Jaký traktor na 100ha TTP?
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
- TomikKouril
Pridam nazor.Zetor 8441 stoji 851700,ale bez klimatizace je to o 40 tis levnejsi.Pred tydnem byla na agrowebu naprodej 8441,nova za 650 tis a dph.Dobry nakup!
Zetor..
Strýc si Proximu koupil loni na jare a pár věcí jí vytýká....jednak se objevilo pár závad-brzdová prasátka, pak prasklé nějaké kolíčky na předním náhonu a teď mu budou nějak seřizovat motor či co......Příjde mi že ten NH je provedený lépe...alespoň doufám:-) No a potom ten reverz, dvoustupňový násobič, polohovací závěs atd...jo a málem bych zapomněl na radiální pneu, strýcovi ji dali na diagonálách a on se pak diví že mu na silnici skáče:-)) Nevím nevím, no.
- Ondřej Novák
-
Ať tak, nebo tak, každopádně chtěj po prodejci aby ti dal kontakty na majitele těch TL-ek a dej si tu práci a objeď aspoň tři, čtyři lidi co je maj delší dobu a vyzpovídej je... To co ti nakecá prodejce, jak je všechno super atd. nemá takovou vypovídací hodnotu jako když se pobavíš s někým kdo s tím denně dělá...
Ono někdy si stačí všimnout, že na farmě mají novější, stejně silné traktory, ale jiné značky. To pak hovoří samo za sebe...

Když osladit, tak Crystalem...
Ja ti môžem povedať presne to isté čo Ondrej....treba ísť vyskúšať niekam tam kam to chodí už pár mth nie nech ti to naštartujú predajcovia vo dvore a ty si pokrútiš volantom ako ide ľahko oproti kryštálu....
Zákazník ti povie aj chyby tomu stroju a povie ti tiež čo je určite dobré si do neho dať čo určite využiješ......
Taký traktor sa nekupuje na dva roky (aspoň myslím keďže máš 100ha ) tak nech to má to čo budeš možno potrebovať aj o 4 roky....ako teraz zisťujem aj ja čo všetko by ešte bodlo
Ale si spomínal že si dáš spraviť ponuku u predajcov JD....určite ich neobíď
Máme JD 5820 v plnke okrem predného vývodu a ramien....plná spokojnosť...verím že na tie hektáre ti stačiť bude a má to už štvor stupňové radenie pod zaťažením a taktiež elektro reverz a spústu užitočných vecí šak je to moderný traktor
Zákazník ti povie aj chyby tomu stroju a povie ti tiež čo je určite dobré si do neho dať čo určite využiješ......
Taký traktor sa nekupuje na dva roky (aspoň myslím keďže máš 100ha ) tak nech to má to čo budeš možno potrebovať aj o 4 roky....ako teraz zisťujem aj ja čo všetko by ešte bodlo

Ale si spomínal že si dáš spraviť ponuku u predajcov JD....určite ich neobíď

Máme JD 5820 v plnke okrem predného vývodu a ramien....plná spokojnosť...verím že na tie hektáre ti stačiť bude a má to už štvor stupňové radenie pod zaťažením a taktiež elektro reverz a spústu užitočných vecí šak je to moderný traktor

maclos píše:Ja ti môžem povedať presne to isté čo Ondrej....treba ísť vyskúšať niekam tam kam to chodí už pár mth nie nech ti to naštartujú predajcovia vo dvore a ty si pokrútiš volantom ako ide ľahko oproti kryštálu....
Taký traktor sa nekupuje na dva roky (aspoň myslím keďže máš 100ha ) tak nech to má to čo budeš možno potrebovať aj o 4 roky....ako teraz zisťujem aj ja čo všetko by ešte bodlo![]()
Ale si spomínal že si dáš spraviť ponuku u predajcov JD....určite ich neobíď![]()
Přesně na tímle strojem uvažujeme! Jediná věc, proč se ještě rozhodujeme mezi New Hollandem TL a JD 5820 je servis- na JD to máme asi 15km kdežto na NH pouze 2 km z koupce dolů...Ale já si myslim že do servisu se stejně moc jezdit nebude..a cenový rozdíl cca 150 tis Kč...ale myslím si že EHR a ty rychlosti pod zatížením se více než hodí..
John Deere
Tak uz mam doma nabidku od JD....no, moc se teda nepredvedli, 5620 za skoro milion sto...ach jo, tak to asi vypada na toho NH, řadit pod záteží se nebude:-( ale třeba na http://www.agroservis-visnove.cz/aktuality_home.htm to s cenama vypadalo zase uplne jinak. Jenze to bylo v akci. Asi se jeste zkusim toho prodejce co nam JD nabizi, jestli se zase nejaka nechysta...
Re: Jaký traktor na 100ha TTP?
Tak jenom abych dokončil diskuzi: Vyhrál to New Holland TL 100A klima, vzduchová sedačka, čelní nakladač Hauver. Je to nebe a dudy oproti Zetoru, fakt! Pravda že náhradní díly vyjdou dráž ale je to už fakt stroj-držák. Zatím máme asi teprve 115mh ale to nabude.
...
Naposledy upravil rotez30 dne 08 úno 2015 13:47, celkově upraveno 2
- Honza Sedlák
JirkaF píše:Udál si dobře, že jsi nevybral toho JD. U nás maj JD 8310 asi 9 let a na osmim roku už na něm dáli generálku motoru a stála něco přes 1mil. Když to chce někdo srovnávat se zetorem, tak oproti zetorum to sou pěkný žrouti a nic si na tom sám neopravíš a maj drtahej servis a ND.
Co si na novym Zetoru spravíš? Dva roky je v záruce, takže se v tom vrtat nemůžeš, servis potřebuješ také, elektroniku už v tom taky nějakou mají a když se ti sesype převodovka nebo spojka u nové Forterry tak to budeš taky dělat sám?
Rozhodně se toho dá na ni spravit aspon něco, to u JD ti odejde jedno čidlo, nebo potřebuješ udělat výměnu oleje a už musíš volat servis u zetora si opravíš aspon něco málo, olej si taky vyměníš a že je to dva roky v záruce, tak na to máš ten servis, ale co potom?, u JD tvrdě platit a ND jak už tady psal radek: ,,celoprosklené dveře na zetora stojí 1600kč a u zahraničního?" u JD? před nákým časem to bylo na FW bylo to něco přes 30 000 a to je pěknej rozdíl a jak sem už psal, všechno se to sype, kdyt 8let je na motor poněkud málo.
Naposledy upravil rotez30 dne 08 úno 2015 13:47, celkově upraveno 1
nechci hájit Zetor (i když jsem jeho příznivcem) pouze bych chtěl uvést několik svých názorů-Především cena nového stroje 1:0 pro zetor,ceny náhradních dílů 2:0 pro zetor,výbava-2:1 )holt u té výbavy zetor pokulhává.Teď několik povšimnutí starý zetor byla poctivá kovářská práce,dělaná pro "pracující v zemědělství"(což mimochodem nebyli žádní anštajni-byli to "předělaní chlapi od koní"tudíž tento stroj musel vydržet jejich "chlapskou sílu".Vemte Zetora,vemte "zahraniční"traktor a dejte jim stejně naložit a stejnou údržbu-troufnu si tvrdit že zetor vydrží víc.Skušenost z družstva v dědině-orvané stroje bez údržby výměna oleje v motoru skoro žádná,v převodovkách to nikdo nemění,ale zetorek jede furt,cucáky stáhlé gumičkou,v kopci s 10 tunovou vlečkou letí z komínu saze,ale jede to furt.Opravy na koleně zvládne skoro každý.pneumatiky-cena opět hovoří pro klasiku,Takže abych to shrnul-normální zemědělec (ne podnik obhospodařující 1000ha) šáhne po zetoru (i když i já se poohlížím po jiné značce,protože těch 120koní od zetoru je málo)mám doma řadu 7...,na tyhle stroje mně nešahejte,jsou to takové držáky že to nemá obdobu,všechny ty jeleny a jiné,strčí do kapsy (poměr cena-výkon) Tyto stroje od nás tak hned nepůjdou,pouze 161 budu měnit za něco jiného,ale 7... zůstanou tady,jsou to dříče k nezaplacení.Je pěkný pohled na pracujících 500koní ale tenhle traktor si já,jako soukromník,zatím nekoupím.Rád bych znal vaše názory-hlavně menších hospodářů (cca 100ha) který traktor a jaké skušenosti s ním mají.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Pár postřehů... Přijde mi, že ale neporovnáváš nový zetor s novým zahraničním. Protože jak už tady visí, kolik si toho uděláš na novym? Zdaleka ne jako dřív (už kvůli záruce). Určitě nesouhlasim s tim, že zemědělec i kdyby byl vygumovaná hlava chová se tak i ke strojům. Když si koupim traktor za milion a víc, tak bych se taky k němu moh trochu chovat. To neznamená, že mu v práci něco odpustim, čím dražší, tím toho chci víc, ale ne ho pras***. Na druhou stranu souhlasim s tim, že poměr cena/výkon hraje pro Zetor. Ale to jen z toho důvodu, že zetor je výkonově dole a tím pádem je slabiny nejsou tak důležité, jako u traktoru 200 a víc koní. Kdo byl na Dnu zemědělce, viděl, jak je napytel převodovka u Zetora...
