kouř z odvětrávací trubky

kouř z odvětrávací trubky

Příspěvekod janekcert » 22 bře 2012 14:28

Zdravím všechny.
chci se zeptat jaká může být příčina kouře z édvětrávací trubky na traktoru 5511.Vytahl jsem ho po zimě a připadne mi že to není ani tak kouř ale pára protože to flusá i kapky vody ale voda se z chladiče neztrácí.
Slyšel jsem názor že olej může přes zimu natáhnout nebo navázat vodu která se ted odpařuje tak teda nevím,ale to se mi moc nezdá.
Olej ted vymením a uvidím. Co ještě můžu jako laik prohlídnout?
Zatím diky.

Re: kouř z odvětrávací trubky

Příspěvekod Dream » 22 bře 2012 21:07

Příspěvekod janekcert » 22 bře 2012 21:20

Dik za odkaz ale ještě mam jeden dotaz. Píše se tam že je to buď vyhoněný a nebo zapečený ale to by asi bralo i olej ale ten je tam vždy bez úbytku.
Motor je před sedmi lety kompletně generálkovaný a není to žádny velky pracant ročně tam spálime max 150l nafty a olej a vodu vždy měl to vím stoprocentně.
Tak jak k tomu mohlo dojít? Jsem naprostý laik tak se asi hloupě ptám prostě mi to nejde do hlavy.

Příspěvekod Dream » 22 bře 2012 21:29

Podľa toho čo píšeš, predpokladám že cez zimu traktor nepoužívaš a vodu vypušťaš. Ak ano, tak to nieje najlepšie riešenie, pretože sa vytvára korózia. A už som videl viac takých motorov, kde boly prehrdzavené vložky... Nieje to pravidlo, ale môže sa to stať...

Zpět na UŘ I