Hnojení řepky
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Hnojení řepky
Joe45 píše:U nás Podnik už ma prihnojeno, do řepek DASU do pšenic močovinu
U mě ZD má taky všechno. Já se zatím snažím nenechat vyprovokovat.
Jak vám vychazeji odbery vzorku pudy na Nmin? U nas pod repkama cca 50 kg N, ale pod psenicema i pres 130 kg N...
Joe45 píše:Co na to říká tele? Jižní Morava 400mnm řepky o pšenice prihnojeny brzo nebo ne ?
Těžko říct, nebyl jsem tam. Zde všude sníh, ale vesměs nemám stres, ve většině podniků máme řepku na cca 100 kg N. N min se chystám odebrat po neděli.
Na podzim jsem nedal nic, promeškal jsem ideální počasí a pak už by to byla prasárna, no a koncem listopadu už by to bylo zase o hubu.
Odebral jsem vzorky na Nmin, ale výsledky budu mít až v úterý.
Asi hodím o víkendu 300 kg DASY kvůli půdní vlhkosti. Vím jak to bylo vloni, ještě po měsíci od aplikace šli počítat kuličky.
Asi hodím o víkendu 300 kg DASY kvůli půdní vlhkosti. Vím jak to bylo vloni, ještě po měsíci od aplikace šli počítat kuličky.
my tiež máme v pláne cez víkend vojsť do repky. z rozboru pôdy nám vyšla na jednej parcele repky nízka hladina K v pôde. je možné rozhodiť napr. 100kg draselnej soli po poraste? alebo ho radšej dopĺňať rastlinám listovkami a K v pôde riešiť neskôr zapravením napr. draselnej soli?
ja.zeze píše:Na podzim jsem nedal nic, promeškal jsem ideální počasí a pak už by to byla prasárna, no a koncem listopadu už by to bylo zase o hubu.
To má logiku.
Bartuc píše:my tiež máme v pláne cez víkend vojsť do repky. z rozboru pôdy nám vyšla na jednej parcele repky nízka hladina K v pôde. je možné rozhodiť napr. 100kg draselnej soli po poraste? alebo ho radšej dopĺňať rastlinám listovkami a K v pôde riešiť neskôr zapravením napr. draselnej soli?
Pokud budou větší srážkové úhrny, tak to smysl má, ale měl by jsi aplikovat co nejdříve.
• Stránka 2 z 2 • 1, 2