xx45 vs. xx48
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: xx45 vs. xx48
zdravim vsetkch.nieco podobne teraz riesim aj ja. mam moznost kupit 5211 a prednu napravu aj s kardanom a pridavnou prevodovkou mam doma z 7245ky. dalo by sa to dopasovat? nebude robit problemy pomer predok -zadok ked zadne gumy su 28 a boli 30 ky.. skuste poradit. a este daco. zlozito sa pridavaju do prevodovky tie kolesa na pridavnu? dik
to Felesiga:
Takže predok je ťažký čo máš doma,ten motor je na predok zo 72 príliš slabý ta pridavná prevodovka by mala pasovať a tie ozubene kolesa su pre odborníka maličkosť a treba odpojiť prevodovku od rozvodovky.A ten pomer ti bude robiť problemy a ake su pneu na predku?
Takže predok je ťažký čo máš doma,ten motor je na predok zo 72 príliš slabý ta pridavná prevodovka by mala pasovať a tie ozubene kolesa su pre odborníka maličkosť a treba odpojiť prevodovku od rozvodovky.A ten pomer ti bude robiť problemy a ake su pneu na predku?
nazdar. gumy su 11,2/24 ale niesom si isty. kolesa k tomu nemam ale mozem zohnat tieto... tie kolesa do prevodovky su viacerych druhov? ze su s vecsim alebo mnesim poctom zubov? aj napravy su viacerych druhov?.. keby nesedel dobre pomer predku/zadku tak by co odislo? hruska v diferaku?
felesiga píše:nazdar. gumy su 11,2/24 ale niesom si isty. kolesa k tomu nemam ale mozem zohnat tieto... tie kolesa do prevodovky su viacerych druhov? ze su s vecsim alebo mnesim poctom zubov? aj napravy su viacerych druhov?.. keby nesedel dobre pomer predku/zadku tak by co odislo? hruska v diferaku?
Do UR1 sa do prevodovky davali 2 typy ozobených kolies.Prve traktory napr.3045 boli obmädzene iba na pohon predku iba cestnými rýchlosťami a pri redukovaných to nefungovalo.Taketo prevedenie majú v prevodovke traktory bez predku napr6718 a ked si do nich chcel prerobiť predok tak si musel prerobiť tie kolesa vzadu v prevodovke alebo ich nechať a dať predok z 3045.Nove prevedenie bolo myslim od rady 67 alebo od 55.Tam to bolo riešene tak že si predok mohol využívať pri cestných a redukovaných rýchlostiach.Neviem či toto prevedenie malo vicero druhov ale asi nie.Nápravy pozname na 3045 a pod.manžetovku 55 a podobne a ťažke 67-69.Tažke maš aj v traktoroch rady x2xx okrem 5245 tam je ľahká lebo motor je príliš slabý.To že by nesedel pomer medzi predkom a zadkom by malo za nasledok preklz predných kolies a to opotrebovanie pneu a určite by niečo povolilo v prevodovke alebo v predku.Nerobi to dobre ani diferencialu v traktore.Na 5211 je ešte aj prevodovka do pomala,dalšia nevýhoda.Ked tak tak si kup 5211 ale predok zo 72 na ňho nedávaj.Ked chceš využiť predok tak si kup 6211 alebo 7211 ale do 5211 v žiadnom pripade.
dik. cene info. som aj uvazoval o 6211 tke lebo 52 je slaba ale stacila by. takze na 62 by sa to dalo v pohode hej? a co ak na nej budu 28 zadne gumy a na 7245 ke z coho je predok mala 30 ty gumy? a ako to je s technicakom??? da sa dopisat do nho predny nahon? alebo musi byt nejaky doklad z autorizovaneho servisu ze to bolo robene u nich a nasledne by to slo? alebo vobec nie?
felesiga píše:dik. cene info. som aj uvazoval o 6211 tke lebo 52 je slaba ale stacila by. takze na 62 by sa to dalo v pohode hej? a co ak na nej budu 28 zadne gumy a na 7245 ke z coho je predok mala 30 ty gumy? a ako to je s technicakom??? da sa dopisat do nho predny nahon? alebo musi byt nejaky doklad z autorizovaneho servisu ze to bolo robene u nich a nasledne by to slo? alebo vobec nie?
Jasne že 52 je slaba o tom niet pochyb byt tebou orientujem sa na traktor 7245 a budeš vysmiaty. Zrobna predava kamarat Z7245 Horal systém vzadu nove pneu cely porobený a nastriekany, motor je vyborný, super zvuk a nehulí. Cena tam je 350tis sk je to na ŠPZ.
Zetor 5245 r.v 1987
wintrej... dakujem.mozes mi poslat foto? na felesiga@azet.sk...
ja by som to chcel ten traktor len tak ku domu namiesto multicary a kludne by stacil aj bez predku ale ked ho uz mam doma napravu tak by som to prerobil.
ja by som to chcel ten traktor len tak ku domu namiesto multicary a kludne by stacil aj bez predku ale ked ho uz mam doma napravu tak by som to prerobil.
bramburek228 píše:šimon píše:u nas v ddruzstvu kdysi meli traktor s lehkou napravou a kazilo se to jak prase ja osobne bychsi traktor z lehkou napravou nikdy nekoupil
ono taky zalezi na co ten traktor pouzivas atd
jeden znamy ma 6748 s lehkou a 2krat do tydne ji lespi - ma ji jen pro prdel - jezdi s ni jen po vesnici / po loukach / obcas neco preveze na vozejku - lae na to by mu bohate stacila 30ka![]()
ono pokud na tom xx45 /xx48 nemas predni nakladac a tu predni napravu mas jen na to aby te vytahnula tak samozrejme ze ti staci lehka
i kdyz samozrejme ze tezka je lepsi, - to mas jako s traktorem - mas 4011, ale jelikoz ti na sve uceli staci, tak i kdyz se ti libi 6911 tak si ji nekoupis => zbytecne money na vic
tak to ale neni origos 6748, 67 uz maji jenom tezke napravy! to si ji tam nechal dat a tezka je buh vi kde

