Navigace

Příspěvky: 58
Registrován: 21 kvě 2008 22:10

Re: Navigace

Příspěvekod caryfuk » 08 úno 2018 16:16

Anténa AG 25.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 173
Registrován: 24 úno 2016 10:23

Re: Navigace

Příspěvekod Knightjiri » 09 úno 2018 11:35

Tak uvidím nasadil si mi brouka do hlavy to nepochybně ono oproti té 250 to má i lepší vykreslení a přesnost ne ?
Takže uvidím co finance kdyby se naskytl ten postřikovač jdu do ni za každou cenu :D :D protože začínám byt rozhodnut o kolejácích na 18m :D :D

Příspěvky: 27
Registrován: 24 pro 2014 01:14

Re: Navigace

Příspěvekod tuner » 12 úno 2018 00:17

Za me je teda nejaka "lepsi" navigace bez toceni volantem skoro k nicemu. protoze +-5cm ti je k nicemu to neudrzis na volantu. Kdybys mel do budoucna namyslene rozsireni(kamery, autopilot) tak urcite 750. jestli ne, sel bych do 250-jednoducha, pitoma, neumi skoro nic krome toho ze ti ukaze kde jsi jel(ja to delal tak ze jsem ani nezapinal linii), ale proste jsem jen zapnul navi aby zapisovala(kde napojit na souvrati jizdu) a stejne jsme se nejradsi chytal nejakyho radku aby me vedl. A nevim jake zkusenosti maji ostatni ale toceni podle diod nebylo nic pro me.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 332
Registrován: 13 dub 2010 21:08
Bydliště: Litovice

Re: Navigace

Příspěvekod winis » 12 úno 2018 13:05

Držet linii ručně podle diod na 5 cm je naprostý nonsens. Kdysi jsem zkoušel s CFX750 držet linii při podmítce se základním signálem, jezdit ob jednu nebo dvě líchy a po dvou hodinách sem toho měl plný brejle a radši to vypnul. Pořád koukáš do diod a jen co mrkneš jinam hned si mimo, než to srovnáš máš to jak když pes chčije.... bez volantu to nemá smysl. A co nějaký základní Topcon? Tam ses neptal na cenu oproti té 250? Pro případné rozšiřování by to možná bylo zajímavější....

Příspěvky: 1726
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Navigace

Příspěvekod tele » 12 úno 2018 19:52

winis píše:Držet linii ručně podle diod na 5 cm je naprostý nonsens. Kdysi jsem zkoušel s CFX750 držet linii při podmítce se základním signálem, jezdit ob jednu nebo dvě líchy a po dvou hodinách sem toho měl plný brejle a radši to vypnul. Pořád koukáš do diod a jen co mrkneš jinam hned si mimo, než to srovnáš máš to jak když pes chčije.... bez volantu to nemá smysl. A co nějaký základní Topcon? Tam ses neptal na cenu oproti té 250? Pro případné rozšiřování by to možná bylo zajímavější....

Na Topcon zapomeň, to je naprostá hrůza s podporou zákazníka a servisem.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 173
Registrován: 24 úno 2016 10:23

Re: Navigace

Příspěvekod Knightjiri » 13 úno 2018 16:29

topcon sem si chtěl zkusit půjčit ale teď mě tele docela zarazil já bych chtěl aby mi navigace vydržela 10 let a pokud už teď nefungují v servisu tak mě to odrazuje :/

Příspěvky: 1726
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Navigace

Příspěvekod tele » 13 úno 2018 20:05

Knightjiri píše:topcon sem si chtěl zkusit půjčit ale teď mě tele docela zarazil já bych chtěl aby mi navigace vydržela 10 let a pokud už teď nefungují v servisu tak mě to odrazuje :/

Moje osobní zkušenost z podniku o výměře cca 5000 ha z let 2013-15. Takže z mého pohledu významný zákazník. Ono servisovat něco u Plzně ze servisního střediska na Moravě dost dobře nejde. Obchodní zástupce sliboval a servisak jel 350 km jednu cestu, zjistil že závada je jinde, tak zpět na firmu a další den repete. Potom odešel, adekvátní zástup nebyl, prostě neprofesionální přístup. Ale třeba dnes a na Moravě je to jinak :wink:

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5378
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Navigace

