Čelní nakladač na Z 7211 - ano, ne, který?

Re: Čelní nakladač na Z 7211 - ano, ne, který?

Příspěvekod bold » 27 lis 2012 14:48

už jsem to tu psal jednou, pokud se bavíme o agregaci ČN na novější stroje tak budiž, ale celá UŘ-I nebyla konstruována na používání čelního nakladače. Předpokládá se zatížení hlavně zadní nápravy. Rovněž přenos trakce je řešen přes zadní část traktoru. Dále je zde čerpadlo hydrauliky, toto není konstruováno na provoz s vysoceobjemovými přídavnými agregáty. Můj názor jest prostý, ČN je pomocník pro drobné zemědělce, nelze od něj očekávat výkony manipulátoru ani sílu dozeru. Přední náprava zde trpí (UŘ-I)
No a ohledně HONu, tohle není rovněž manipulátor, ale na ZPEVNĚNÉM povrchu je to velmi výkonný pomocník, výhoda hydraulického pohonu, velká škála příslušenství (lopata na obilí, menší lopata se zuby, podkop, háček, paletovací vidle) a hlavně otočný výložník. 8)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod farmářJH » 27 lis 2012 21:03

no hlavně to poslední, bez toho by to byl docela zbytečnej werk :) ta otoč tomu podle mne přidává velký kus přidané hodnoty.
Tak to snad trochu shrneme.Ne hnuj.
Prostě pokud jde jen o krmiva a steliva, u koní ten TUR4 úplně hravě stačí, obzvlášť u lehkého předku. Tedy nehnanému. TUR5 nebo naše Humpolce už by opravdu chtěly ten předek.
A ačkoliv znám pár farem, kde s tím hnoje u skotu hrnou, tak bych taky rád řekl, že tak posvařovanej ND jako u nich jsem nikde neviděl. Takže bagr to nikdy nebude.
Každý ať si dělá co chce, dyť si to přeci pořizuje za své!

A proč do toho míchat dotace, ještě k tomu na plochu nebo pastvu, to s užitností nakladače asi nemá nic společného, podle mého skromného názoru.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!

Příspěvekod traktor Zetor » 02 pro 2012 23:37

Hlavně pořádně podvázat pod traktorem až k zadním portálům
Narvi tam červy, ať to grády má ...

Předchozí

Zpět na UŘ I