Zetor8541 Proxima plus
• Stránka 1 z 1
- TomikKouril
Zetor8541 Proxima plus
Ma s nim nekdo nejake zkusenosti?Uvazuji o koupi a rad bych se neco dozvedel.
- TomikKouril
Nastavba bude urcite trebon.Mam ji na traktoru a jsem spokojenej.Nova 8541 ma uz jinou predni napravu a ma jinak delane portaly.To jsou veci ktere me na 7341 vadi.
Určitě už jsi měl na 73ce vysokej rampovač a ne ten mizernej jako je na 72kách.Tak bys mně mohl říct jaká je s ním práce a jak chodí.Já ho pomejšlím napasovat na crystala místo takovyho obřího starýho monstra co na traktoru jen překáží.Myslím,že tenhle menší udělá dost práce,není tak těžkej a neohrabanej.Už jsi sondoval v PTRku kolik ta nástavby výjde a mohl bys mi říct na kolik výjde samotný rampovač?Nebo to přeházíš ze starýho traktoru-to by byla asi blbost 

Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
- TomikKouril
Mam tam vysokej rampovac,je super!!Mam ho asi sedm let.Nikdy jsem na nem nic nesvaroval,nikdy nepraskl zadny cep.Mam na 72 ten nizky a ten je svarovanej vsude a hodne tam praskaj ty spodni cepy v pistnicich.Nastavba vyjde neco pres 500 tis bez dane.Mam k tomu i vysilacku a vyztuzene rafky.
Na tyhle peníze vyjde i s DTN dvoububnem ne?Mě jde čistě jen o ten čelák,ani vanu pod traktor bych nepotřeboval-nějak bych to tam napasoval.
Nevíš na kolik to příjde?Mám obavu,aby to nevyšlo kolem 100-150000-to by potom byla cena jak klasickýho čeláku.Máš zkušenosti s nakládáním na vlek?Já mám UKT 6745 a s tím velkým rampovačem se nakládá super.Jo a nevíš,kolik ten čelák váží-aspoň přibližně?Ten ČR co mám asi 1500kg a tím se vše k.rv.í.

