Nutnost odpruzenia prednej napravy ci len luxus
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
- Zdenek Krones
náprava
při dnešních pracovních rychlostech nad 12km je to nutnost.
- lukasbranka1
-
skus se svezd s odpruzenou a bez ni Ja bych uz traktor bez odpruzene napravy nechtel podle me za jakou koli cenu ale s odpruzenim ozelel bych ji treba do kravina krmny vuz atd. tam neni treba ani klima jeste se vyplati dat penize za lepsi sedadlo ale odpruzena kabina to jsem nepoznal rozdil lepsi je kvalitni sedadlo 

všichni tu zmiňujete pořád jen to pohodlí ale zapomíná se, jak již zmiňoval Jan Sedlák, že odpružená náprava hlavně zlepšuje celkově trakční vlastnosti traktoru a to hodně
.. dobrý systém odpružení tlumí předozadní rázy traktoru a jednotlivé stranové výkyvy kol a tím se traktor "nerozskáče" a dokáže při menší hmotnosti přenést více síly na podložku .. také je lépe manévrovatelný v krizových situacích (prudké změny směru , rychlosti) což se při stále rostoucích nárocích na ekonomiku, výkonnost a také bezpečnost stává tedy nutností
... toď můj názor.... z praxe

... toď můj názor.... z praxe
zemědělství není práce, ale styl života
Podle mého úsudku většinou vedení podniků kouká ušetřit a na takových věcěch se šetří.neříkám že je to všude.ale ten co rozhoduje o koupi stroje tak stím většinou vůbec nejezdí tak mu je jedno že nebude mit to a to hlavně že koupí laciněji a bude tím hezčí jak dobře koupil. ale jinak když bych si osobně kupoval traktor tak bez odpružené nápravy nikdy.a kokal bych i po slušných sedačkách.protože vim jak je člověk kolikrát vymlácenej a záda bolí a bolí
Ked sedis v traktore 12 hodin denne, tak si rozmyslis ci chces odpruzenu napravu alebo nie, ale ked robis na poli ktore, pripravovali magori mozes mat odpruzene aj neviem co, a aj tak ti ide vyhodit mozog z hlavy, a kazdy vecer si mozes zasivat r.ť
. Ja kym som si zvykol na odpruzenie, (toto skor plati o kabine, tak mi ani nechutilo jest, mal som zaludok ako na vode). Ale odpruzena naprava je pri presunoch super, a pri praci tiez co to stlmi, do urcitej miery samozrejme. A vplyv na trakciu nespominam ...

david drdla píše:Takove tema muze zadat jen ten kdo sedi v lavici a neskace cely den na poli![]()
Ver mi, že sa mi moc v tých laviciach sedieť nechce.....ale ešte tie 3 roky si tam posedím, získam tri písmenká pred meno a potom ver tomu, že s takými ako si ty nebudem zaobchádzať v rukavičkách

Lenže ako všímam, tak ty si tak dokonalý a perfektný, že teba určite napadne dobrá téma na ktorú sa bude dať pokecať a ktorá ti dá nové rady a pomôcky do života

- david drdla
chlapce kdyz ctu ty tve tema tak se kolikrat chytam za hlavu ja si myslim ze jsu obycejnej jezedak ale ty se drzis sveho hesle

http://www.youtube.com/watch?v=1n3UQ3qx38c Tady je dobře vidět rozdíl mezi odpruženou a neodpruženou nápravou u JD.
Ještě by mě zajímalo jestli může mít DF agrofarm odpruženou nápravu??
Už sem se párkrát ptal, ale jeden říkal že může že druhej že prý nemůže tak nevím.
Ještě by mě zajímalo jestli může mít DF agrofarm odpruženou nápravu??
Už sem se párkrát ptal, ale jeden říkal že může že druhej že prý nemůže tak nevím.

chlapci je fakt že bez dobrých vedoucích by nefungovalo nic ale stále tu někdo rýpe do traktoristů a musel jsem zareagovat no sedět v traktoru 16-17hodin v traktoru není zrovna med a od jara do podzima se nezastavit lidí v zemědělství je čím dál míň a stihnout se to musí a každý noví co příjde ze školy to dlouho nevidrží ale jo jsou i víjimky david drdla jezdí s traktorem od té doby co dosáhl na pedály tak jistě ví o čem je zemědělství a nejezdí s fendtem odjakživa tak chlapci co studujete trošku úcty taky jsem byl ve škole a měl ideály a nikdo vám je nebere tak hodně zdaru
- Blažek Petr
Odpružená náprava určitě není špatná věc,ale cenový rozdíl mezi odpruženou a neodpruženou není určitě nezanedbatelný a to nemluvím o ceně náhradních dílů na opravy a údržbu odpružených náprav.Tím jsem chtěl říci že u menších farem a zemědělců hrají hlavní roli peníze.
- Vaclav UPZT
Byli jsme u Lanze v Mannheimu,pak nás vyvezli na poligon k Bruchsalu a tam nám ukazovali výhody odpružených náprav u 6930S.
Pominu-li komfort,tak když nám ukazovali test v tahu na betoně,tak se neodpružená verze rozskákala,ale odpružená hrabala na místě a neposkočila .Dokazovali nám lepší přenos výkonu na zem a menší prokluz.
Možná to byl obchodní tah,ale ozkoušet si vše na poligonu za istrukce místních školitelů bych přál každému kdo s traktorem jezdí.
Pominu-li komfort,tak když nám ukazovali test v tahu na betoně,tak se neodpružená verze rozskákala,ale odpružená hrabala na místě a neposkočila .Dokazovali nám lepší přenos výkonu na zem a menší prokluz.
Možná to byl obchodní tah,ale ozkoušet si vše na poligonu za istrukce místních školitelů bych přál každému kdo s traktorem jezdí.
Re: Nutnost odpruzenia prednej napravy ci len luxus
ahoj chlapci potřeboval bych poradit jestli nemáte skušenosti s fendtem 924 je tam sice odpružení kabyny a přední nápravy ale dle mého názoru to nějak moc nefunguje při pružení kabyny to jde na doraz a jsou to rany že máte dojem že vám kabina upadne nevíte nějakou fintu jak ty měchy přifouknout nebo čím to může být mám ho teprv krátce a jsem neuvěřitelně sklamám z prvních dojmů a jízdy s nim tak snad dobrá rada nebude drahá
To Pepís: Ten traktor je novej nebo kolik má Mth?
- david drdla
zdar Pepis uz te boli zada fendt ma najezdeny 2500 mt dva roky starej ja jsem stim jezdi ted to dosto zatvrzelej case
PEPIS nato si budes muset zviknout

jo jo davídku zvikám si tak důležité je že to má rádio a klimu a uplně špatné to není a člověk si zvykne na cokoli ale skoušel jsem jezdit s vyplým odpružením a nemyslím že je v tom rozdíl a ted na veletrhu jsem se ptal toho servisáka co byl jobkovy spravovat fendtíka co dělat s tou kabinou že to strašně jde na tvrdo a že to bouchá a říkal že s tím nic nejde dělat že to prostě tak je jen možná výměna silentbloků ale to při těchto motohodinách je blbost tak si i zvykám na to že že žádné rány neslyším čauvec nějak mám moc práce a nestíhám chodit na web
• Stránka 2 z 2 • 1, 2