Výměna čerpadla na 3511
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
- crazymen11
Re: Výměna čerpadla na 3511
Chci se zeptat jak mam správně nastelovat lozisko nahonu na 7711 jak na páku ručního vypínaní tak na vzduch, protože nekdy tam jde sama a nekdy jsou slyšet a cejtit zuby. Spojka je delaná.
- crazymen11
Zdravim chci se zeptat na nastavení ložiska nahonu vůči pačkám na 7711 jde mi tam totiž někdy se zubama a někdy ne. Spojka je delaná je tam na páku ručního vypínání tak i na nožní pedál.
skus hledat, je to tu několikrát rozebíráno..........
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
- nabocklish
ahoj, s dovolením bych využil zavedeného vlákna...
Zůstal mi viset čudl v zatlačené poloze. Při zmáčknutí jsem neslyšel typické cvaknutí. Ale při přidání plynu jde černý dým, což napovídá, že je sytič pořád zapnutý. Zřejmě se tam něco stalo s tou vratnou pružinou. Dá se vyměnit bez demontáže čerpadla?
S maticí jde otáčet úplně volně, ale po cca deseti otáčkách jsem nepozoroval že by se matka nějak posunula (vrátil jsem to zpátky). Doufám, že jsem tím točením neudělal blbost - v žádném jiném zetoráckém motoru ten čudl nemám (všude je automat), tak s tím nemám zkušenosti. Je to v bagru dh112 a není k tomu přístup ani tam není pořádně vidět. Motor mizerně chytá, ale spíš tím, že je vyběhaný motor než čerpadlo. Nafta nijak výzrazně nepadá...
Zůstal mi viset čudl v zatlačené poloze. Při zmáčknutí jsem neslyšel typické cvaknutí. Ale při přidání plynu jde černý dým, což napovídá, že je sytič pořád zapnutý. Zřejmě se tam něco stalo s tou vratnou pružinou. Dá se vyměnit bez demontáže čerpadla?
S maticí jde otáčet úplně volně, ale po cca deseti otáčkách jsem nepozoroval že by se matka nějak posunula (vrátil jsem to zpátky). Doufám, že jsem tím točením neudělal blbost - v žádném jiném zetoráckém motoru ten čudl nemám (všude je automat), tak s tím nemám zkušenosti. Je to v bagru dh112 a není k tomu přístup ani tam není pořádně vidět. Motor mizerně chytá, ale spíš tím, že je vyběhaný motor než čerpadlo. Nafta nijak výzrazně nepadá...
z čerpadla leze hřídel která otáčí pístkem elementu. Tím že zmáčneš čudl jí posuneš doraz max dodávky paliva. Po nastartování se hřídel stáhne zpět (posune ji odstředivý regulátor) a čudl se vrátí do své polohy.
Pokud tak tomu není tak může být několik závad. Nějaká blbina (prasklá pružinka, zateklá barva nebo čurbes) nebo něco závažnějšího. Vzhledem k tomu že ti z toho jde černý dým tak se hřídel nechce vracet. Nuž zeptám se, když nastartuješ tak motor vyletí do plných otáček a má snahu běžet dál? Reaguje na polohu plynového pedálu? Kouří černě jen po "plném plynu"? Kolik máš oleje v čerpadle a regulátoru?
Pokud tak tomu není tak může být několik závad. Nějaká blbina (prasklá pružinka, zateklá barva nebo čurbes) nebo něco závažnějšího. Vzhledem k tomu že ti z toho jde černý dým tak se hřídel nechce vracet. Nuž zeptám se, když nastartuješ tak motor vyletí do plných otáček a má snahu běžet dál? Reaguje na polohu plynového pedálu? Kouří černě jen po "plném plynu"? Kolik máš oleje v čerpadle a regulátoru?
- nabocklish
Motor přesně reaguje na polohu páky plynu (mám jen ruční, pedál ne) do otáček neletí. Na volnoběh nekouří vůbec, po přidání jde hned černý dým. Jak se umoudří počasí, zkontroluji olej.
