zetor 16145 a obracecí pluhy
• Stránka 1 z 1
zetor 16145 a obracecí pluhy
Zdravím všechny.Jaké máte skušenosti s obracecí automatikou na traktorech 16145.Chtěl bych koupit pluh do 161 a pořád přemýšlím který bude nejvhodnější? taky mně zajímá s čím ořete,jaký máte záběr a počet radlic.Uvažoval jsem o pětiradličném sukovu,bylo mně ale řečeno že ho neotočím kvůli kabině,Takže poraďte jaký pluh za 161? dík.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
- zetor 7011
Re: zetor 16145 a obracecí pluhy
cau ja mel moznost jezdit se 16145 nez jsem dostal skodovku tak zatou 16145 jasem nejdriv tahal nemeckej pluh fortschritt B 201no zaber byl no jen co je sire traktoru no hloubka byla 20 cm byl to petiradlicnej no spotreba 140 litru na smenu no ted aby nebyli rozvory tak zanej dali agronoma ROTO 535 obracak petiradlicnej a hned na prvnich peti hektarech nemel svetla a espezetku a na konci orani uz nemel ani blatniky kuli votaceni pluhu na souvrati no proste za 16145 jedinej nesenej petiradlicnej a jeste s problemama snad jsem ti nejak poradil
Keď chceš ťatať obracák, najprv si zisti či máš zosilnenú skriňu prevodovky, lebo tá dostáva zabrať, aj jednému známemu praskla od obracáku 

No tak jak to vidím nabastlím na svůj čtyřradličný ještě jedno těleso a bude (stejně to byl paterák,ale některá dobrá duše ho upálila),kašlu na obracák,až budu měnit 161 za něco novějšího tak koupím i pluh.Dík za ohlasy,pokud má ještě někdo nějakou skušenost tak napište.
ahoj, já mám ke 16145 pluh OSTROJ Jupiter 4x40cm střižný, hydraulika v pohodě, na výkon by zvládl i pět radlic, ale těžko by se otáčel.
Stále dávám pozor, aby nenastal montážní chybník.
petr16 píše:ahoj, já mám ke 16145 pluh OSTROJ Jupiter 4x40cm střižný, hydraulika v pohodě, na výkon by zvládl i pět radlic, ale těžko by se otáčel.
No právě,4 radlice jsou málo a 5 nesených je zas moc na převodovku.Takže jsem koupil polonesenou B200 a jsem spokojený.
Pokud pluh tak od 5 radlic polonesenej ten traktor tím tolik netrpí. Nesenej na ty 4 radlice je akorát. Jinak k tomu otáčení: pokud je polonesenej pluh blízko traktoru tak se musí otáčet na souvrati jízdou do osmičky a obracet né proti kolu nebo hrozí propíchnutí. Tahal jsem polonesenej kverneland 10145 5 radlic a v pohodě i při otáčení ted s Fendem a je to taky ok. Nechápu jak tady někdo psal že urval světla i blatníky to fakt nechápu.
jaris píše:Pokud pluh tak od 5 radlic polonesenej ten traktor tím tolik netrpí. Nesenej na ty 4 radlice je akorát. Jinak k tomu otáčení: pokud je polonesenej pluh blízko traktoru tak se musí otáčet na souvrati jízdou do osmičky a obracet né proti kolu nebo hrozí propíchnutí. Tahal jsem polonesenej kverneland 10145 5 radlic a v pohodě i při otáčení ted s Fendem a je to taky ok. Nechápu jak tady někdo psal že urval světla i blatníky to fakt nechápu.
já jsem pozoroval jak funguje otáčení,ono u těch UŘ-II je hydraulika hodně utopená-blatníky hodně trčí-tudíš některé pluhy rvou světa a blatníky.
To bold: Nerozmýšlal si pridať 6-tu hlavu na tú B200? Tá by sa ešte mala mesťiť na koniec a 160 by to mala zvládať. My ťaháme B201 zo 12145 je to tak akurát, keď sa extrémne ťažko orie 5 nechávame vyviazanú. Jeden chlapík orával zo ZT303 + B200 (5) a na podmietky pridával šiestu, ale mal pôdu pri Dunaji.
CBS píše:To bold: Nerozmýšlal si pridať 6-tu hlavu na tú B200? Tá by sa ešte mala mesťiť na koniec a 160 by to mala zvládať. My ťaháme B201 zo 12145 je to tak akurát, keď sa extrémne ťažko orie 5 nechávame vyviazanú. Jeden chlapík orával zo ZT303 + B200 (5) a na podmietky pridával šiestu, ale mal pôdu pri Dunaji.
Ano, o tom jsem uvažoval ale zatím nebyl čas-kupoval jsem ho uprostřed sezóny (ještě ten samý den oral) je fakt že někde by to vzal traktor v pohodě,ale mám i těžší pole a tam bylo těch 5 radlic akorát,obzvlášť když jsem oral na brambory hlouběji.
- Ondřej Novák
-
bold píše:jaris píše:Pokud pluh tak od 5 radlic polonesenej ten traktor tím tolik netrpí. Nesenej na ty 4 radlice je akorát. Jinak k tomu otáčení: pokud je polonesenej pluh blízko traktoru tak se musí otáčet na souvrati jízdou do osmičky a obracet né proti kolu nebo hrozí propíchnutí. Tahal jsem polonesenej kverneland 10145 5 radlic a v pohodě i při otáčení ted s Fendem a je to taky ok. Nechápu jak tady někdo psal že urval světla i blatníky to fakt nechápu.
já jsem pozoroval jak funguje otáčení,ono u těch UŘ-II je hydraulika hodně utopená-blatníky hodně trčí-tudíš některé pluhy rvou světa a blatníky.
Taky mám od roudnického čtveráku PH1-435 orvané blatníky na crystalu