Příspěvekod bold » 14 úno 2018 13:57

Tak já jezdím s trimble 750 při podmítkách tak, že udělám přímku a pak udělám záhon, při přejezdu to naháním na diody- opravdu peklo- odhadovat náklon a opravovat to. ale udělám to s 2m přesahem a to pak zvládnu jedním záběrem. Ale jezdit ob záběr na diody, je peklo.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Uživatelský avatar
Příspěvky: 332
Registrován: 13 dub 2010 21:08
Bydliště: Litovice

Re: Navigace

Příspěvekod winis » 15 úno 2018 12:05

Jinak kupoval sem jí v snad v roce 2013 za nějakých 65 tis. na orientační vypínání sekcí postřikovače super, navazování záběrů uprostřed pole super, počítání hektarů super - já si s tim hlavně ověřuju dávkování rozmetadla, protože na poli 40 ha v kuse těžko odhadneš jestli máš aplikováno 10 nebo 12 ha.... :D a pokud je vás víc na jednom půdním bloku a pozemky odděluje jen rozor, když si zaneseš pole do paměti, tak máš aspoň kontrolu jestli si někdo nepřiorává :wink:
Jinak jeden soused si pořídil vlastní RTK stanici tak možná do budoucna popřemýšlím že doplnim volant a modem a připojim se na jeho signál.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 173
Registrován: 24 úno 2016 10:23

Re: Navigace

Příspěvekod Knightjiri » 27 úno 2018 10:48

Tak sem zakončil hledani a objednal si tu 250 s lepší anténou o víkendu musim hnojit a doufám ze sem udelal dobře a hnojení a strikani bude alespoň trochu přesné kolejové řadky nejsou takze jedu na slepo :D

Uživatelský avatar
Příspěvky: 173
Registrován: 24 úno 2016 10:23

Re: Navigace

Příspěvekod Knightjiri » 27 úno 2018 13:17

Tak je doma zitra bude cirkus se s tim učit :) :D :D
received_1588211351234389.jpeg

Příspěvky: 402
Registrován: 19 lis 2006 22:13

Re: Navigace

Příspěvekod medulin » 06 dub 2018 23:30

Zdravím ve spolek, už i k nám dorazila moderní doba a já se zmohl na navigaci i když z bazaru. Dneska bylo první rande na poli kde si myslím že pro začátek dobrý, ale přesto mě překvapilo že (cestou na pole je třešňová álej, ke všemu děravá jak ústa staré ženy a bez listí, ale jinak otevřenej prostor) jsem byl pořád mimo signál gps. Taky vám to tak vypadává? Je to obvyklé nebo máte nějakej typ co jsem mohl udělat nebo nastavit špatně? Protože mám strach až se to všechno zazelená bude mi ten aparát akorát tak kazit výhled do přírody.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5378
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Navigace

Příspěvekod bold » 07 dub 2018 08:40

Co je to za typ a značku? Jakou máš nastavenou prioritu? (přesnost nebo signál)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvky: 402
Registrován: 19 lis 2006 22:13

Re: Navigace

Příspěvekod medulin » 07 dub 2018 10:59

Antena je starfire itc 3000 a monitor je jd 2600 + volant. Nastavenou prioritu nevím zkusim zjistit, kolik by měla být? Celé mi to nastavoval kámoš servisák ale ted je v jednom kole tak nemá moc času se mi věnovat tak se učím za pochodu.

Příspěvky: 1726
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Navigace

Příspěvekod tele » 07 dub 2018 14:20

medulin píše:Antena je starfire itc 3000 a monitor je jd 2600 + volant. Nastavenou prioritu nevím zkusim zjistit, kolik by měla být? Celé mi to nastavoval kámoš servisák ale ted je v jednom kole tak nemá moc času se mi věnovat tak se učím za pochodu.

To by mělo šlapat bez problémů. Co máš za signál? Bez signálu budeš v rohu u lesa,ale v aleji je to divný. Kolik satelitů vidíš?

