Posilovač řízení
• Stránka 1 z 1
Posilovač řízení
Dobrý den, mam problém s posilovačem řízení. Posilovač někdy jde a někdy nejde ale víc nejde. Čerpadlo tlak dává, seřídit válec jsem taky zkoušel po čtvrt otáčce a nerozeběhlo se. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Čím větší kladivo, tím lepší mechanik
Re: Posilovač řízení
jaký je to stroj a jaké je to řízení? 

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
zetor 5745 a mam tam obyčejný posilovač zetoráckej (ne orsta)
zavad muze byt nekolik pojistny ventil ,soupatkovy rozvadec , samotna pistnice , cerpadlo zacal bych se zmerenim tlaku pred soupatkem
Pojistný ventil je nový, čerpadlo dává tlak od 5 do 8 Mpa, ale je to měřený bez připojený pístnice, na to musím ještě svařit v práci přechod zítra...
Tak jsem vcera meril ten tlak a nebyl skoro zadnej. Tak jsem tu pistnici rozebral. Jeste jsem ji nestih dat dohromady tak uvidime zitra jestli to bylo neco platny... Jen mi zbylo par medenych podlozek ze sady, ty jsou navic nebo jsem to nerozebral vsechno? Nerad bych to rozebiral znova
zaslepit výstup do pístnice a natočit, kolik to dá tlaku. Pojišťovák nechat!!!!!!!!!
no pokud dobra chapu tak 5-8 MPa ale zrejme myslel ze se ma tlak merit v okruhu tak je logicky ze tam zadnej nemuze bejt
když odpojím pístnici a dám na hadici od čerpadla budík (jen čerpadlo, pojištovák a budík tak je tlak 5-8 MPa, když dám T spojku a připojím pístnici tak tlak není žádnej... takže to v čerpadle ani v pojištováku nebude když to mi tlak dává, ale když připojím pístnici tak tlak není, tak to podle mě musí být v pístnici že netěsní ale propouští
kdyz tam das T a meris tak nemuzes namerit nic protoze olej proteka volne az kdyz se prestavi soupatko vlivem pohybu volantu tak jde tlak do pistnice ktery by se dal merit ale aby to bylo objektivni tak bys musel drzet rejd v koncove poloze kde by byl tlak propousten prez pojistovaci ventil
přesně tak, dát pístnici do koncové polohy a změřit tlak
. potom začít pomalu otáčet volantem na druhou stranu (tak aby čerpadlo tlačilo) a opět změřit tlak
. potom začít pomalu otáčet volantem na druhou stranu (tak aby čerpadlo tlačilo) a opět změřit tlak
Tak to jsem nevedel. Jsem nekde na internetu prave cet kdyz je rizeni v klidu tak ta pistnice se jako zavre a neproteka prez ni olej a pak to prepusti ventil, nebo nejak tak to bylo napsany. Uvidime dneska jestli stihnu dat dohromady tu pistnici jestli to pujde. Jen mi z ty opravny sady zbyli nejaky medeny podlozky, tam jsou i na ocka co jdou na hadice nebo jdou dovnitr
Proteka to volne soupatkovym rozvadecem kterej je uvnitr ne? Jestli tomu dobre rozumim
ano soupatkovy rozvadec je na konci pistnice u kabiny pripojena hadice je zpatecka privodni je ta co jde do pistnice ale tlak pred pist nebo za pist jde az po prestaveni soupatka myslim ze tvuj problem bude v tom soupatkovem rozvadeci ze pri prestaveni propousti stale do odpadu nebo mozna propousti i do opacneho smeru a vytvari na pistnici protitlak
tak jsem to dal dohromady a nejde, asi dvakrát na krátkou chvíli zabral ale jinak nic. zkoušel jsem to na základní seřízení (utáhnout a povolit o 3,5 otáčky) pak jsem zkusil povolit o 2 otáčky nic, pak přitáhnout o dvě otáčky a nic... Ještě to zkusím znova rozebrat jestli se netrhla gumička při montáži náhodou nic jiného mě nenapadá. Nenapadá vás něco co by se dalo ještě zkusit?
bold píše:přesně tak, dát pístnici do koncové polohy a změřit tlak
skus tohle a napiš

Ještě otázka, na jaký tlak má být seřízen pojištovaci ventil? tady na foru jsem našel 10Mpa je to pravda? Jj zkusím to
jsem to dnes měřil a dopadlo to asi tak: když jsem zatočil napravo a držel tak žádný tlak, přetáčel jsem na pravo a asi na 2 vteřiny se tlak zvednul asi na 2 MPa vic to určitě nebylo posilovač zabral a zase tlakoměr spadnul dolu a už jsem zabíral já. Na levý straně když jsem to držel tak taky žádný tlak... Ještě jsem zkoušel dát tlakoměr na hadici (jen čerpadlo, pojistný ventil a vítlak připojený na tlakoměr při kolika otevře pojistný ventil, zezačátku dávalo čerpadlo tlak 5 MPa na volnoběh pak jsem přidal zvedlo se to na 8 MPa a pak to kleslo na 5 MPa, zase jsem ubral na volnoběh a spadlo to dokonce na 3 MPa. Nevím jestli je to k něčemu dobrý to jak jsem to měril bez toho válce posilovače.
osobně bych asi zvolil variantu výměnu posilovače výměnným způsobem. Pokud to bude dělat dál tak i čerpadlo. Předpoklad je ale kontrola kvality oleje (jestli tam není voda a kdy byl naposled měněn), a dále kontrola stavu měděné (či z čeho to je)
spojky mezi hřídelí čerpadla a vnitřním ozubení motoru.

olej je od prosince stejně jako pojištovací ventil, voda tam není. tu spojku jsem měl taky v prosinci venku a byla dobrá, ale zkouknu jí znova, jen nevím kdy se na to dostanu pak určitě napíšu zatím děkuju za váš čas a hlavně za cenný rady
kdyz jsi mel venku tu spojku nedal jsi nahodou slabsi tesneni nebo dokonce jen silikon po cetpadlo?
nene nedal, není možný že by povylezla ta hřídel jako směrem k čerpadlu? já to viděl naposledy rozebraný tak 15 let zpátky jako malej, přijde mi to jako blbost aby povylezla ale radši se zeptám
tak už jsem přišel na to čím to je, dělalo to čerpadlo, když jsem ho měl venku tak jsem tam zkusil dát jiný a šlo to nádherně.
• Stránka 1 z 1