Doteď jsem si myslel, že je to bude opravdu blbina v podobě pružiny nebo nečistoty, ale teď jsi mě znejistil... Průběh byl totiž takový, že jsem bagr po několikaměsíční odstávce nastartoval (čudl normálně fungoval), nechal na volnoběh cca 20 minut zahřát, pak ujel 50 metrů kde je kopec a tam chcípl motor. Automaticky jsem to bral, že došla nafta. Jenže při dolévání jsem si všiml, že nafta není úplně na dně. Je tedy možné, že se čerpadlo zadřelo (olej jsem nekontroloval fakt dlouho). Mno nebudeme malovat čerta na zeď, zkontroluji olej a uvidíme... Zatím dík
Doteď jsem si myslel, že je to bude opravdu blbina v podobě pružiny nebo nečistoty, ale teď jsi mě znejistil... Průběh byl totiž takový, že jsem bagr po několikaměsíční odstávce nastartoval (čudl normálně fungoval), nechal na volnoběh cca 20 minut zahřát, pak ujel 50 metrů kde je kopec a tam chcípl motor. Automaticky jsem to bral, že došla nafta. Jenže při dolévání jsem si všiml, že nafta není úplně na dně. Je tedy možné, že se čerpadlo zadřelo (olej jsem nekontroloval fakt dlouho). Mno nebudeme malovat čerta na zeď, zkontroluji olej a uvidíme... Zatím dík
pokud se k tomu nepřipojuje "váznoucí" hřídel (drží plný, nereaguje a pod.) tak to může být opravdu jen pružinka. Do "cucáku" jsem ještě nelezl tudíž nepovím jak to vypadá.
dej si polohu plynu do chcipnuto a pridavac vytoc nejdříve musíš povolit tu prituznou matici ta by mela byt kryta zablombovanym pliskem tak ten sundat pak je to myslim klic 24 mm poznac si jak hluboko byl zasroubovan abys ho dal zpatky na stejnou vzdalenost to otaceni matice nic nemeni tou si jen nastavis nevhodnejsi polohu cudla abys ho mohl ovládat musíš ho vyšroubovat cely z tělesa cerpadla da se koupit jako dil za asi 400 kc ale urcite pujde spravit horsi je ze pokud mas kompresor tak se na nej dostanes jen po sundani cerpdla to si poznac skrabnutim na prirube abys ho pak natocil stejne na tech trech sroubech ten pridavac by sel sundat i po demontazi valce kompresoru nez ale tohle všechno budes delat tak ho zkus ten pridavac nejdříve poklepat mozna ze cudl vyskoci
hledal jsem nejaky vykres ale nic jsem nenasel tak ho alespoň popisu ten cudl je valecek který se vraci pruzinkou a ma tycku v pravem uhlu smerem do cerpadla při zmacknuti se ta tycka dostane do stredu osy pridavace a duta hridel regulacni tyce se na tu tycku nasune tim ma moznost se vice vysunout a davat vice paliva po nastartovani ji regulator vrati zpet a cudl muze pomoci pruzinky vyskocit snad je to srozumitelne
- nabocklish
díky za pomoc
ten obraz je tady http://www.agroservishlucin.cz/5011-704 ... index.html obraz č. 49
akorát je tam problém s místem pro vytočení toho šroubu, takže buď budu muset sundat čerpadlo nebo kompresor. Pro jednoduchost je lepší kompresor, ne? Čerpadlo bych musel nastavovat, že?
ten obraz je tady http://www.agroservishlucin.cz/5011-704 ... index.html obraz č. 49
akorát je tam problém s místem pro vytočení toho šroubu, takže buď budu muset sundat čerpadlo nebo kompresor. Pro jednoduchost je lepší kompresor, ne? Čerpadlo bych musel nastavovat, že?
ja jsem hledal nejaky obrazek kde by byl v rezu jako celek obrazky jsou a cerpadlo se nastavovat nemusi pokud se da stejne jak bylo to uz jsem psal staci ryska nebo zasek v miste spoje cerpadla s blokem pro tento ukon by se ani nemuselo odpojovat od trubek staci ho posunout asi o 1 cm sundani valce kompresoru bych volil jen tehdy pokud by zaroven bylo potřeba vyčistit ventilky v hlave jesti komresor funguje bez zavad tak bych posunul cerpadlo na hrideli cerpadla je spojka která se neda nastavit spatne ma jednu drazku zdvojenou
- Přílohy
-
- bez názvu.png (50.1 KiB) Zobrazeno 5437 krát
ted jsem se teprve podival na ten obrazek je to tam hezky rozkreslene mozna ze se i podari ho vyndat bez demontaze cerpadla me to na 7011 neslo scházelo par mm tak jsem jen cerpadlo povolil a do mezery jsem vsunul sroubovak při odtazeni uz sel pridavac vyndat
• Stránka 2 z 2 • 1, 2