skupiny azolů)??? Mám čekat na kvetení, nebo můžu hned v metání?
Odrůda Genius, vzhedem k vlastnostem odrůdy "relativně" zdravá, ve sloupkování Hutton + Prochloraz.
Měl jsem v plánu Allegro na počátku metání a potom do klasů 0,5 l tebuconazol.
Děkuji za odpověď