klepání motoru 6901
• Stránka 1 z 1
klepání motoru 6901
U motoru který běžel chvíli bez oleje (údajně 4-5min) se nyní ozývá klepání. Předpokládám že problém je na klikovce, ale podle místa klepání se to určit nedá a skoro bych tvrdil že klepe spíš nahoře. Ventily jsou seřízené ,zvihátka rovná a celkově na ventilech nic vyjímečného vidět není. Dole jsem přešel šály a výstelka je porýhovaná, ale všude je (rozhodně nikde není prodřená na plech). Než vezmem kliku na výbrus tak by mě zajímal váš názor čím to může být a taky zda šály které nejsou prodřené na plech už můžou takle mlátit. Navíc je to atypické tím, že klepe až po určité chvíli běhu... i teplý pokud se zastaví a třeba po 10 minutách se nastartuje tak 1-2 min neklepe. Za jakékoliv názory a zkušenosti děkuji. Míra
Re: klepání motoru 6901
proč běžel motor bez oleje? (závada/nepozornost?) Studený/teplý? sundat všechny ojniční a mimo prvního a posledního i uložení kliky. prozkoumat spodní díly šálku uložení kliky a horní části ojnic, Jak hluboké jsou rýhy? jak vypadá klika? (vrypy- hloubka šířka množství? namazaný kompozit- ano , ne?)
Klepání může mít množství příčin, prověřit stav vačkové hřídele (uložení v bloku) prověřit pístní čepy. tolik do základu
Klepání může mít množství příčin, prověřit stav vačkové hřídele (uložení v bloku) prověřit pístní čepy. tolik do základu
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Stalo se to na teplém. Byla porucha čerpadla. Výstelka namazaná není. Jsou v ní rýhy zhruba 0,5 široké a stejně hluboké v nepravidelném počtu. Maximálně 5-6 na šířku šálu. Dále pak jsou ve výstelce drobné dirky (opravdu malé) ale přijde mi to normální vzhledem k tomu že odhaduji 7 000 Mth. Na čepech jsou spíš vlnky. Po přejetí nehtem jsou cítit ale nejsou ostré. Je jasné že to není v ideálním stavu, ale že by to tak tlouklo? Spodek jsem postupně překontroloval celý. Na vačkovou hřídel jsem nekoukal a písty taky nevyndaval. Zvažuji prohodit druhý motor a tenhle vklidu rozebírat a hledat.
předpokládám že je to 70..., to by chtělo vidět. Pokud jsou na klice jen vlnky (nehtem nahmatatelné) tak se to dá pouze přebrousit smirkem (400) očistit, poskládat a skusit, pokud bude mazat tak lze provozovat. Tohle je ovšem takové hurá řešení a je třeba už pomýšlet na brus. Na běžné provozování stačí, na zápřah asi ne. Je potřeba ale kontrolovat spodní stranu uložení kliky a horní stranu ojnic (šálky) Na opačných stranách se to tak neprojevuje.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
• Stránka 1 z 1