vše o Proximu plus
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
určitě si nestěžuju,na to že ho máme 2 roky a má 2000mth,tak jsem maximálně spokojený,samozřejmě jsou tam nějaké mouchy,ze začátku šlo ztuha řazení,ale to už se vychodilo,no a čalounění střechy chytá nějakou plísen-to je problém už od řady super,asi tam je blbě řešená ventilace,ale vyměnili mi celou střechu na záruku,takže to je zas nové,jinak motor uplně v pohodě,převodovka taky,hydraulika zvedá,stěrače stírají
vím že někdo nadával že se rychle sjíždějí pneu,u nás jsou zatím ok,ale nejezdím moc po cestě,takže celkově ten traktor chválím,pokud bych měl koupit znova,tak bych možná váhal jestli nekoupit forterru,ale jak jsme to brali tak šlo taky hodně o finance a byl to první leasing,dnes už člověk přemýšlí jinak.každopádně bych to neměnil za žádné jxu,tla a podobné

- sir.arnold
Nejsem odborník ale myslím si,že je Zetor udělaný kvalitně a 90procent produkce na export mi to dává za pravdu.Češi umí udělat kvalitní stroje a dopravní prostředky(Siemens přesunul kvůli lepší kvalitě v česku než byla v německu svuj závod do Jihlavy,..) a proto se mi nelíbí názory typu "zetor pouze do kopřiv" kolem mne všichni mají JD a chlapi co s nimi jezdí by je nejraději vyměnili za nový Zetor a litují že Zetor nedělá vyšší řady.Nevím s čím jezdíte ale pár firem už přesedlává z JD(kterých sem pár už v kopřivách viděl protože se jim nevyplatí do něj dát nový motor po cca 8 letech a pomalu vyměnit půl traktoru.To už raději přemýšlí o něčem jiném.Proto se zde oběvují pomalu Zetory(místo malých JD).je zde i New Holand(vlastní ho soukromník).
Nemůžu porovnávat třeby Fendy, Landini atd.porovnávám jen Zetor a JD("zelená americká sračka") tak se mu tady ani jinak nerekne.
Nemůžu porovnávat třeby Fendy, Landini atd.porovnávám jen Zetor a JD("zelená americká sračka") tak se mu tady ani jinak nerekne.
- Lukas Marek
Hm zajimavy nazor. Neni to zas tak davno, co "americka zelena sracka" a "dokonaly zetor" spolupracovaly. Pro ty kdo neznaji pozadi:"dokonaly zetor" nebyl schopen dodrzet ani zakladni kvalitativni parametry. Ale mozna se neco zmenilo a bude utocit na predni mista v prodeji traktoru v nejnarocnejsim trhu evropy-v nemecku. Bude to mit ale tezky, zatim tam temer neni videt.
Podle me byl posledni nejlepsi zetor typ 7745 s kterym sem najezdilstovky hodin......od te doby to jde s kvalitou dolu.