Příspěvky: 402
Registrován: 19 lis 2006 22:13

Re: Navigace

Příspěvekod medulin » 07 dub 2018 22:53

Satelity v řešení 9, satelity nad maskou evalvace 9, sledované satelity 9. Signál mám SF1. Dnes při setí super ale část ovratě kde je strouha s listnačema zas totalně bez signalu a to ta otočka trvá pár vteřin, linie se rozhodí třeba o 60cm

Příspěvky: 1726
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Navigace

Příspěvekod tele » 08 dub 2018 19:53

medulin píše:Satelity v řešení 9, satelity nad maskou evalvace 9, sledované satelity 9. Signál mám SF1. Dnes při setí super ale část ovratě kde je strouha s listnačema zas totalně bez signalu a to ta otočka trvá pár vteřin, linie se rozhodí třeba o 60cm

Dnes jsem se zapomenul zeptat Pepy na satelity, máme SF2 a na to v jak členitych.podmínkách jezdíme tak celkem v poho. Potřebuji akorát přeinstalovat a zaktualizovat SW, ale až po Techagru :lol: Navigace na Magnumu je ovšem kapitola sama pro sebe.

Příspěvky: 402
Registrován: 19 lis 2006 22:13

Re: Navigace

Příspěvekod medulin » 08 dub 2018 22:22

No u nás žádná rovina taky není a když je signál tak jsem překvapenej co to na základní přesnost dokáže. Trochu jsem počítal že v kombinaci s volantem budu muset při nejhoršim připlatit za sf2 ale nevím jestli by pro moje užití nevyšlo líp koupit klobouk sf 6000 asi by ani nebylo tolik výpadku singnálu https://www.youtube.com/watch?v=FPEbjMNBgvY

Příspěvky: 1726
Registrován: 06 říj 2007 12:21
Bydliště: Suchodol

Re: Navigace

Příspěvekod tele » 09 dub 2018 19:14

medulin píše:No u nás žádná rovina taky není a když je signál tak jsem překvapenej co to na základní přesnost dokáže. Trochu jsem počítal že v kombinaci s volantem budu muset při nejhoršim připlatit za sf2 ale nevím jestli by pro moje užití nevyšlo líp koupit klobouk sf 6000 asi by ani nebylo tolik výpadku singnálu https://www.youtube.com/watch?v=FPEbjMNBgvY

Tak 6000 je bezkonkurenční :wink:

Příspěvky: 19
Registrován: 23 bře 2014 13:20

Re: Navigace

Příspěvekod KambaCZ » 22 dub 2018 23:32

Jak řešíte u GPS přesnou aplikovanou výměru? Jde mi o to, že to musím vždy na souvratích ručně vypínat záběr a opět ručně zapínat záběr. Máme EZ-Guide 250 od Trimble. Jde mi o to, že když hnojím třeba lán co má 50ha, tak abych si kontroloval dávkování, tak abych věděl kolik mám relativně přesně aplikováno.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 5378
Registrován: 28 pro 2007 18:40
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Navigace

Příspěvekod bold » 23 dub 2018 07:39

KambaCZ píše:Jak řešíte u GPS přesnou aplikovanou výměru? Jde mi o to, že to musím vždy na souvratích ručně vypínat záběr a opět ručně zapínat záběr. Máme EZ-Guide 250 od Trimble. Jde mi o to, že když hnojím třeba lán co má 50ha, tak abych si kontroloval dávkování, tak abych věděl kolik mám relativně přesně aplikováno.

nevím jak 250, ale 750 má možnost externího vypínače. Třeba u rozmetadla a 7211 jsem domontoval spínač na páku hydrauliky a když jsem zavřel šoupátko, tak to přestalo kreslit, jakmile jsem ho otevřel tak začalo. Je potřeba koupit koncovky a dobře to napinovat. Teď uvažuju o talkovém spínači v hydraulické větvi- je tlak (Klapka zavřená¨) nekreslí- není tlak tak kreslí. Jde jen o to vymyslet nějaký externí spínač.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Uživatelský avatar
Příspěvky: 332
Registrován: 13 dub 2010 21:08
Bydliště: Litovice

Re: Navigace

Příspěvekod winis » 25 dub 2018 12:20

Já na 750 souvratě nevypínám a kreslim pořád. Pak akorát odečtu pár hektarů na souvratě, třeba hektar na rozmetadlo. Rozmetadlo vychází 8-12 ha podle dávky a když mi to zhruba vychází tak neřešim, kilo sem, kilo tam....

Předchozí

Zpět na Co se sem nevešlo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník