etážový závěs
• Stránka 1 z 1
- nabocklish
etážový závěs
ahoj!
Nemáte někdo pro inspiraci fotky předělávky zadní konzole závěsu na novější typy (které jezdí v liště).
Dostal se mi pod ruku tento závěs tak jsem ho pro strýčka příhodu vzal a teď přemýšlím co s ním. Lišty není problém nechat vyfrézovat.
Mám nyní konzoli na šrouby a dost často přepřahám nářadí a vleky a je to trošku nekomfortní. Zběžně jsem koukal, že bude zavazet "žebřík" třetího bodu a možná bude potřeba konzoli o pár cm rozšířit (což může být zádrhel).
Kdyby to už někdo z vás měl vyřešeno, rád se nechám inspirovat...
Nemáte někdo pro inspiraci fotky předělávky zadní konzole závěsu na novější typy (které jezdí v liště).
Dostal se mi pod ruku tento závěs tak jsem ho pro strýčka příhodu vzal a teď přemýšlím co s ním. Lišty není problém nechat vyfrézovat.
Mám nyní konzoli na šrouby a dost často přepřahám nářadí a vleky a je to trošku nekomfortní. Zběžně jsem koukal, že bude zavazet "žebřík" třetího bodu a možná bude potřeba konzoli o pár cm rozšířit (což může být zádrhel).
Kdyby to už někdo z vás měl vyřešeno, rád se nechám inspirovat...
Re: etážový závěs
Zdravím. Dá se koupit konzole na tyto závěsy. Kamarád si kupoval na Zetora 7745 konzoli, aby mu tam pasoval závěs z JD.
Hele,nechci rýpat,samozřejmě tento závěs je zase o nějakou generaci dál,ale přestavovat origo závěs na zetoru ve stylu samodomo,který je nějakým způsobem schválený a homologovaný nevidím jako moc moudrý nápad.
Samozřejmě to jde udělat dobře,funkčně a spolehlivě,ale už je to nějaký zásah do konstrukce a rýpat obvzlášt do spojovacího zařízení může být dobré zadělání si na problémy.
Ale nechci ti tím kazit radost,jenom zde říkám svůj názor.
Možná existuje nějaká origo konzole pro tento závěs na UŘ3kách,ale zatím jsem to nikde neviděl.
Samozřejmě to jde udělat dobře,funkčně a spolehlivě,ale už je to nějaký zásah do konstrukce a rýpat obvzlášt do spojovacího zařízení může být dobré zadělání si na problémy.
Ale nechci ti tím kazit radost,jenom zde říkám svůj názor.
Možná existuje nějaká origo konzole pro tento závěs na UŘ3kách,ale zatím jsem to nikde neviděl.

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
- nabocklish
Jestli to zrealizuji, bude to asi stejně (ne)bezpečný jako tvoje převařený ramena... Možná bezpečnější, protože nebudu dělat sváry natupo.
Originál konzola na UŘIII existuje http://www.agrozetshop.cz/konzola-stavi ... 75-c-1388/ bohužel na jiný typ závěsu než mám já
Originál konzola na UŘIII existuje http://www.agrozetshop.cz/konzola-stavi ... 75-c-1388/ bohužel na jiný typ závěsu než mám já
Jaké sváry na tupo? Háky i ramena jsem kvalitně zabrousil a vyvařil na "X" svar s kořenem,takže v jádru není žádné hluché nesvařené msto.
Pokud vím,tak se koncovky ramen normálně mění a prodávají se jako výměnný náhradní díl, tak v čem je problém?
Jinak pokud ta konzole existuje,tak buď jenom rád,ale pochybuji,že ji někde uvidíš jen tak válet se a za pětikilčo ti to asi žádnej Franta někde neodmontuje
Pokud vím,tak se koncovky ramen normálně mění a prodávají se jako výměnný náhradní díl, tak v čem je problém?

Jinak pokud ta konzole existuje,tak buď jenom rád,ale pochybuji,že ji někde uvidíš jen tak válet se a za pětikilčo ti to asi žádnej Franta někde neodmontuje

Naposledy upravil poulm dne 20 čer 2014 07:25, celkově upraveno 1
myslíš tím navařené háky? tak to si dovolím oponovat, neboť háky se navařují na spodní táhla normálně a je to běžný náhradní díl, tudíž schválená oprava. Pokud použiješ originál závěs a originál přírubu tak je to ok. Pokud cokoliv dobastlíš tak je to taky ok, ovšem do doby prvního problému, pak rozhodují orgány činné v trestním řízení a pokud zjistí tuto úpravu, tak jde celý problém za tebou, rovněž pojišťovna od toho dá ruce pryč. Pokud nemáš žádný majetek tak směle do toho, avšak pokud ti mají co zabavit........... Bohužel český kutil je pojem mezinárodní, je to pozůstatek minulosti kdy nikde nic nebylo a tak si české ruce pomohli. Osobně je mně to úplně šumák, ale já bych se ptal sám sebe proč? Proč potřebuju tento závěs? nestačí mně obyčejný automat? nestačí mně obyčejný závěs na čep? Jak moc ho využiju? Jak často měním výšku závěsu? (to je asi jedinný důvod proč bych ho chtěl) osobně jsem si až letos sehnal automat do 7045 a to jen proto abych po výměně konzoly měl totožný systém se 7211. Zajímalo by mně v čem tento typ skrývá tak velkou výhodu že jdeš cestou převařování konzoly.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
byl jsi rychlejší poulme, tudíž ta reakce je na příspěvek nad tebou.

No mně by se posuvný závěs líbil,ale bylo by to mnoho komplikací konstrukčně,takže to raději neřeším.
Spíš by mne zajímala možnost alternativní výměny hubice,resp. obyč čep má nějakých 30mm,automat už má čep 40mm,ale když bych chtěl připojit autovlek,co má oko 50mm,tak už by byl fajn závěs či automat s čepem 50mm.
Pokud mám origo konzoli a seženu si origo tovární automat,třeba nějaký ten "Ringfeder", tak by to nemusel být až zas tak velký problém,ikdyž je to nejspíš stejný případ jako s tím posuvným závěsem, pořád se jedná o závěs,který výrobce neschválil.

no já mám automat který má 35mm. Ale je fakt že mám problém s rozdílným průměrem. Jo a pokud přestavíš ten autovlek na traktorový tak tam budeš mít oko 40mm. Dá se koupit a převařit- opět oficiální výměnný díl
já to na svém autovleku převařoval, páč mně tam vyměnili oje opět za 50mm (než jsem to odvezl) 

Na ten autovlek mně pořád tak nějak podvědomně připadá oko 40mm slabé,když si představím,že občas při přeložení to dosáhne celkovou hmotnost i 20t, tak už toho to malé oko má plné brejle,ale nejspíš to vydrží,když ty vleky mívaly oka 40mm i za staré Matesy a Liazky,kde to lítalo 80km/h.
No ale pro nic za nic se na ty 50ky nepřešlo
No ještě uvidím jak to všechno dopadne, každopádně přestavba,resp. změna kategorie autovleku z "O" na "OT4" není tak jednoduchá jak kde všichni psali,opak je pravdou a nebo mám jenom smůlu a pořád natrefuji na administrativní překážky.
No ale pro nic za nic se na ty 50ky nepřešlo

No ještě uvidím jak to všechno dopadne, každopádně přestavba,resp. změna kategorie autovleku z "O" na "OT4" není tak jednoduchá jak kde všichni psali,opak je pravdou a nebo mám jenom smůlu a pořád natrefuji na administrativní překážky.