- sir.arnold
Lukas Marek píše:Hm zajimavy nazor. Neni to zas tak davno, co "americka zelena sracka" a "dokonaly zetor" spolupracovaly. Pro ty kdo neznaji pozadi:"dokonaly zetor" nebyl schopen dodrzet ani zakladni kvalitativni parametry. Ale mozna se neco zmenilo a bude utocit na predni mista v prodeji traktoru v nejnarocnejsim trhu evropy-v nemecku. Bude to mit ale tezky, zatim tam temer neni videt.Podle me byl posledni nejlepsi zetor typ 7745 s kterym sem najezdilstovky hodin......od te doby to jde s kvalitou dolu.
Neříkám,že je Zetor dokonalý(žádný stroj není dokonalý,vše má své mouchy).Víš vůbec proč spolupracoval JD se Zetore?Asi ne viď?JD koupilo část akcií a chtělo ho ovládnout(v té době chtěl Z vyrábět vyšší řady) a donutit firmu ke krachu,což se jim(JD) naštěstí nepovedlo.Zetor není nejkvalitnější traktor, jistě že jsou lepší(např Fendt).Také je jasné,že se v Německu na první pozici nedostane ale povedlo se to zatím v Polsku(vím že tento trh je méně náročný než ČR).V počtu prodaných kusů jsou za ním:Same, Deutz-Fahr, Lamborghiny, New Holland a zmiňovaný JD.
V Zetoru vědí,že 7745 byl velmi úspěšný stroj(neznám nikoho kdo by řekl že je to sračka).S kvatilou docela rychle nahoru(laťka jiných výrobců je nasazena vysoko=Case,Fendt,...).Dnes se součástky v této firmě nevyrábějí už naštěstí na konvenčních strojích ale na CNC,dále má Zetor spoustu dodavatelů(myslím kovoobrábění CNC).
Kdyby šla kvalita dolu,tak se v Německu neprodá ani jeden z těch 600 co zde myslím za rok prodali.
Zajímalo by mne s čím teď jezdíš ty?
- sir.arnold
Pro Lukáše
Ty fandíš JD,já zas Zetoru.Zajímalo by mne jestli ti tvý kamarádi od JD řekli že JD má docela velkou poruchovost
.Také by mne zajímalo proč jdeš do této diskuse kde se mluví o Zetoru, který je podle tebe okamžitě out jak píšeš v jedné diskusi.

- sir.arnold
david píše:jedno je jasný žádnej novej traktor nevydží to co zetor řady 70.. opravdu žádnej
to teď neposoudíme,je na to brzy porovnávat novější(zvýšení výdrže motoru na 8000mth) a starší typ.to ukáže čas.Zetor 7745 to je stroj(nikdo ho pomalu nechce prodat,prodavaji se ty co nekdo bohuzel svou spatnou jizdou odrovnal,nebo ti ktery dostaly zahul,jiny stroj by na tom byl stejne mozna lip mozna hur).
uvidime za par let
- Ondřej Novák
-
K tomu JD: Přišel sem jenom proto aby vykrad Know-how a položil značku.
Nikdy mu nešlo o to aby se tady vyráběly traktory, byť v jeho barvách...
Když osladit, tak Crystalem...
- sir.arnold
Ondřej Novák píše:K tomu JD: Přišel sem jenom proto aby vykrad Know-how a položil značku.
málem se mu to podařilo.Rád vidím,že Zetor jede nahoru.Štve mne že na ně lidi hází jen špínu,myslím si že nákup cizích stejně silných traktorů jako vyrábí teď zetor je pro české zemědělce cenově nevýhodný.
Zetor naštěstí funguje a nestagnuje ale produkce mu roste a to je pro tuto znacku dobre.
V indii neznají slovo traktor,místo slova traktor používají slovo ZETOR
- Ondřej Novák
-
Zetor tam měl fabriku. Známej má 25 někdy z 90 roku a made in India...
Když osladit, tak Crystalem...
...je opravdu úžasné tady dávat v příklad indický trh...a nevím co je cenově nevýhodné na koupi zahraničního traktoru třeba o proti Proximě plus....když např. Claas ares 547 bude v plné palbě dražší o nějakých 100-200tisíc a nabídne mi neporovnatelně lepší převodovku, odpruženou přední nápravu a další nepřeberné množství věcí, co zetor nemá....to je pak opravdu hodně nevýhodné....při té výbavě, co zetor má by mohl podlě mě být o hodně levnější....
- sir.arnold
riderstan píše:...je opravdu úžasné tady dávat v příklad indický trh...a nevím co je cenově nevýhodné na koupi zahraničního traktoru třeba o proti Proximě plus....když např. Claas ares 547 bude v plné palbě dražší o nějakých 100-200tisíc a nabídne mi neporovnatelně lepší převodovku, odpruženou přední nápravu a další nepřeberné množství věcí, co zetor nemá....to je pak opravdu hodně nevýhodné....při té výbavě, co zetor má by mohl podlě mě být o hodně levnější....
Tento trh sem dal za příklad jen z důvodu že tento nenáročný trh naše stroje obdivuje.Do Claasu bych nešel protože je to pořád Renault(za dva roky bych asi vybral Claas ale teď ještě ne).Mohl by být levnější to ano, jako všechny traktory.Na co odpruženou nápravu?To už rovnou můžeš po poli jezdit se Superbem