felesiga píše:wintrej... dakujem.mozes mi poslat foto? na felesiga@azet.sk...
Fotky bohužial nemám ale neni na tom čo pozerať je to ako nové hovorím kompletne nastriekaný vzadu nove gumy tie široké horalácke.Motor ide super. interier tiež zachovalý.Ale vidim že ty potrebuješ niečo okolo domu tak to pre teba asi nebude.
Zetor 5245 r.v 1987
- Ondřej Novák
-
maršl píše:bramburek228 píše:šimon píše:u nas v ddruzstvu kdysi meli traktor s lehkou napravou a kazilo se to jak prase ja osobne bychsi traktor z lehkou napravou nikdy nekoupil
ono taky zalezi na co ten traktor pouzivas atd
jeden znamy ma 6748 s lehkou a 2krat do tydne ji lespi - ma ji jen pro prdel - jezdi s ni jen po vesnici / po loukach / obcas neco preveze na vozejku - lae na to by mu bohate stacila 30ka![]()
ono pokud na tom xx45 /xx48 nemas predni nakladac a tu predni napravu mas jen na to aby te vytahnula tak samozrejme ze ti staci lehka
i kdyz samozrejme ze tezka je lepsi, - to mas jako s traktorem - mas 4011, ale jelikoz ti na sve uceli staci, tak i kdyz se ti libi 6911 tak si ji nekoupis => zbytecne money na vic
tak to ale neni origos 6748, 67 uz maji jenom tezke napravy! to si ji tam nechal dat a tezka je buh vi kde
To není pravda na 67 se dávaly jak lehké manžetové tak těžké nápravy. Jenom těžké se dávaly až na 69.

Když osladit, tak Crystalem...
wintrej... urcite je co natom pozerat... ja radsej vidim traktor nenastriekany jak vsade napchatu farbu a pozakryvany olej ktory ryha kade tade(nechcem urazit)... taky traktor je zbytocny a nemam s horalom dobre skusenosti.. mal som ho a v lese v tazbe to strhavalo zavity na srubach co su prikrutene nohavice od zadneho mosta... kupou traktora mi ide o to ze sem tam potrebujem mat traktor na kosenie a vyoryvanie... nema vyznam davat dolu navijak zo 7745 ky...som dneska nasiel inzerat na 7011 za 140 000 s papiermi... dobra cena?
To Ondrej Novak:
To nie je pravda,ľahke sa davali možno niekde v družstve.Od typu 67 išli tažké a manžetovky boli do typu 5748.
To nie je pravda,ľahke sa davali možno niekde v družstve.Od typu 67 išli tažké a manžetovky boli do typu 5748.
felesiga píše:wintrej... urcite je co natom pozerat... ja radsej vidim traktor nenastriekany jak vsade napchatu farbu a pozakryvany olej ktory ryha kade tade(nechcem urazit)... taky traktor je zbytocny a nemam s horalom dobre skusenosti.. mal som ho a v lese v tazbe to strhavalo zavity na srubach co su prikrutene nohavice od zadneho mosta... kupou traktora mi ide o to ze sem tam potrebujem mat traktor na kosenie a vyoryvanie... nema vyznam davat dolu navijak zo 7745 ky...som dneska nasiel inzerat na 7011 za 140 000 s papiermi... dobra cena?
ved preto ti pišem že tie fotky su ti aj tak zbytočné lebo ty horala nechceš.
Zetor 5245 r.v 1987
7711 píše:5648 neexistuje. A Miro mal pravdu.Na štiku zetora 5718 som vyčítal že má motor 5701.Asi sa robili 2 verzie.
Bola aj rada 56xx, mala trocha inú kabínu (nedalo sa otvárať celé zadné okno, ale iba spodná časť a tiež sponá časť dverí bola oplechovaná), a otáčky vývodového hriadeľa iba 540. Nie som si istý, či bol aj typ 5648, ale urcite sa robili 5647.
CBS píše:7711 píše:5648 neexistuje. A Miro mal pravdu.Na štiku zetora 5718 som vyčítal že má motor 5701.Asi sa robili 2 verzie.
Bola aj rada 56xx, mala trocha inú kabínu (nedalo sa otvárať celé zadné okno, ale iba spodná časť a tiež sponá časť dverí bola oplechovaná), a otáčky vývodového hriadeľa iba 540. Nie som si istý, či bol aj typ 5648, ale urcite sa robili 5647.
Typ 5648 nebol.Pripona 8 sa davala iba v 7-čkovej rade.To s tou kabinou maš pravdu a tie ot.vyvodoveho hriadela sa tiež montovali 1000 ot prevedenia asi na zvlaštne prianie.Boli 5611,5645 a 5647 malo byť prevedenie na svahy niečo ako horal.

- Ondřej Novák
-
7711 píše:To Ondrej Novak:
Je to možné, ale spousta 67 je má, jestli za to můžou družstva to fakt netuším...
Když osladit, tak Crystalem...
Ondřej Novák píše:7711 píše:To Ondrej Novak:
Je to možné, ale spousta 67 je má, jestli za to můžou družstva to fakt netuším...
Ja som sa s takým prípadom ešte nestretol ale možné by to bolo.
• Stránka 2 z 2 • 1, 2