spojka 7211
• Stránka 1 z 1
spojka 7211
Zdravím ve spolek,
Mám takový menší problém se spojkou (nožní pedál spojky) a to takový, že při sešlápnutí jde cca 7cm od konce velmi těžko došlápnout. Odhaduji to na špatný jeden z válečků, ale před opravou se tu chci optat, zda se s tím již někdo nesetkal?
Dík za odpovedi
Mám takový menší problém se spojkou (nožní pedál spojky) a to takový, že při sešlápnutí jde cca 7cm od konce velmi těžko došlápnout. Odhaduji to na špatný jeden z válečků, ale před opravou se tu chci optat, zda se s tím již někdo nesetkal?
Dík za odpovedi
Samí vole, ale stádo nikde ...
Re: spojka 7211
je to 72? mrkni se do spojky, je možné že tam máš jiný typ pacek a těch 7cm od konce rozepínáš i náhonovou spojku.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Ano je to 7211, jak je napsáno v nadpise.
Že by se těch 7cm od konce rozepínala i náh. spojka můžu v klidu vyloučit, to že jde těžce došlápnout se objevovalo postupně, zdá se mi to jako by váleček byl na doraz a pak těch 7cm to přetláčím (jde to moooc těžko). Když už se v tej spojce hrabu po Xtý, tak si říkám zlatá 69tka
Že by se těch 7cm od konce rozepínala i náh. spojka můžu v klidu vyloučit, to že jde těžce došlápnout se objevovalo postupně, zdá se mi to jako by váleček byl na doraz a pak těch 7cm to přetláčím (jde to moooc těžko). Když už se v tej spojce hrabu po Xtý, tak si říkám zlatá 69tka

je toho víc, Má to násobič? jak vypadá hřídel vypínacího ložiska? není vydřená? Jak vypadají vypínací páčky? kdy byla naposled dělaná spojka? Kolik je vůle mezi ložiskem a vypínacíma páčkama?
Když to vemu od začátku, tak od doby co jsme ho koupily (cca rok a půl), bylo vidět, že běžná údržba byla zanedbávana. Se spojkou si někdo hrál, páč náhonová spojka byla povolena na maximum a pojezdová spojka rozhašená, takřka mužu říct, že si spojka furt sedá (není ji možné trvale seřídit). Pak jsem přišel na prasklej klobouček u jednej packy, čekal jsem že už to bude konečně v poho a teď zase tohle. Násobič to má, ale nefunkční (tak či tak ho nikdy nepoužívám), jinak vše uvnitř spojky zkontrolováno a správně seřízeno, napadá mně jedině ten váleček pod přístrojovkou...
spojku není možné seřídit kde? No já bych ještě vyčepoval spodní váleček, a zahýbal si hřídelí na vypínání ložiska, pokud byla údržba zanedbávána, tak je možné že je přidřená nebo vydřená. Pokud bude dělat horní váleček, tak rozhoď zrovna vypínací válec násobiče (ten co je u spojky) vyčisti, dej novou manžetu, zkontroluj hadice. Pokud to má násobič, tak je občas dobré ho mít funkční.
Seřízením mám na mysli vypínací packy a pak táhla. Tehdy packy byly nerovnoměrně vůči ložisku (což je mooc špatné), jesi to nebude tím válečkem, pak jedině vydržet do zimy a rozpůlit, aby se všechno přešlo a dalo do pořádku.
Především to, čím nahybáš spodní váleček jiné tam není. No a pak samozřejmě táhlo náhonové spojky - bohužel to někdo zavařil na pevno a náhon vůbec nezapínal (ale to již s pojezdovou moc nesouvisí) 

jo táhlo brzdičky.... já se už děsil že tam máš ještě něco spešl.skus tu hřídel.
Tak zapřičiňuje to páka na vypínání ložiska (na to tlačí spodní váleček), jde trošku ztuha a měla by jít víc posunout, ale nejde (to je právě to jak jsem zmiňoval, že to jde cca 7cm od konce pedálu těžce sešlápnout). Nevím jak to tam s tou pákou je
Indikátor - na tej páce je maznička
Dík za odpovědi

Dík za odpovědi
Martis píše:Tak zapřičiňuje to páka na vypínání ložiska (na to tlačí spodní váleček), jde trošku ztuha a měla by jít víc posunout, ale nejde (to je právě to jak jsem zmiňoval, že to jde cca 7cm od konce pedálu těžce sešlápnout). Nevím jak to tam s tou pákou jeIndikátor - na tej páce je maznička
Dík za odpovědi
tuhle páku jsem měnil loni, při problému se spojkou náhonu, mel jsem překoucené ty zářezy na konci asi o 3mm...nešlo to seřídit, koupil jsem novou zesílenou. Puvodní byla ještě klasicky rovná a holt se to časem unavilo...Pokud si to spravne pamatuju, tak je tak jedna páka na pojezdovou a v ní ( nebo přes ní) jde páka na náhonovou- mohlo se to tam nekde vpříčit, neni to namazané, nebo to je stejný problem jako jsem mel ja a jsou tam ty zařezy na konci jinak nez mají být
Ta páka sa da vymenit aj ked odmontuješ ruru na ktorej je kabina. Nemusiš rozpolovat traktor.Alebo ju iba dobre premaž. Inak Bold to tvrdil od začiatku 

• Stránka 1 z 1