Nová paměťová karta mi nefunguje
• Stránka 1 z 1
Nová paměťová karta mi nefunguje
Ježíšek mi přinesl do foťáku tuto paměťovou kartu s pamětí 8 GB, vložil jsem jí do fotoaparátu Panasonic DMC-FZ5 - a nefuguje, hlásí mi to MEMORY CARD ERROR. Nevítě prosím někdo, zda taklováto karta se může vůbec do fotoaparátu podobného typu pužít ? Jinak jsem jí zkusil dát do navigace Garmin, tak uvidím, jestli se mi bude hodit, nebo také bude jinde..., než má být.
Re: Nová paměťová karta mi nefunguje
také jsem řešil takovej problém a myslím si že to je tím, že ta karta je SDHC (novější než SD, větší paměť). Bylo to ale u nového foťáku Canon Ixus.
wikipedia:
SDHC (Secure Digital High Capacity) je nástupnickou technologií výroby karet SD. Mezi klíčová pozitiva se řadí především možnost výroby paměťových karet kapacit nad 2 GB (s teoretickým maximem až 2 TB), limit předchozí technologie SD je 2 GB. Naopak negativem SDHC je absence zpětné kompatibility se staršími čtečkami SD karet. Nové SD čtečky a zařízení (fotoaparáty, hudební přehrávače, telefony atd.) s podporou SDHC jsou již zpětně kompatibilní v tom smyslu, že dokáží číst / zapisovat i na všechny starší SD karty. SDHC přináší kapacitu až 32 GB
wikipedia:
SDHC (Secure Digital High Capacity) je nástupnickou technologií výroby karet SD. Mezi klíčová pozitiva se řadí především možnost výroby paměťových karet kapacit nad 2 GB (s teoretickým maximem až 2 TB), limit předchozí technologie SD je 2 GB. Naopak negativem SDHC je absence zpětné kompatibility se staršími čtečkami SD karet. Nové SD čtečky a zařízení (fotoaparáty, hudební přehrávače, telefony atd.) s podporou SDHC jsou již zpětně kompatibilní v tom smyslu, že dokáží číst / zapisovat i na všechny starší SD karty. SDHC přináší kapacitu až 32 GB
pytel - to tak asi nějak může být díky, winis-myslíš formátování karty nebo co ? Zkus mi to líp podat ...
Ano formátování karty, klik levim myšítkem v Tento počítač na kartu -> Formátování.
• Stránka 1 z 1