Klimatizace na Zetora
• Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Klimatizace na Zetora
dodkoo5 píše:tak panove ja tie klimi predavam na slovensku zn Autoklima je to sice čina ale uz to predavam 4 roky a nemam ziadne reklamacie a cena oproti tej druhej je omnoho lepsia mam 3,5 kw ,4 w a 5kw tieto sa osadzaju na strechu traktora namiesto stresneho okna a cerpadlo sa montuje dopredu na rememnicu na motori, mam aj 10 kw ktorasa dava na mikrobusy ale teoreticky by pasovala aj na traktor ale je to zbytocne velky vykon. vyhoda tychto je oproti tymi vodnimi je taka ze vodna skoro vobec nechladi a tato v 16245 5 kw spravi zimu ani sa tam vydrzat nebude dat .niekedy robime aj montaz . ale je to jednoduche zapojit to takze ak chcete usetrit tak montaz doma
Měl bych zájem, jaká je cena? Jedná se o 162 45.
A co teda to uchycení kompresoru? Bude nějaká odpověď.........
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
kompresor je bud pohanany cez kardan ktory je uchyteny na prednej rememnici alebo rovno s tej rememnice remenom podla priania ..ale montaže robime menej ...a cena je 4 kw 1020 eur balenie obsahuje celu tu skrinku ktora sa dava na strechu v nej sa nachadza vyparnik(prietok 600 m3/h) kondenzator(1800m3/h) jeden kompresor 5H14 a panel pre ovladanie do traktora ak mi date e mail poslem vas prospekt v prilohe ..teraz mam na sklade len 4kw ale v ponuke je aj 5kw a 10 kw pre mikrobusy
Fotéčka uchycení kompresoru na UŘ-I (7211) bold007@seznam.cz
Děkuji
není mně jasné jak se to vleze na řemenice a kde je umístěný kompresor.
Děkuji
není mně jasné jak se to vleze na řemenice a kde je umístěný kompresor.
Na UR I som to nikdy nemontoval a newem ani aký je tam priestor ale na URII a UR IV to tam vlezie
PETR121 píše:dodkoo5 píše:tak panove ja tie klimi predavam na slovensku zn Autoklima je to sice čina ale uz to predavam 4 roky a nemam ziadne reklamacie a cena oproti tej druhej je omnoho lepsia mam 3,5 kw ,4 w a 5kw tieto sa osadzaju na strechu traktora namiesto stresneho okna a cerpadlo sa montuje dopredu na rememnicu na motori, mam aj 10 kw ktorasa dava na mikrobusy ale teoreticky by pasovala aj na traktor ale je to zbytocne velky vykon. vyhoda tychto je oproti tymi vodnimi je taka ze vodna skoro vobec nechladi a tato v 16245 5 kw spravi zimu ani sa tam vydrzat nebude dat .niekedy robime aj montaz . ale je to jednoduche zapojit to takze ak chcete usetrit tak montaz doma
Ešte mate zaujem o klimatizáciu ?
dodkoo5 píše:PETR121 píše:dodkoo5 píše:tak panove ja tie klimi predavam na slovensku zn Autoklima je to sice čina ale uz to predavam 4 roky a nemam ziadne reklamacie a cena oproti tej druhej je omnoho lepsia mam 3,5 kw ,4 w a 5kw tieto sa osadzaju na strechu traktora namiesto stresneho okna a cerpadlo sa montuje dopredu na rememnicu na motori, mam aj 10 kw ktorasa dava na mikrobusy ale teoreticky by pasovala aj na traktor ale je to zbytocne velky vykon. vyhoda tychto je oproti tymi vodnimi je taka ze vodna skoro vobec nechladi a tato v 16245 5 kw spravi zimu ani sa tam vydrzat nebude dat .niekedy robime aj montaz . ale je to jednoduche zapojit to takze ak chcete usetrit tak montaz doma
Ešte mate zaujem o klimatizáciu ?
Je to přece jen dost peněz, asi budu muset ještě počkat. Ale děkuji za info.
pre info ta 5kw stoji 1200 eur +Dph , podotykam že všetky typy obsahujú kompresor
Dobrý deň, ja by som potreboval klimatizáciu na Zetor 10540, som z východu SR, aký by bol ďalši postup?