- sir.arnold
Na jaře 2003 získala kontrolní balík v Renault Agriculture firma Claas s cílem svůj podíl v blízské budoucnosti zvýšit(podařilo se).Traktory nyní nesou značku a barvy Claas.Jedním z prvních je dnes Claas Ares (kdyby Renault nekoupil Claas, tak to byl dnes Renault Atles).
Takže se zamysli co je na Claasu z Renaultu
.
Je vidět,že o historii Claas nic nevíš

Takže se zamysli co je na Claasu z Renaultu

Je vidět,že o historii Claas nic nevíš

Je to asi zbytočné písať znova aj tak to nebude mať nejaký valný význam, ale to že stroje mali značku Renault neznamená že jednotlivé komponenty boli aj v Renaulte robené. Snáď jediná vlastná Renault produkcia bol Ceres (JD 3x10) a potom Celtis. Ostatné len bolo značené logom Renault. Myslím že už sa to tu preberalo a týmto sa trošku "omlouvám" za odskočenie od témy.
- sir.arnold
riderstan píše:Tady nemá cenu něco vysvětlovat, to že Claas převzal značku Renault to je všeobecně známé, jen nechápu jak někdo může tvrdit, že to přestříkaný a to je vše....to je pak vidět, že o tom někdo ví kulové, Claasy to jsou strojovny...tak nepouštěj do světa bludy sire...
pro Riderstan
Já žádné bludy do světa nevypouštím.Firmu Class respektuji(kombajny,řezačky) ale jako traktory dnes ještě ne.
Zajímala mne historie firmy Claas(proto sem se podíval tuším v listopadu do knihy ENCYKLOPEDIE TRAKTORY nakladatelství REBO cena cca400kc.doporučuji k přečtení) po přečtení této knihy zjistíš že bludy do světa nevypouštím.Historie asi nebude tvou silnou stranou.Pokud vím traktory Renault moc spolehlivé nebyly.Pochybuji,že by Claas zcela předělal za skoro 4 roky všechny traktory Renault(několik možná)TAK NEŘÍKEJ ŽE TO NENÍ PŘEVZANÉ!!!!!!!
tímto článkem bych chtěl s tebou RIDERSTANE na této diskusi ukončit(slouží Porximě plus).pro další námitky ti poskytuji mé icq:258 317 473(kde to s tebou rád proberu a poskytnu ti informace,NEBUDEME PROTO ZATĚŽOVAT TOUTO HÁDKOU TUTO DISKUSI.ostatní určitě s tím budou rádi souhlasit.
- sir.arnold
Miro píše:Je to asi zbytočné písať znova aj tak to nebude mať nejaký valný význam, ale to že stroje mali značku Renault neznamená že jednotlivé komponenty boli aj v Renaulte robené. Snáď jediná vlastná Renault produkcia bol Ceres (JD 3x10) a potom Celtis. Ostatné len bolo značené logom Renault. Myslím že už sa to tu preberalo a týmto sa trošku "omlouvám" za odskočenie od témy.
Miro
Claas převzal celou platformu Renaultu.Hodně částí je vylepšených nebo přepracovaných ale pořád je zde dost dílů, které převzal Claas od Renaultu.
Pro další diskusi Renault a Claas ti poskytuji mé icq:258 317 473
s pozdravem sir.arnold
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Zpět na UŘ III - Proxima, Forterra, Maxterra......