Peetan píše:Vím o 9641? a je to dobrej traktor do lesa-ohromně svižnej a výkonej.
Já bych šel určitě do fortery.Co vím,tak tyhle menší zetory se docela s... když za ně trochu uvážeš.
Jakou nástavbu na ni chceš napasovat? Snad ne "třeboň"
Nevím, ale podle mě zbytečně velkej a neohrabanej traktor do lesa. Možná na mýtní těžbu, ale u nás taháme traktorem i probírky a tam čím menší, tím lepší. Není umění tahat za UKT 10 kubíků a co rok to dělat poloosy a portály atd. ( To je jen můj poznatek z praxe, nic přímo proti Tobě!!!!) Myslím, že Proxima velikiostí i výkonem do lesa pro rozumnýho člověka plně postačující. Co vím, tak Tomíkovi jde brzy Proxík na strojení, tak doufám, že se s námi podělí o zážitky a bude spokojen.
On za tím netahá 10 kubíků.Tahává kolem 5-6.Jde o to, že táta mu to připravuje většinou koněma a on uváže a jede.A to je potom lepší brát 6, než 3.To se potom vyplatí.Navíc na ty menší akce má 72ku,ale do tý už nesedá.Jinak tady měl chlápek 63ku a teď má 74ku v třeboni a nic moc .Dělá jen mýťáky a 74ka je do kopců podle něj slabá a lehká.Její obratnost tolik nepotřebuje.Jinak ten s tou 96kou taky pomejšlí o vyvažečce a to jak sám uznáš, slušnou ti v kopcích proxima neveme-nemá cenu ji trápit.
- TomikKouril
U nas se zacina delat take vyvazeckama,ale hodne se to taha ukt na skladky a pak se to manipuluje na skladce.Jezdil jsem 7245 ukt a pak jsem koupil 7341.Je tam rozdil v pohodli,jinak to utahne skoro stejne.7341 je dobra na jezdeni do prace,rychlost.Ma to 34 kola,hodne jsem jezdil po lese na redukce,coz 72 jezdi jako vitr.Ta 96 uz musi mit 38 kola,tam ty poloosy budou hodne trpet,pokud se ji bude nakladat.Musi to byt tank do lesa,myslim jako silove.U nas delame vse traktorem,tak tu silu nevyuzijem.
Má to silnější poloosy než 73ka-nejsou stejný.Jinak silově to tank je.Představ si uvázat 6 kubíků a mazat proti kopci 10-12km/hod a nic neřve ani neskáče a nedrnčí-něco jinýho než v uvzdychaný 80ce lakatoši.
Já jezdím s UKT 6745 a mít lepší motor,tak je lepší jak 72ka,hlavně ten rampovač.S ním můžeš vzít o kubík víc než s nízkým třeboňákem,kterej akorát překáží.Mám ho jen na dvoře a dělám si s tím těch 20ha, jak potřebuju a zatloukám tady s ním farmářům kůly, takže nedostává každodenně naprdel.Není můj.Mám ho dočasně vyměněnej za vyvažečku.
Já jezdím s UKT 6745 a mít lepší motor,tak je lepší jak 72ka,hlavně ten rampovač.S ním můžeš vzít o kubík víc než s nízkým třeboňákem,kterej akorát překáží.Mám ho jen na dvoře a dělám si s tím těch 20ha, jak potřebuju a zatloukám tady s ním farmářům kůly, takže nedostává každodenně naprdel.Není můj.Mám ho dočasně vyměněnej za vyvažečku.
- TomikKouril
Ty poloosy me tam vadi.Kdyby udelali hridel rovnou z prevodovky,silnou,tak by to bylo lepsi.U nas jezdi take steyrem a moc ho chvali.Pry v prumeru taha kolem 5 kubiku.Ma to asi 90 koni.To ten tvuj kamarad musel dat za tu forteru poradnej balik.
Traktor předváděcí(něco kolem milionu)
Nástavba MANATECH(o něco víc než traktor)
dohromady myslím 2,1mil.
Fakturuje 120tis./měs. a stačí to v poho.Nevím přesně kolik splácí,ale mám pocit něco kolem 40tis.Říká, že si na sebe v poho vydělá a že udělal dobře.
Nástavba MANATECH(o něco víc než traktor)
dohromady myslím 2,1mil.
Fakturuje 120tis./měs. a stačí to v poho.Nevím přesně kolik splácí,ale mám pocit něco kolem 40tis.Říká, že si na sebe v poho vydělá a že udělal dobře.
Jo to jo. Do vyvážečky určitě lepší silnější traktor. I když mě se prostě nelíbí to, jak je ten traktor velkej. Ale to je můj názor. Ve vyvážečce každej koník dobrej. Já jezdím 7745 UKT a vcelku spokojenost i s rampovačem (nízký Třeboňský) i straktorem. Silově to ujde, akorát by to chtělo turbo, aby to bylo živější a nejde mi násobič, takže musím hodně řadit, což mě s..e. Táta by teď chtěl měnit 7745 za New Holland TL90 s Tŕeboní, tak uvidíme. Skvělý tam je to řazení a motor, pohodlí.... Akorát nevíme, jak nám dopadne leasing. Klasicky jsme co nejvíc snižovali příjmy, abysme neplatili zbytečně deaně a teď si nejsme jistý, jestli na to dosáhneme
Takže je stále v záloze Proxík. Uvidíme. Nechť se vám vejde chalani... 

- TomikKouril
Na proximu dam 30 procent akontaci a zbytek na leasing.Zadne navyseni!!!Super akce.Nevim jak je na tom New Holland?
- TomikKouril
30 kola jsou dobre,neodchazej tak ty poloosy.To jsi za toho Johna stejne moc nepreplatil.Vetsinou byva leasing odirani lidi.
- Ondřej Novák
-
Záleží jak to má prodejce domluvené s leasingovkou. Pokud chce prodávat mašiny, tak je schopen zaplatit leasing a dát lízačku bez navýšení...
Když osladit, tak Crystalem...
• Stránka 1 z 1
Zpět na UŘ III - Proxima, Forterra, Maxterra......