Zetor 8111 a 12011
• Stránka 1 z 1
Zetor 8111 a 12011
Který je lepší kdyz ho chci na pole (orba, seti, sklizen)???
Kolik si tak veme na 1 hektar??
Kolik si tak veme na 1 hektar??
no 12011 je poradnej kanon, u nas ji mame a motoricky je mnohem lepsi nez 12145, a kdyz se s ni oralo, tak jim davala i v orbe, ale samozrejme jak prisly horsi podminky, tak byla v koncich. jinak je to skvelej stroj do dopravy, protoze ma nejlepsi odpruzeni ze vsech zetoru, narozdil od 8011 je i tezka, takze na silnici sedi. tech 30ha by se s tim dalo udelat, ale pocitat s tim, ze proste v mokru je v pytli. A secka asi ne nesena, protoze ma lehkej predek.
lukas.an píše:kolik si tak veme pri orbe na 1 ha.
notak zalezi s cim bude orat a v jakejch podminkach

ted oram se 16245 + 6 radlicny B201 s telesama z PHX a ten si vezme o litr mene prekvapive tak tech 16l prumer

zetor rulezzzzzzz
Vždit 120 ho sežere i s botama na 30 ha stací v pohodě 80 a otočnej troják.A taky za horších podmínek jede líp 80 než 120 protože se začne bořit prědek a bez předku za deště nemá šanci zvorat....S 80 to ještě jde protože má lehčí předek a neboří se tolik přední náprava
Ale jestli je to do dopravy s nějakým 12tunovím návěsem byl bych pro 120, hned ze 2 důvodů: síla a rychlost...
oral jsem s obouma a 80 s 3 brala v střední půdě 16-17l a 120 s 5 brala 18l a vic
To je muj názor
Ale jestli je to do dopravy s nějakým 12tunovím návěsem byl bych pro 120, hned ze 2 důvodů: síla a rychlost...
oral jsem s obouma a 80 s 3 brala v střední půdě 16-17l a 120 s 5 brala 18l a vic
To je muj názor
- Crystal8045
Re: Zetor 8111 a 12011
skor ten 8111 zrobis s nim skoro tu istu ulohu ale skus radsej nejaky crystal s predkom lebo crystal je tazky traktor a pri praci na poli skoro zapadava najme no iba ked ores a prsi hej takze skus 8045 alebo 12045 moj dedo ma obidva
Nechci tu do toho moc zasahovat, ale myslím si že 8011 je dobrá volba maximálně do strojů které potřebují těch 80 koní. Jako výceúčelový traktor bych ho nebral. Do oračky a na přípravu (vlastně do všeho kde se vrtá do půdy) jedině traktor s předkem.troufám si tvrdit že do bránosmyku je lepší 7045 než 8011.ještě nedávno jsem měl 30ha a dělal jsem všechno 7045 a 7211. Pak jsem koupil 16145 a používám ji právě na těžkou práci (orba a diskování) zatím za to nemám vhodný stroj na přípravu, takže připravuju 7045.Rozhodně bych 8011 nebral. Je tu jedno ALE a tím je cena, zatím co 7011 pod 100tisíc skoro sehnat nejde tak 8011 jde sehnat za cenu kolem 30 tisíc. Tohle ukazuje které traktory jsou žádané. Má to svůj důvod.
Toliko můj názor.
Toliko můj názor.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Jednoznačně traktor s předním náhonem,raději osmdesátku je kratší,lépe se otáčí a se závaží má 5,5 tuny což si myslím že stačí i na orbu se čtverákem(v ramenou s pomocnými písty zvedne 2,7 tuny na rovině).Na 30 ha je šestiválec docela luxus,minimálně mimo orbu bude brát víc nafty.Jak bylo řečeno stačila by dost dobře i 70 nebo 7245 ale ta je cenou někde jinde,přibližně stejně jako solidní 10145,ale to je na jinou diskuzi.
K10 píše:Jednoznačně traktor s předním náhonem,raději osmdesátku je kratší,lépe se otáčí a se závaží má 5,5 tuny což si myslím že stačí i na orbu se čtverákem(v ramenou s pomocnými písty zvedne 2,7 tuny na rovině).Na 30 ha je šestiválec docela luxus,minimálně mimo orbu bude brát víc nafty.Jak bylo řečeno stačila by dost dobře i 70 nebo 7245 ale ta je cenou někde jinde,přibližně stejně jako solidní 10145,ale to je na jinou diskuzi.
Jen k tomu 6válci na 30 ha. Pokud nepočítáš s větším pozemkem tak je to luxus. Na druhou stranu to co orali 2ks 70.. tak to zvládne 161 bez problémů a v kratším čase. Když si propočtu člověka a čas tak už bych se od 161 v oračce neodvrátil.Navíc 70 jely nadoraz a 161 to bere s rezervou výkonu.
zdar chlapi. Mám pár, pro vás asi amaterských otázek. Jsem čerstvý majitel Z 8011, r.v.83. Nikdy jsem žádný traktor neměl, tak mě trápí základní otázky. Jelikož předchozí majitelé a jejich údržda jsou nejasné, rozhodl jsem se udělat základní údržbu podle sebe.
1. Vyměnit olej v motoru - jaký olej použít? M6AD nebo něco fajnovějšího? Jak často měnit?
2. Olej v převodovce - vyměnit, nebo stačí dolít a vyměnit filtry? Jaký olej? PP80, 90, ...?
3. Olej v posilovači - vyměnit, nebo stačí dolít a vyměnit filtr? Jaký olej? Hydraulický?
4. Olej v zadních poloosách - vyměnit, nebo stačí dolít? Jaký olej?
4. Co ještě bych měl udělat?
Dík
1. Vyměnit olej v motoru - jaký olej použít? M6AD nebo něco fajnovějšího? Jak často měnit?
2. Olej v převodovce - vyměnit, nebo stačí dolít a vyměnit filtry? Jaký olej? PP80, 90, ...?
3. Olej v posilovači - vyměnit, nebo stačí dolít a vyměnit filtr? Jaký olej? Hydraulický?
Dík
kuk píše:zdar chlapi. Mám pár, pro vás asi amaterských otázek. Jsem čerstvý majitel Z 8011, r.v.83. Nikdy jsem žádný traktor neměl, tak mě trápí základní otázky. Jelikož předchozí majitelé a jejich údržda jsou nejasné, rozhodl jsem se udělat základní údržbu podle sebe.
Dík
Do motoru můžeš nalít cokoliv

