jaký traktor do čelního nakladače?
• Stránka 1 z 1
jaký traktor do čelního nakladače?
Zdar chlapi potřeboval bych poradit,uvažuju o koupi traktoru okolo 100k,duležitá je agregace s čelním nakladačem,uvažuju o 10641 je to zprávná volba?
Re: jaký traktor do čelního nakladače?
Kámoš zrovna řeší to samé a radši chce počkat na Proximu Power kvůli reverzaci pod zatížením ,v nakladači určitě výhoda která se vyplatí .
No to víš.Čelňák rozláme jakejkoliv traktor.Ty čelňáky toho moc nevydržej.Po dvou letech je z traktoru i nástavby šrot.Známej to má na 12145 a už má několikátej traktor a nástavbu.
Tak rozláme není ta správná volba zase záleží jak se kdo k čemu chová. Kdybych kupoval novej traktor tak jedině s čelákem protože investice se zcela jistě vrátí v ukrutnym pomocníkovy. Samozřejmě že čelák nevydrží když s ním budem zacházet jak s JCB. Například soused má čelák 10 let na 7745 a s pravidelnou ůdržbou uplně v poho. Čelák je skrádka konstruovanej na zemědělský práce jako nakládka balíků hnoje atd. Osobně kdybych kupoval zetora s čelákem tak bych dal přednost forteře před proximou.Fortera je robustnější a podle skušeností mých i známých spolehlivější.
Ten známej s tim nakládá 6000 kulí senáže za rok a vyhrnuje a nakládá sračky.Jo v práci máme Proximu a servis je tam imrvére a maj z toho hlavu v pejru.
Jeden rok sem jim pomahal na té 7745 a spočítalo se 2000 balíků sena 1500balíků slámy 1500senáže a ta váhu má. A ještě nakládájí ročně 1200 tun hnoje na rozmetadlo. Jen to chce opravdu pravidelnej serviz.
Taky si myslím když se ten nakladač používá s rozumem a poctivá udržba tak vydrží dlouho ,ne jak známý na 140case s nakladačem si myslel že je to buldozer a dělal s tím teréní úpravy až se mu ohnul jak chytil beton.
Tak vidím že názory jsou rozdílné,fakt je že fortera je o dost robustnější ale zas mi připadá že do toho čelního nakladače dost neohrabaná asi byto chtělo něco s věrším rejdem a taky tím reverzátorem pod zatížením.Dostal jsem nabídky od několika výrobců např. case jxu 95,new holland t 5060 a john deere 5820 ale zetor je cenově asi nejdostupnější a méně nákladný co se týče servisu.Tak nevím jak se rozhodnout.
- lukasbranka1
-
nevim jak ty ostatni stroje ale ja jezdil 5820 a je to skvěla volba hned bych tuhle sestavu bral reverzor pod zatizenim plus přimo na jojstiku nakladače se da řadit pod zatiženim 4 kvalty
ma ram takže zlomeni nehrozi rejd skvely a tak
jeste jsem jezdil 7245 a po pul dnu jsem myslel ze mi upadne noha se spojky v dnešni dobe reverzor pod zatiženim je nutnosti bez něj je to šilenstvi nehledě na to co tomu bude řikat ta spojka kor kdyš je sucha lamelova ta musi hořet
ma ram takže zlomeni nehrozi rejd skvely a tak
jeste jsem jezdil 7245 a po pul dnu jsem myslel ze mi upadne noha se spojky v dnešni dobe reverzor pod zatiženim je nutnosti bez něj je to šilenstvi nehledě na to co tomu bude řikat ta spojka kor kdyš je sucha lamelova ta musi hořet
S tou spojkou máš naprostou pravdu Noha bolela i mě
,ale pro malýho soukromníka jako já by to stačilo i na tu 72. Nicméně sousedi dělaj spojku pomalu každej rok a pul. ale dávají českou. Na tohle jedině kovokeramiku i když v nových zetorech je běžně. ale jak řikáš spojka v oleji je asi uplně o něčem jinym.

Zdravim.......Ja mam v praci Proximu 8441 s nakladacom Trac-lift SL- 220 s Humpolce.Samozrejme ze zalezi na tom co nakladate a ako sa k tomu stroju chovate.Ja s tym pracujem v komunalnej oblasti,mam traktor uz 5 rokov a nakladac dva a pol roka a je to vsetko ako nove.Ale ako vravim - kazdy stroj je na nieco a nemozno to zrovnavat s JCB alebo s inym stavebnym strojom.
• Stránka 1 z 1