Když osladit, tak Crystalem...
taham za 162 6radlicne Bcko a docela pohoda spotreba 15 jezdim bud na malou 2jku nebo velkou 1... mel jsem na 1 den pujcenou 5 radlivnyho jupitera z opavy a nic to nedelalo je ale fakt ze 162 kabina je uplne jinak postavena a blatniky vubec nevadi..+ ma silnou skrn zesilene koncaky a silnou hydrauliku. ta moje zvlast s tim naky kokoti tahali 4.5 kombinaci jsou podvareny i savle
t bodl: za kolik oras s tou 5? jeste se chci zeptat kdyz orate s tim beckem taky se vam to pri zataceni do prava vali jak mrsina? na vlekych pozemcich to je ok ale pri otaceni na 2ha pozemku je to boj

t bodl: za kolik oras s tou 5? jeste se chci zeptat kdyz orate s tim beckem taky se vam to pri zataceni do prava vali jak mrsina? na vlekych pozemcich to je ok ale pri otaceni na 2ha pozemku je to boj

zetor rulezzzzzzz
Základom je keď orieš s B-čkom je aby si mal ten čap kde sa natáča pluh doľava, doprava približne kolmo na zem, potom to nie je také hrozné. Ohlahom spotrebi ti neviem povedať presne, lebo väčšinou orú dva rôzne traktory aj parcelu 1,5 ha, ale 12145 s B201(5) cca 25l ale u nás sa do 20 nevojde asi nikto 

CBS píše:Základom je keď orieš s B-čkom je aby si mal ten čap kde sa natáča pluh doľava, doprava približne kolmo na zem, potom to nie je také hrozné. Ohlahom spotrebi ti neviem povedať presne, lebo väčšinou orú dva rôzne traktory aj parcelu 1,5 ha, ale 12145 s B201(5) cca 25l ale u nás sa do 20 nevojde asi nikto
no to si pis ze to tak mam leve rameno je vyopceny upne nohoru a prave maximalne dolu..( to nastavovani klickou na pravem ramenu tam neni je tam stejne oko jako na levem pac jsou tam ty silna 2jita ramena) vic uz to ani na pravo nahnout nemohu.. cep je v rovine

zetor rulezzzzzzz
Ale musí byť v rovine (nastaviť 3- bodom) keď máš zdvihnuté ramená, ono sú to milimetre, ale pri zatáčaní, jedno z druhým, všetky vôle..., pri B201 ešte ak nemáš natlakovnané piesty, tak sa to po asfalte šmykne, ale máme aj roudnickí šestorák čo mal vzduchové istenie zavarený, pri vychádznaí na cestu sme doslova vytrhli koberec
, ešte že bolo teplo, tak sme to dali naspäť a zatlačili 

Měl si vzít PHX -5 Ideální aji za sucha jde do země v poho za 160kou je to i s vykonovou rezervou JZD tahali za 160kou 6 i 7 radlic
• Stránka 1 z 1