zetor 7211 tlačí vodu

zetor 7211 tlačí vodu

Příspěvekod adamulik » 27 bře 2013 15:33

Zdravím chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s vytlačováním chladící kapaliny přez přetlak z chladiče? Udělal mi to traktor poprvé minulý rok na jaře. Pár krát jsem dolil vodu až se vytratil fridex a přestalo to. Pak se mi to stalo v létě na konci. To jsem výměnil těsnění pod hlavami dotahoval předepsaným postupem a na předepsaný utahovací moment. Zase chvíli klid a na podzim jak jsem zapínal topení tak stejný problém. To jsem zkoušel jsem vyjmout termostat zapnout a vypnout topení a nic nezabírá. Tyto problémy nastaly vždycky při minimální a někdy žádné zátěží stroje. Myslím si že to bude buď prasklá vložka nebo hlava. Teď ale zjistit která. Nevíte někdo jak na to? Výkon se nijak nesnížil tak při měření tlaků to asi nezjistím. Dále se mi zdá že aby prasklina se neprojevovala při velkých zátěžích a v létě při nejvyžších teplotách to je divné.

Díky za odpověď

Re: zetor 7211 tlačí vodu

Příspěvekod stano126 » 27 bře 2013 15:44

myslim že keby bola prasknutá vložka tak by bol olej vo vode ... možno maly presah vložky ale to by robilo asi stale . musiš počkat na bolda on je odbornik :D

Příspěvekod Láďa » 27 bře 2013 17:15

Já bych zkusil toto: vypustit fridex dát do motoru vodu natlakovat a nechat třeba den . pak sundat hlavy a podívat se jestli nebude někde kapka rezu a zkusit natlakovat hlavy a podívat se na přehah vložek. Ale ještě mě napadlo jak vypadá víčko chladiče má gumičku? Bold poradí víc.

Příspěvekod slava » 27 bře 2013 17:24

kdyz se to odstranilo po vymeme tesneni tak hledej zavadu tam protoze kdyby byla praskla hlava tak vymena tesneni nic nezachrani bude to jen mala netesnost v dosedaci plose tesneni na vlozce kdyz by byla vetsi tak by sla voda i do valce a vyfukem ven mel jsi zmerit presahy kdyz to bylo rozebrane a nepises zda jsi jeste potom pretahoval hlavu bude to delat mozna jen jedna hlava ja jsem to kamaradovi zjistil takto -udelal jsem si gumovy spunt do chladice s hadickou tu jsem ponoril do petlahve s vodou a nastartoval bylo videt jak jdou bublinky a pak jsem vzdy vyndal jeden vstrikovac a nastartoval jen na tri valce u druheho bublinky prestaly tak uz jsem ani dalsi vstrikovac nevyndaval a mel jsem jistotu ze je to na tom druhem a take bylo

Příspěvekod bold » 27 bře 2013 19:29

šetřte chválu, zas tak velký odborník nejsem :? . Každopádně bych šel cestou vyjmutí termostatu- to jsi udělal, takže pokračovat dál odstavil bych topení, propojil hadice vstup a výstup. Pokud by to dělalo pořád tak asi změřit tlaky (hledat rozdíl mezi válci) pokud bude někde rozdíl tak skusit žbrndnout trochu oleje do spalovacího prostoru (vytěsní se případné netěsnosti pístních kroužků) pokud se tlak zlepší (rozdíl tlaků) tak je problém u kroužků, pokud se to nezlepší tak je to nahoře (ventily, hlava, těsnění) pokud budeš hledat praskliny tak napustit motor obyčejnou vodou a mírně natlakovat stačí 1atm. posléze demontovat a hledat prasklinu, bude orezlá. Může být i prasklá vložka (opět natlakovat). Tohle je takový oříšek :lol:
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod adamulik » 27 bře 2013 21:26

Chlapi díky za rady. Hned když budu mít chvilku času tak na to hupnu a pak napíšu.

Zpět na UŘ I