Zetor 6945 a jiné čtyřkolky
• Stránka 1 z 1
Zetor 6945 a jiné čtyřkolky
Máte někdo zkušenosti s Z6945, chtěl bych si pořídit k soukromým účelům něco s předkem (hlavně do lesa a na mý menší políčko) a tenhle Zetor mi vychází jako docela ještě cenově pro mě dostupnej a ještě ne zas tak starej. Jak byste ho porovnali třeba s Z 7245/7745 (kromě ceny). A nebo jsem ještě přemýšlel o 8045 (jak hodně rozdílný jsou ve spotřebě). Díky 

Zetor 6945 a jiné čtyřkolky II: podobný dotaz
Borowitzi,
protože mám podobný dotaz, dovolil jsem si jej publikovat v rámci toho Tvého. Doufám, že Ti to nevadí. Takže:
Hledám též 4-kolku Zetor do kopcovitého terénu pro soukromé účely, zejména
- prohrnování sněhu 0.5 km dlouhé lesní cesty v 900 m n.m.
- sečení horské louky ca 1.5 ha
- příležitostný odvoz dříví z lesa pro vlastní potřebu (dům vytápěn pouze dřevem od ca září do dubna/května)
- přemisťování různého materiálu, jako např. kameny velké i ty menší
Uvažoval jsem o 5245, 6245, 3340, 5243, ... Jaké jsou rozdíly, Vaše zkušenosti, co doporučíte. Cena a provozní náklady pochopitelně nehrají nezanedbatelnou roli.
Díky ze Šumavy!
protože mám podobný dotaz, dovolil jsem si jej publikovat v rámci toho Tvého. Doufám, že Ti to nevadí. Takže:
Hledám též 4-kolku Zetor do kopcovitého terénu pro soukromé účely, zejména
- prohrnování sněhu 0.5 km dlouhé lesní cesty v 900 m n.m.
- sečení horské louky ca 1.5 ha
- příležitostný odvoz dříví z lesa pro vlastní potřebu (dům vytápěn pouze dřevem od ca září do dubna/května)
- přemisťování různého materiálu, jako např. kameny velké i ty menší
Uvažoval jsem o 5245, 6245, 3340, 5243, ... Jaké jsou rozdíly, Vaše zkušenosti, co doporučíte. Cena a provozní náklady pochopitelně nehrají nezanedbatelnou roli.
Díky ze Šumavy!
jestli to mas fakt tak vysoko 900m tak doporucuju 7245 horal a¨le blbe se schanej moc jich neni jinak 3340 je slabe.
tak a prvni dotaz 6945 je v podstate 7045 nebo 7245 jen je slabsi ma slabsi hydrauliku tezko u ni budes hledat 1000 nahon a nemluve o tej kabine ta je desna
jinak cenovej rozdil je znatelnej 6945 koupis od 100-160 tis kdez to 7245 slusna je za 250. 7745 je uz jinej traktor samosvornej diferencial (na predku)silnejsi motor plne nahradi 80 crystala
8045 bzch ti nedopurucoval je do dost neobratne do lesa a dost to papa na to zas takovej vykon to nema
tod vse pisi co vim jestli mam neco blbe tak me opravte ale neukamenujte
tak a prvni dotaz 6945 je v podstate 7045 nebo 7245 jen je slabsi ma slabsi hydrauliku tezko u ni budes hledat 1000 nahon a nemluve o tej kabine ta je desna

8045 bzch ti nedopurucoval je do dost neobratne do lesa a dost to papa na to zas takovej vykon to nema

