vibrace volantu
• Stránka 1 z 1
- marek 67 18
vibrace volantu
Zdar u zetoru 67 18 mi na volnoběh vibruje volant když otáčky trochu zvýším tak se to malinko zklidní ale pořád to vibruje,napadlo mě něco na spojce ale spojka funguje tak jak má, tak jestli ztím nemate někdo zkušenost dík
Re: vibrace volantu
pokud je sloupek napevno tak je mírná vibrace normální, pokud se ti to zdá moc, tak mrkni na závaží na klice, popřípadě by mohlo něco ulétnout ze spojky. Ale předpokládám že je to normální. Příčinou je nevyvážená točící se hmota.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
- marek 67 18
Dik za radu v nejbližší době to budu rozdělávat tak to zjistím
Presne. Na týchto traktoroch starších rad je tyč riadenia napevno a na tej dĺžke je to normálne. Ja som mal aj motor so spojkou po GO a pri určitých nízkych otáčkach keď ho rozvibrovalo to bola hrôza
Prerobyl som to na hydrostatiku a mám klud.
Na 72xx už je ten volant delený a odvibrovaný pružným klbom... http://www.agroservishlucin.cz/5211-774 ... index.html

Prerobyl som to na hydrostatiku a mám klud.
Na 72xx už je ten volant delený a odvibrovaný pružným klbom... http://www.agroservishlucin.cz/5211-774 ... index.html
ty vibrace se projevuji az když se udela vule na tom hornim ulozeni volantove tyce nevim jak u jinych ale u 4011 se da vymezit
no ona se asi třepe celá volantová hřídel i s uložením.tohle mně dělala 7011. stačí mírně rozhodit hmotu klikovho ústrojí např. výměnou jednoho válce a pístu.
Mně to též vibruje jak prasa u jedné 69tky, ale nic jsem s tím ještě nedělal 

Samí vole, ale stádo nikde ...
- marek 67 18
Ahoj vidím že to dělá na hodně strojích uvidím po opravě bud to přestane nebo ne,
mě šlo jenom o to jestli tam není něco upadlého 

je taková blbá rada, závada se musí projevit pořádně- což je většinou tak že proběhne závaží vanou nebo blokem.
- marek 67 18
Dej pokoj s takovýma havárkama

• Stránka 1 z 1