Ozimý mák
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Ozimý mák
skacel99 píše:Minulý týden jsem myslel,že do něj zítra vyrazím,ale za týden to neudělalo skoro nic. Stále zelené stonky a místy listí. Ale 90% makovic je tvrdých a mák vybarvený,tak to po neděli změřím.
Jarní je totální průšvih,sucho ho většinu odepsalo
Dobry den,
mužu byt zvědavy jak vam dopadl ozimy mak ? U mě jarni na jaře krasny a od pulky května cca měsic na suchu takže zaschly a vynos cca 600kg/ha
Zdravím. Nemám čísla v čistém,ale s makovinou to bylo něco kolem 1,5 t/ha. Jarního jsme většinu zlikvidovali a přeseli ječmenem. Díky suchu blbě vzešel a a ten co přežil posléze nerozdýchal stres po herbicidu,jelikož den po stříkání začalo 14 denní horko bez srážek. Ten,co přežil dal zhruba 0,7t/ha ve hrubém. Osivo ozimého je nakoupeno,budu set asi 20 ha. Nicméně u jarního mnohem hezčí modrá barva,ozimý byl výrazně méně vybarvený,ale to je nejspíš ordůdově. Ozimý byl Titan,jarní Major. Teď je koupený Olaf
skacel99 píše:Zdravím. Nemám čísla v čistém,ale s makovinou to bylo něco kolem 1,5 t/ha. Jarního jsme většinu zlikvidovali a přeseli ječmenem. Díky suchu blbě vzešel a a ten co přežil posléze nerozdýchal stres po herbicidu,jelikož den po stříkání začalo 14 denní horko bez srážek. Ten,co přežil dal zhruba 0,7t/ha ve hrubém. Osivo ozimého je nakoupeno,budu set asi 20 ha. Nicméně u jarního mnohem hezčí modrá barva,ozimý byl výrazně méně vybarvený,ale to je nejspíš ordůdově. Ozimý byl Titan,jarní Major. Teď je koupený Olaf
Ja měl jarni Harlekyn v hrubem 0,8t a byl opravdu krasně vybarveny . To se vam ozimy mak povedl to je přes tunu v čistem to je velmi pěkny vynos .O ozimem maku jsem četl a slysel že nikdy neni tak hezky vybarveny a ani chutove že neni tak kvalitny .Ale když da vynos...
Chlapi díky moc za postřehy. Letos jdu do pokusu s ozimym hrachem. Tak hovidime .
Jinak 1,5 t u máku mi přijde krása.
Jinak 1,5 t u máku mi přijde krása.
Když klapne ročník, umí to i jarní. Ale tak jednou za 10 let. Zítra jdu set druhou půlku máku,celkem letos 26 ha. Jsem zvědav,jak dopadne. Letos už nepodcením slimáky.
Ozimý hrách jsme měli před x lety,bylo to Enduro a nakonec šel do jámy na zeleno,nikdo ho tehdy nechtěl
Ozimý hrách jsme měli před x lety,bylo to Enduro a nakonec šel do jámy na zeleno,nikdo ho tehdy nechtěl
Takže ozimý mák se má tak,že teď vzešel. Ležel cca 3 týdny v suchu a až minulý týden po dešti začal konečně něco dělat. Rostlin je zatím dost,slimáci nejsou,tak snad to bude ok. Počasí vypadá nadějně
• Stránka 2 z 2 • 1, 2