JD 7430 PREMIUM versus CASE IH PUMA 180
• Stránka 1 z 1
JD 7430 PREMIUM versus CASE IH PUMA 180
Ahoj všichni.Poradťe prosím kto už má nejaké skušenosti.Jsou to docela novinky , no nevím který mám koupit, pro který se mám rozhodnout.I ty výkonové normy mají pomíchané.O jiné značky nemám zájem.Dík.
- david drdla
Zdar Pedros ty ses taky vnicem poradny nesvezl tak se ti libi Johan ale mas pravdu puma je taky sikovnej trakturek 

chcel by som sa opytat niekoho kto ma nejake skusenosti s JD 7030 premium..chceme na farmu kupit novy traktor..pouzivat ho chceme najma na podmietky, orbu, pripravu pody a sejbu..chceme nieco s vario prevodovkou..uvazujeme aj o 7730 s autopower ale ta je v takej vybave aku chceme o cca 20000 eur drahsia..mame cca 400ha pody z toho cca 90ha pasienky..je premium vhodny na taky typ prac? alebo je to vhodne iba do takych lahsich..ako predajca vravi: "je to traktor do dopravy"..ale doprava je to posledne kde ho potrebujeme..tak poradte skuseni 

- Marek Fikejs
-
v podstatě se musíme podívat na to, jaký traktor je do dopravy či pro těžké polní práce. Můj osobní názor je takový, že není traktoru který je vhodný do dopravy méně či více, vždycky je to o určité ekonomice. Samozřejmě toto nelze říci v případě volby převodovky, tuto věc tady na fóru řeší jin debaty. V dopravě je to o velikosti návěsu vs. síle traktoru, takže pokud mám 400 ha orné půdy, tak traktor JD 7530 pro mě bude tahoun pro těžké polní práce - 6 radličný otočný pluh, 5-6 m kompaktor apod.
Když se na to podívám tak, že mám 2000 ha orné, a na tuto výmměru si pořídím traktor JD řady 7030W a 8030, tak pak mohu říct, že traktor JD 7530 je pro mě vhodný pro lehčí polná práce a dopravu, protože na těžké polní práce mám těžší a výkonnějsí traktory.
Já osobně mám ve svém rajonu cca 3 ks 7530, 2 podniky okolo 1500 ha a jeden soukromník s cca 300 ha. Ten soukromník tento traktor používá na orbu se 6 radličným otočným pluhem Lemken a tahá s ním sečku Lemken 6 metrů. Ty další 2 větší podniky tyto stroje používají jako nosič nebo tahač žacích strojů a návěsy okolo 20 t (Annaburger 20.79), kompaktor atd.
Takže pokud mohu odpovědet na prvně uvedenou otázku, tak JD 7530Premium je rozhodně traktor dle vašich požadavků do vašich podmínek, pokud ovšem nemám již gigantické nářadí, se kterým by tento traktor mohl mít problémy.
Podotýkám, jsem prodejce JD u firmy DAŇHEL AGRO a.s., takže může být můj přípsěvěk poněkud zaujatý, ale věřím, že tomu tak není.
V případě dotazů mne kontaktujte na SZ, mailu či ICQ.
Když se na to podívám tak, že mám 2000 ha orné, a na tuto výmměru si pořídím traktor JD řady 7030W a 8030, tak pak mohu říct, že traktor JD 7530 je pro mě vhodný pro lehčí polná práce a dopravu, protože na těžké polní práce mám těžší a výkonnějsí traktory.
Já osobně mám ve svém rajonu cca 3 ks 7530, 2 podniky okolo 1500 ha a jeden soukromník s cca 300 ha. Ten soukromník tento traktor používá na orbu se 6 radličným otočným pluhem Lemken a tahá s ním sečku Lemken 6 metrů. Ty další 2 větší podniky tyto stroje používají jako nosič nebo tahač žacích strojů a návěsy okolo 20 t (Annaburger 20.79), kompaktor atd.
Takže pokud mohu odpovědet na prvně uvedenou otázku, tak JD 7530Premium je rozhodně traktor dle vašich požadavků do vašich podmínek, pokud ovšem nemám již gigantické nářadí, se kterým by tento traktor mohl mít problémy.
Podotýkám, jsem prodejce JD u firmy DAŇHEL AGRO a.s., takže může být můj přípsěvěk poněkud zaujatý, ale věřím, že tomu tak není.
V případě dotazů mne kontaktujte na SZ, mailu či ICQ.
JD 7530 vs CASE PUMA 180
Je to porovnatelné JD 7530 a CASE PUMA 180 myslím co se týče koní .
No JD 7430 bych zaradil níž.Ty normy mají spekulativne udány.
- Marek Fikejs
-
Re: JD 7530 vs CASE PUMA 180
milos331 píše:Je to porovnatelné JD 7530 a CASE PUMA 180 myslím co se týče koní .
Koho že by si zařadil níže a má uvedeny normy spekulativně?
- Marek Fikejs
-
milos331 píše:CASE má v norme ECE R 120.
JD 7430 má méne koní vs CASE PUMA 180.
To máš sice pravdu, že JD uvádí méně koní než CASE, NH, MF apod, ale otázka zní, co je správně?
JD uvádí výkon motoru v ECE R 24 (DIN), což je norma, která počítá se spotřebou výkonu větrákem chladiče, a na klice je pro mě výkon proto využitelnější (reálnější) než uvádí norma ISO (ECE R 120).
Re: JD 7430 PREMIUM versus CASE IH PUMA 180
case je kratší tím nastává problém s dovažování neseného stroje asi bych volil john de.
gimik píše:case je kratší tím nastává problém s dovažování neseného stroje asi bych volil john de.
No nevím nevím a neměřil jsem, ale silně bochybuji, že 7430 bude delší(větší rozvor). U řady 7730 možná, ale u evropské verze bych si tímto tvrzením moc jistý nebyl.

Ahoj.No ja osobně bych bral Pumu.JD jsem jezdil a teď mam Case sice Magnum 280 ale Pumou jsem jel a podle mého názoru je Case lepší.
• Stránka 1 z 1