Zetor kouří bíle
• Stránka 1 z 1
- crazymen11
Zetor kouří bíle
Zdarec traktoristi mam takový problém zetor 6211 z roku 1984 už 2 roky kouří neustale bíle i když je zahřátý na provozní teplotu. Ptal jsem se chlapu co opravují traktory a řekli mi bud je to tesnením pod hlavami nebo prasklou hlavou a nebo vložkou kolem vstřiku. Patrám jsem a zeptal jsem se strarého opraváře tem me tvrdil nez zacnu delat tesnení vselijaké blbosti tak mam kouknout na trysky a hnout s čerpadlem, protože me rikal ze pokud je tam malej předvstřik tak jde kouř do bíla a pokud je tam velkej for tak jde kouř do černa a motor trochu klepe. Tak se ptám Vás na zkušenosti s tíhle tím. 

Re: Zetor kouří bíle
Ztrácí se voda? Ztrácí se olej? Jde olej do vody nebo voda do oleje?
Jako první bych vyhodil a přezkoušel trysky (jestli mají správný tlak a rozprašují tak jak mají) jako druhé mrkl na čerpadlo (správné nastavení) Předpokládám že filtry měníš pravidelně a bereš kvalitní naftu a v nádrži nemáš boršus. Z 80% bude problém v palivové cestě.
Jako první bych vyhodil a přezkoušel trysky (jestli mají správný tlak a rozprašují tak jak mají) jako druhé mrkl na čerpadlo (správné nastavení) Předpokládám že filtry měníš pravidelně a bereš kvalitní naftu a v nádrži nemáš boršus. Z 80% bude problém v palivové cestě.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
- crazymen11
Jo každý 2 roky mnenim vody jsem dolejval ale vim proč se ztrácí. Vodní pumpa malinko propouští
- crazymen11
Zdarec sehnal jsem si zkoušečku nc 251 tu přenosnou a dal jsem ji dokupy.
No a zmeril jsem tlaky otvírací na tryskách a zjistil jsem ze maj jen 140 barů a maj mít kolem 177,7 +- 0,6.
Tak jsem dneska vydělal vstřikovače a měnil trysky a nastavil jsem jim 180 a zabudoval.
Nastartoval a bylo to něco jinýho. Nechal jsem ho ohřát kouř už není tak bílý a když jsem dal plnou dávku tak i černě zakouřil.
Chci se zeptat mam jeste kouknout na předvstřik čerpadla?
No a zmeril jsem tlaky otvírací na tryskách a zjistil jsem ze maj jen 140 barů a maj mít kolem 177,7 +- 0,6.
Tak jsem dneska vydělal vstřikovače a měnil trysky a nastavil jsem jim 180 a zabudoval.
Nastartoval a bylo to něco jinýho. Nechal jsem ho ohřát kouř už není tak bílý a když jsem dal plnou dávku tak i černě zakouřil.
Chci se zeptat mam jeste kouknout na předvstřik čerpadla?
- crazymen11
Chci se zeptat když se našteluje předvstřik staticky podle kapiláry a potom se sešteluje pomocí stroboskopu je to znát na motoru?
A jeste pomocí stroboskopu je to složitý stelování, já ho doma mám i se snímačem sp1 ale tam písou ze předvstřik má už jenom třeba 7° a jak na setrváku poznam 7° napiste jak se to steluje.
A jeste pomocí stroboskopu je to složitý stelování, já ho doma mám i se snímačem sp1 ale tam písou ze předvstřik má už jenom třeba 7° a jak na setrváku poznam 7° napiste jak se to steluje.
Co se týká seřizování předvstřiku stroboskopem,tak pro standartními stroboskopy se žádné korekce neprovádějí a předvstřik v podstatě
odpovídá hodnotě jako u kapiláry jen s tím rozdílem za skudečných podmínek/běh motoru/ na rozdíl od kapiláry,kdy motor je v klidu.
Co se týká tvého stroboskopu s MP1/SP1,tak je jedná z dnešního pohledu téměř o amatérský stroboskop pocházející z 80let min.století.
Jde o to ,že tenzometrický snímač sejme ze vstřik.trubky určitý napětový signál,který se musí upravit pro činnost stroboskopické lampy.Pokud taková úprava jednoduchá,pak jsou nutné určité korekce.
Měřím stroboskopem předvstřik asi 12let.
odpovídá hodnotě jako u kapiláry jen s tím rozdílem za skudečných podmínek/běh motoru/ na rozdíl od kapiláry,kdy motor je v klidu.
Co se týká tvého stroboskopu s MP1/SP1,tak je jedná z dnešního pohledu téměř o amatérský stroboskop pocházející z 80let min.století.
Jde o to ,že tenzometrický snímač sejme ze vstřik.trubky určitý napětový signál,který se musí upravit pro činnost stroboskopické lampy.Pokud taková úprava jednoduchá,pak jsou nutné určité korekce.
Měřím stroboskopem předvstřik asi 12let.
• Stránka 1 z 1