Převodovku bych asi neměnil-pokud tam není nějaká hrůza- Když tak ho vypusť nech odstát a opatrně slej.čistý olej naleješ zpátky-doleješ a je to. Stačí PP-80
Hydrauliku bych taky nechal sednout- pokud máš ale přístup k oleji za lacino tak ho vyměň.
Poloosy to samé.
Musíš se řídit naběhanýma motohodinama. Podle toho se dělá údržba. Někdo tady měl brožuru v el.podobě na crystala tak si ji stáhni. Tam je plán údržby.
Nebudu se rozepisovat je toho tak na 2 stránky
- lukasbranka1
-
u crystala je preci hydraulika a revodovka jedna napln
rozdelene to je jen na nekolika novejsich strojich FEND CASE jen varia DEUTZ jen na prani mozna jeste nekde jinde
ale na zadnem zetoru
rozdelene to je jen na nekolika novejsich strojich FEND CASE jen varia DEUTZ jen na prani mozna jeste nekde jinde
ale na zadnem zetoru
lukasbranka1 píše:u crystala je preci hydraulika a revodovka jedna napln
ale na zadnem zetoru
Hydraulikou jsem myslel hydraulický olej v posilovači řízení-omlouvám se všem co to pochopili jinak. P.S.Náplň převodovky a rozvodovky je kolem 50 litrů takže si asi každý rozmyslí výměnu.
Dík. Na poloosách je myslím jen nahoře nalévací šroub a dole vypouštěcí. Jak poznám správnou hladinu? Z jedné poloosy olej prokazatelně teče, zadní kolo zevnitř je celé "poblité". Prý je třeba vyměnit simering (ten už mám).
Filtry z boku převodovky můžu vyměnit s plnou převodovkou? Nevyteče to na mě? Nebo jsou nad hladinou oleje?
Filtry z boku převodovky můžu vyměnit s plnou převodovkou? Nevyteče to na mě? Nebo jsou nad hladinou oleje?
Na tom nalejváku na portálu je dovnitř měrka na olej podobně jako do převodovky,to gufero neteče jen tak samo od sebe,bývá tam vůle v ložiskách tak je dobré je dotáhnout(jsou kuželová).
Filtre vymeníš v pohode, stačí podložiť malú nádobku kam ti vytečie olej z telies filtrov.
Dík, vďaka...
. Teď vidím, ze jsem tohle vše měl psát do uplně jiného vlákna (Opravy, úpravy - Zetor, v sekci Dílna), tak sorry. Přesunu se tam...

• Stránka 1 z 1