Zdarec, montoval jsem klimu na Zetor 10540. Chladič(Renault Clio Sport 01 PH1, max rozměry chladiče: 55x45cm), výparník a expanzní ventil jsem sehnal z aukra či z inzerátů, kompresor jsem koupil raději novej(v akci stál nějak 5000Kč SANDEN SD5H09 ) bylo to jednodušší protože všechny jíné kompresory z inzerátů byly moc velký, nebo měli řemenici na plochý řemen, my potřebujeme na klíňák. Filtrdehydrátor kupte vždy novej, ten se má měnit vždy když někde rozpojíte okruh. Jak dříve někdo psal, že klima chladí jen první 2 hodiny, tak bych to viděl právě na vlhkost obsaženou v systému starým dehydrátorem, nebo taky zamrzlej výparník co je v kabině. Montáž výparníku do kabiny zabrala asi nejvíc času. Instaloval jsem to přímo do topení ve střeše, takže jsem polepil příčky v původní schránce od topení abe se tam vešel jak radiátor tak i výparník. Podařilo se, a na traktoru není vidět nic atypickýho. Jen musím ještě doladit odtok vysrážené vody z výparníku. Když je v systému správný tlak tak výparník ani nenamrzá a funguje to dobře, expanzní ventil si to doreguluje. Jinak je nutný občas systém vypnout aby ten namrzlej led odtekl a mohl tí zase proudit vzduch do kabiny. Jinak trubky jsem řešil tak, že fitinky na komponenty klimy jsem koupil v autokelly, ti to mají i na webu, tak se můžete kouknout a hadice mi pak zalisovali stejně jako hydraulické. Když jsem tahal trubky v rámu kabiny, použil jsem trubky pro hydrauliku a patřičné šroubení od hydrauliky. Jde to nakombinovat tak že na jeden konec hadice dáte klima koncovku a na druhý dát hydraulickou. Non jhe to nutné to pěkně promyslet aby se okruh uzavřel že. Mám rozdělanou instalaci do E514, tak doufám, že letos se už nebudu potit. I když v kombaju jsou dostatečně dimenzovaný větráky, bude tam pak líp. Do 7245 bych to taky chtěl, ale tam je dost problém kam dát kompresor, pač na traktoru je čelňák a tím je místo značmě omezeno.
taky mně zajímá jak to nabastlit na UŘ-I ovšem nikdo nedělal, tudíž budu muset asi vymyslet sám, ale místo není.... 

do e-514 je to pro mě zbytečný, zas tak dlouho mi ty žně netrvaj
větráky opravdu pěkně funí, ale do 161 by se to docela šiklo, kolikrát už tam jezdím jenom v trenclích a nemám co bych si svlíknul (už jen ty trencle, ale nechci pobuřovat okolí
) i když je fakt, že když ty větráky v kabině jsou v richtiku, tak taky pěkně fučej. no uvidím, kompresor bych ale chtěl schovat pod kapotu, ne aby byl vypí*enej někde venku u kompresoru

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
Jasne, v E514 to nen9 tak nutn7, ale když se seče přes poledne, tak se to bude hodit, a taky když do kabiny bude foukat chladnej vzduch, nebude potřeba takovej velkej průtok vzduchu přes kabinovej filtr, kterej se nebude tak moc zanášet.
Jinak co se týká traktorů tak je jasný, že komresor by měl bejt schovanej aby ten traktor taky vypadal jak traktor a ne nějaká domácí "fréza".
V traktorech URIII je tam místa dost. Ale v URI to bude chtít předělat trubky od čerpadla posilovače...asi.
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_1.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_2.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_3.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Vestavby.jpg
Jinak co se týká traktorů tak je jasný, že komresor by měl bejt schovanej aby ten traktor taky vypadal jak traktor a ne nějaká domácí "fréza".
V traktorech URIII je tam místa dost. Ale v URI to bude chtít předělat trubky od čerpadla posilovače...asi.
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_1.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_2.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Kompresor_Z10540_3.jpg
http://djgeorge.rajce.idnes.cz/Zemedelstvi#Vestavby.jpg
Asi sem vám špatně rozuměl ale používal ste chladařský nebo hydraulický hadice na to protažení rámem kabiny. Pokud by někdo chtěl chladařskou hadici nahradit hydraulickou pozor pro chladařinu sou porézní.
Jinak kompresor máte schovanej parádně.
Jinak kompresor máte schovanej parádně.
Rámem jsem protahoval ocelovou trubku od hydrauliky pr.15x1mm pro nízký tlak(vysoký tlak jsem táhl hadicí protože ta neměla už tak velkej vnější průměr) a hadice jsem samozdřejmě použil chladírenský pro chladivo R134a.
čauky djgeorge mám ten kompresor stejně jako ty akorád hnaný od kliky plochým řemenem bál jsem se o ližiska na pumpě a twk tam mám kladku. jen mám problém s chladičem po roce byl zacpaný jak je moc hustý a co ložiska drží?
• Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3