ZETOR 4611
• Stránka 1 z 1
ZETOR 4611
Mam Zetor 4611. V motore stale pribuda olej a traktor strasne dymi. Nemohol by mi dakto poradit co to je?
Re: ZETOR 4611
Mně to udělalo u osobáku,když jsem přehřál motor , ohla se hlava a voda šla do oleje,ten má potom takovou kašovitou konzistenci.Lepší varianta je vadné těsnění pod hlavou.
lenze mne sa nerobi emulzia. cize to voda nemoze byt. nesuvisi to nejako s palivovym cerpadlom?
- Pavel Buben
-
je možné že ti ide nafta přes čerpadlo 

nevies poradit ako by sa to dalo spravit? a ci na tom este mozem chvilu pojazdit? za ochotu vopred dakujem
praveze by to malo byt v poriadku, lebo som nedavno menil piestne kruzky a trisky boli tiez zmerane.
- Pavel Buben
-
Na čerpadle je nějaký těsnící kroužek nebo gufero tak asi tak 

je dost nepravdepodobne ze se ti tam dostava nafta pres cerpadlo to by muselo byt porusene tesneni u podavaciho cerpadla a tesneni hridele vstrikovaciho cerpadla otevri kontrolni sroub na boku cerpadla ma tam byt hladina oleje jestli je cerpadlo plne nebo dokonce natlakovane naftou tak potom by to bylo timto ale vice bych veril tomu ze tece nejaky vstrik a proto to i kouri za behu priloz dlan k vyfuku jestli znej nejde nespalena nafta jesli ano tak tece vstrik jeto dost nebezpecne muze se propalit pist tak nejezdit a opravit
smadny píše:Mam Zetor 4611. V motore stale pribuda olej a traktor strasne dymi. Nemohol by mi dakto poradit co to je?
To co ti přibývá v motoru olej asi nebude. Varianty jsou 2. buď je to voda (to co je v motoru začne světlat až do barvy plnotučného mléka) nebo je to nafta (olej je dost řídký a lze z něj cítit naftu).
To že je to voda jsi vyloučil-takže nám zbývá nafta-nafta se tam může dostat snad jen přes čerpadlo kolem hřídele. Jak tu kdosi radil otevři kontrolní šroub a uvidíš. pokud poteče z čerpadla nafta tak ho nejspíš budeš muset nechat opravit.
Je tu ještě jedna varianta-někdo přidal brutálně na čerpadle některá tryska je v háji a palivo nehoří (to je jen teorie). To že motor kouří je možná druhá závada. Taky je dobré rozepsat jak kouří-barva kouře,studený nebo teplý motor a pod.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
bolo to cerpadlo. zohnal som nove naftove cerpadlo zo 7211. Neviete ci by sadlo do mojej 4611? A ked tak co by sa zmenilo?
zjistil jsi jestli ta nafta podchazi pod elementama nebo se tam dostava z podavaciho cerpadla? ze 72 by tam jit melo ale musi se seridit podle tabulky na 46 myslim ze to 72 uz nema cudla a ma mazani z motoru ale nejsem si jisty tak to nejdrive zkontrolovat mozna by ho v nejakem kolchozu vymenily za original PP 4A 8P 115g-2414
smadny píše:bolo to cerpadlo. zohnal som nove naftove cerpadlo zo 7211. Neviete ci by sadlo do mojej 4611? A ked tak co by sa zmenilo?
Pasovat by mělo ALE má jinou dávku paliva (nutno seřídit podle tabulek) má mazání od motoru (nutno dodělat).
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
• Stránka 1 z 1