samosvorná přední náprava crystal
• Stránka 1 z 1
- kubicek106
samosvorná přední náprava crystal
Ahoj,
zaujímá mě, zda li 8045, 8145 mají přední samosvorné nápravy. Jde o to, že je cenově dostupný, nebo jaký cenově dostupný by jste doporučily.
A chtěl jsem je zeptat, pokud hlavní čínností traktoru je celoroční vyvážení hnoje od koní (z louky na silnici a pak přes louku a vše do kopce podle mě mírný
)
Bude na tom 4kolka znatelně lepší při výjezdu než zadokolka (samozdřejmě jde o sníh a bláto, v létě jezdím pohodu s crystalem 8011)?
Děkuji za info Kuba
zaujímá mě, zda li 8045, 8145 mají přední samosvorné nápravy. Jde o to, že je cenově dostupný, nebo jaký cenově dostupný by jste doporučily.
A chtěl jsem je zeptat, pokud hlavní čínností traktoru je celoroční vyvážení hnoje od koní (z louky na silnici a pak přes louku a vše do kopce podle mě mírný

Bude na tom 4kolka znatelně lepší při výjezdu než zadokolka (samozdřejmě jde o sníh a bláto, v létě jezdím pohodu s crystalem 8011)?
Děkuji za info Kuba
Re: samosvorná přední náprava crystal
kubicek106 píše:Ahoj,
A chtěl jsem je zeptat, pokud hlavní čínností traktoru je celoroční vyvážení hnoje od koní (z louky na silnici a pak přes louku a vše do kopce podle mě mírný)
Děkuji za info Kuba
Tak tohle jsem bastlil do 16145. jelikož jsem vyvložkovával středový čep, tak jsem rozhodil dif, a nacpal tam bazmek za cca 10tis. Výměna jednoduchá. Rozděláš klec diferenciálu, vyjmeš satelity a vložíš samosvor. Osobně si to nemůžu vynachválit.
Ale vše má i své proti, nevím jak moc je to kamarád s dopravou po silnici. Přece jenom je to automat. POkud používáš traktor i při jízdě po silnici tak je lepší normální uzávěrka PHN- tyhle nápravy se dělali-spínal to tlak oleje (stejně jako násobič)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Re: samosvorná přední náprava crystal
Myslím,že ten samosvor do pole nebo lesa nebude špatný,ale poslední dobou se hodně Krystalů předělává na rychlé převodovky a tam bych se už toho bál. Bude to nejspíš dělat problémy při prudkém zatáčení ve vyšší rychlosti, něco určitě nevydrží.
Je to podobné jak u mého německého traktoru,kde se předek zapíná automaticky při prokluzu zadních kol. Jenže je to dost citlivé na změnu otáček,takže někdy při plném rejdu se mi zapne předek,což je logické,protože se přední kola začnou otáčet rychleji,jelikož jedou po větším poloměru než zadní kola. Teď když jsem dal větší přední kola,tak to dělá nezkutečnou paseku.Ten automat musím odstavit a přední náhon zapínat manuálně vzduchem,taktéž uzávěrku.
Je to podobné jak u mého německého traktoru,kde se předek zapíná automaticky při prokluzu zadních kol. Jenže je to dost citlivé na změnu otáček,takže někdy při plném rejdu se mi zapne předek,což je logické,protože se přední kola začnou otáčet rychleji,jelikož jedou po větším poloměru než zadní kola. Teď když jsem dal větší přední kola,tak to dělá nezkutečnou paseku.Ten automat musím odstavit a přední náhon zapínat manuálně vzduchem,taktéž uzávěrku.

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
• Stránka 1 z 1