zetor rulezzzzzzz
8045 neobratny a nenasytny? Jak moc?
Vazne jsem zamyslel koupit 5245 pro vl. potrebu. Ale jak jde zivot, naskytla se mi nyni pres znameho dobra nabidka na 8045 v dost dobrem stavu a vyrazne levneji nez 5245 ve srovnatelne dobrem stavu (nejsem mechanik a chci jezdit a ne se v tom porad "hrabat"), ktere tak vidim na trhu.
A ted "babo" rad! Vzit 8045, ci nevzit. Tento navic stoji asi 10 km daleko, pricemz vsechny ty 5245 jsou 100+ km vzdaleny...
Diky!
A ted "babo" rad! Vzit 8045, ci nevzit. Tento navic stoji asi 10 km daleko, pricemz vsechny ty 5245 jsou 100+ km vzdaleny...
Diky!
Crystal 8011/45 papá tak jak se mu šlape na krk. Já ho mám už třetí rok a poslední měření mě na dopravě s návěsem jel za 27l/100km a to jsem přezul na protektory co mám do lesa 16,9/34, přes léto s radiálama je spotřeba ještě o něco lepší. A jezdím tak podle ucha, nechal jsem si to měřit a jedu okolo 20km/hod.
Taky záleží co plánuješ za to zapřáhnout. Pokud to bude mít už větší tonáž jak 5-6t tak podle předpisů při dopravní kontrole nepochodíš. A hned jsou body pryč.
Že by byl chrystal neohrabaný do lesa není až zas taková pravda, jezdili jsme tam i se Z 12145 a taky to jde. Musíš si s volantem víc pohrát. Je fakt, že Z 8045 má oproti Z 7745 má větší poloměr otáčení, ale není to zas taková hrůza. A s tím předkem u 77 je to tak, že samosvor byl napřání.
Podle mě: pokud je to dobrý známí a dobrá nabídka jdi dotoho! Je v tom právě ta víhoda, že nekupuješ zajíce v pytli.
Tak ať už si pořídíš cokoli, tak ať máš šťastnou ruku a dlouho ti ten traktor procuje k tvé spokojenosti!
Taky záleží co plánuješ za to zapřáhnout. Pokud to bude mít už větší tonáž jak 5-6t tak podle předpisů při dopravní kontrole nepochodíš. A hned jsou body pryč.
Že by byl chrystal neohrabaný do lesa není až zas taková pravda, jezdili jsme tam i se Z 12145 a taky to jde. Musíš si s volantem víc pohrát. Je fakt, že Z 8045 má oproti Z 7745 má větší poloměr otáčení, ale není to zas taková hrůza. A s tím předkem u 77 je to tak, že samosvor byl napřání.
Podle mě: pokud je to dobrý známí a dobrá nabídka jdi dotoho! Je v tom právě ta víhoda, že nekupuješ zajíce v pytli.
Tak ať už si pořídíš cokoli, tak ať máš šťastnou ruku a dlouho ti ten traktor procuje k tvé spokojenosti!
david píše:tak todle sem nepochopilschejbic píše:Taky záleží co plánuješ za to zapřáhnout. Pokud to bude mít už větší tonáž jak 5-6t tak podle předpisů při dopravní kontrole nepochodíš. A hned jsou body pryč.![]()
Reagoval jsem na předešlí příspěvek nepa. Pokud koupí Z 5245 tak těžko podle předpisů za něho zapřáhne např. vlek s užitečnou nosností 8t. Teď nevím přesně jaká je max. hmotnost přípojného vozidla u Z 5245, ale u Z 7745 je to myslím 9250kg. A pokud prázdný vlek má 2t, užitečná hmotnost vleku je 8t tak celková hmotnost je 10t. Při dopravní kontrole policista vezme doklady od traktoru a přípojného vozidla, podívá se na příslušné hmotnosti a hned mu dojde, že ty s tímto traktorem tento vlek nemáš co táhnout a tím pádem tato souprava není způsobilá pro provoz na pozemní komunikaci. V lepším případě příjdeš jen o peníze, v tom horším i o body. A vím, že u některých příslušníků hrají roli i jednotlivá kg v rozdílu. Tohle jsem tím myslel.
Zdravim, tak jsem byl už pevně rozhodnut pro Z6945, ale teď mi kolega v práci nasadil brouka do hlavy, že prej 6945 nemá uzávěrku přední nápravy. Prý je dávali na přední nápravy až těm novějším 7245 a novější. Tak jak je to? Dala by se tam kdyžtak ta uzávěrka přidat, má s tim někdo zkušenosti, dyť to ten předek bez uzávěrky začne hrabat a je tam celkově k ničemu ne? Díky za odpovědi.
- Ondřej Novák
-
VYKASLI se na uzaverku, podle toho cos psal ze ten traktor bude delat je pro tebe ta uzaverka zbytecna investice. A predni nahon, byt bez uzaverky zbytecny opravdu neni.
- Zetor tomas
6945
My máme doma 5945 a s tou praci co ten tvuj traktor bude dělat jsme nějak podobně. Uzávěrka na předek mi ještě nechyběla a zadni používám jen málo.
• Stránka 1 z 1