rozměr kol 6245
• Stránka 1 z 1
rozměr kol 6245
Zdravím, nevěděl by někdo, jak poznám správnou velikost kol u 6245, zdá se mi že se pere předek se zadkem a když vypnu předek tak nechce vyzkočit, většinou až když couvnu. Předchozí majitel tam měnil zadní kola tak je dost možný že tam jsou jiné než by měli být. Tenkrát jsem tomu nevěnoval pozornost a ted už na něj nemám kontakt. Jestli by tedy někdo věděl jak to mám vyzkoušet, zda je tam správný rozměr kol tak budu moc rád za tradu. Děkuji
Re: rozměr kol 6245
to že musíš couvnout je normální, předek má být o něco rychlejší, tudíž nejde nikdy stejně. Kola ti nepomůžou, musel by jsi zjistit jaké máš převody. Kola jsou jedna věc a pak jsou varianty ozubených kol.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
udelej si na kolech znacky kridou v miste dotyku se zemi a ujed vzdalenost rovne asi 10 m az se zase znacka na zadnim kole dostane na zem a znova si udelej dalsi odlisnou znacku na prednim kole pocitej přitom otáčky kol pak se vrat zpatky a ujet tu samou vzdalenost se zapnutym nahonem predku predni kolo by se na tech 10 m mělo priblizne zrychlit o pul otáčky
no a někdo to prostě vypočítá 

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
spočítat se to da ale je zapotřebí vedet jake jsou tam ozubena kola takhle je mozne snadno zjisti jestli jsou dobře osazene pneumatiky když je nejaka pochybnost
- Láďa
A jaký kola tam teď máš?? Mě se osvědčili vpředu 9,5 - 24 a vzadu 16,9-28 u 5245 teď na ni chci dát 11,2-24 vpředu a 16,9-30 vzadu a takto to funguje i na 7745 i 7245.
ja si udelal znacky na obou kolech,zved sem predni i zadni kolo zapnul predek a otocil o jednu otacku.rozdil byl na prednim kole cca o jednu mezeru mezi spalkama vzorku jinak to mam podle prilozene tabulky. jak pise slava to bude presnejsi jinak kdyby se vedelo kolik zubu ma kolecko v pridavne prevodovce pro pohon predku a rozmer zadnich gum tak by se jednoznacne vedelo http://frturek.rajce.idnes.cz/dostavba_ ... aprava.jpg
tak jak jsi to udelal mi nesedi protoze je zapotrebi zjistit rozdil otoceni kol mezi zapnutym a vypnutym nahonem predni kolo se toci rychleji nez zadni protoze ma mensi obvod takze takhle jsi jen zjistil ze se predni kolo otocilo napr. 3 x a jeste kousek oproti zadnimu
ja to delal poze spis ze zvedavosti protoze sem vedel jaky mam kolo v moudeti skladal sem to podle ty tabulky
• Stránka 1 z 1