páč si malý soukromníček a ne firma která to dělá běžně.
U nás bol ten istý problém, zapriahli autovlek za nový traktor, bola tam dosť veľká vôla a časom sa z z oka na vleku stal ovál. Na dielniach to vyriešili tým, že do oka natĺkli nejakú hrubostennú trubku mám pocit. Na žatvu to stačilo, rázy sa značne utlmili. Ako to ťahajú teraz netuším, ale 9t vlečky majú bežne vymlátené oká že s traktorom trhne pri každom preradení. Ale to je skôr tým, že sa namiesto bolcna používalo hocičo iné, menšieho priemeru a potom to takto dopadlo.
poulm píše:Na ten autovlek mně pořád tak nějak podvědomně připadá oko 40mm slabé,když si představím,že občas při přeložení to dosáhne celkovou hmotnost i 20t, tak už toho to malé oko má plné brejle,ale nejspíš to vydrží,když ty vleky mívaly oka 40mm i za staré Matesy a Liazky,kde to lítalo 80km/h.
No ale pro nic za nic se na ty 50ky nepřešlo![]()
![]()
vyžadují brzdnou zkoušku?
Ano, i tohle chtěli. To je právě ten problém,každý úřad a každé STK si může stanovit různé specifické podmínky,které je potřeba splnit pro úspěšnou přestavbu. Těch podmínek vyplývající z vyhlášky o spojitelnosti soupravy a technického stavu je hodně. Třeba s tím ojem,mám tam teď oko 50mm, existuje nějaká norma,která předepisuje dovolenou vůli v závěsu,který traktor má továrně čep 50mm? Samozřejmě jde vyměnit oje s okem 40mm,ale už to musí být zaznamenané v TP,já tam mám naštěstí obě varianty a to mně zachránilo.
Já už s tím bojuji tři měsíce a řešení jednoho problému má za následek vznik dalších dvou.
Pokud nemáte známé na vhodných místech,kteří by dohlédli na hladký průběh, tak se do toho raději nepouštějte.
Já už s tím bojuji tři měsíce a řešení jednoho problému má za následek vznik dalších dvou.
Pokud nemáte známé na vhodných místech,kteří by dohlédli na hladký průběh, tak se do toho raději nepouštějte.

spíš bych to posoudil tak, že jsi narazil na dvě instituce plné papírových čertů. rád bych aby se tu vyjádřil někdo kdo má pozitivní zkušenosti.
Také bych rád znal názor někoho s lepší zkušeností. Jsem optimista a věřím,že jinde to může fungovat svižněji.
Když už se to naši úředníci trochu naučili,tak příští vlek mi snad půjde bez komplikací.
Ještě mám doma jeden menší autovlek,který bych rád,dáli bůh,taky přestavěl na traktorový.
Podle mně je to už od samého začátku špatně nazvané a špatně zařazené. V pravém slova smyslu se jedná o změnu kategorie zařazení vozidla, resp. změna účelu užívání a nikoli žádná přestavba,jinak řečeno už se ten vlek nepoužívá v automobilové dopravě,ale v zemědělství,takže logicky by měla stačit platná STK,maximálně evidenční kontrola a na úřadě už pak jenom udělají zápis do TP k tomu razítko a za 5min. by to mělo být hotové, vlastně tak jak je to běžné v ostatních západních zemí EU,kde jsou úřady pro lidi,nikoli lidi pro úřady.
Když už se to naši úředníci trochu naučili,tak příští vlek mi snad půjde bez komplikací.
Ještě mám doma jeden menší autovlek,který bych rád,dáli bůh,taky přestavěl na traktorový.

Podle mně je to už od samého začátku špatně nazvané a špatně zařazené. V pravém slova smyslu se jedná o změnu kategorie zařazení vozidla, resp. změna účelu užívání a nikoli žádná přestavba,jinak řečeno už se ten vlek nepoužívá v automobilové dopravě,ale v zemědělství,takže logicky by měla stačit platná STK,maximálně evidenční kontrola a na úřadě už pak jenom udělají zápis do TP k tomu razítko a za 5min. by to mělo být hotové, vlastně tak jak je to běžné v ostatních západních zemí EU,kde jsou úřady pro lidi,nikoli lidi pro úřady.
není lepší uchopit groše, zajít za právníkem který dělá dopravu ať ti napíše dopis pro magistrát? Páč tvoje anabáze je už na knižní vydání o třech svazcích (a to ještě nejsi u konce).
když jsem přetypovával ten svůj autovlek, tak u nás taky byla vyžadování brzdná zkouška. Elegantně jsem to obešli přepisem na známého v jiném okrese, kde zkoušku nevyžadovali, přetypování provedli tamtéž a zpatky už jsem "koupil" přetypovaný vlek.. za zlomek času i pěněz. Ovšem ne každý má takovou možnost. Co jsem se ještě vyptával na STK, tak mi bylo řečeno že změny v rámci kategorie...změny hmotností, rozměrů, nástaveb často i docela velké zásahy projdou snáž, něž změna celé kategorie ...i kdyz se nic zásadního nemění...odřezat přebytečná světla, a kabeláž, vylepit 40ku a pod...
Už i tahle varianta mne napadla,možná to tak příště taky pořeším. 

• Stránka 1 z 1