- Honza Sedlák
Pokud bych měl porovnávat Zetor a JD, NH MF.. měl bych brát v úvahu Proximy a Forterry. To jestli byly 69, 77 nebo 161 držáky je už někde dál. Na těch se ještě vyučily opraváři a traktoristi kteří pracují v provozu dodnes. A když si to srovnáte kolik měl dřív podnik škodovek, 120 a 160tek na nějakých 1200ha? A kolik má dnes traktorů na stejnou výměru? Dva John Deery, jeden podmítá, podrývá, oře a druhý seje, jezdí s návěsem nebo táhá cokoliv. Kolik ten traktor udělá za rok mth a práce. To je taky dobrý si přepočítat protože ty velké traktory se nadřou docela dost. A to nějakých 8 - 10 let je dost a neříkejte že na starých Zetorech nebyly třeba seřídit ventily a že se nerozdělával za ty roky motor, rychlostka nebo spojka když jsou to takovy držáky. Novej traktor zahraniční výroby pokud budu spravovat jako ten zetor tak vydrží taky dlouho. Pravda že to je dosti drahé.
Pokud si pořídím Forterru, musím stejně měnit filtry, oleje atd, stejně jako u zahraničního traktoru. Ale těžko tam budete měnit sami čerpadlo, lamely ve spojkách nebo čidla. To je stejné jako když si srovnám škodovku 120 ve které se můžu hrabat doma a novu Fabii do které mě už nikdo nepustí.
Pokud si pořídím Forterru, musím stejně měnit filtry, oleje atd, stejně jako u zahraničního traktoru. Ale těžko tam budete měnit sami čerpadlo, lamely ve spojkách nebo čidla. To je stejné jako když si srovnám škodovku 120 ve které se můžu hrabat doma a novu Fabii do které mě už nikdo nepustí.
....
Naposledy upravil rotez30 dne 08 úno 2015 13:46, celkově upraveno 1
- Honza Sedlák
Tady nešlo o to jestli máš něco proti JD nebo zahraničním strojům ale o to že dosti často se slyší názory "naše Zetory si opravíš sám doma kdežto zahraniční nové traktory ne". Ale vlastně se porovnávají hrušky s jabkama protože každej k novému traktoru přirovnává staré 160ky nebo 77. Tož asi tak.
Nechci přirovnávat k novým traktorům staré 7...,Držím se při zemi.Kdo ze soukromě hospodařících si kupuje nový traktor?Kupujou se většinou ojeté stroje do kterých je potřeba zainvestovat nějaká ta koruna a udělat nějaká ta oprava-tudíž hovořím o výhodách zetorů jako takových.Nehovořil jsem o nových strojích které jsou stejně v záruce a nic si na nic člověk neudělá.Co se týče oprav-já osobně budu vybírat takový stroj který si udělám doma bez nutnosti vyměnit všechno nářadí v dilně.Na zetory jsem si už udělal hromady přípravků,počítám že mně to samé čeká při výměně za jinou značku.Abych to přirovnal k té škodě 120-toto přirovnání je celkem výstižné fabii bych nikdy nekoupil-to radši ojetinu z venku-ale jsme pořád u peněz-až budou stát zahraniční traktory vůči zetoru to co stojí ojeté zahraniční auto vůči fabii,tak asi zetory padnou úplně.Konkurovat výbavou opravdu nemůžou.Ale zatím jsou pracovní stroje s cenou někde jinde,a kupovat ohrkaný stroj s představou oprav a investic se mně opravdu nechce.Bohužel zetor trošku zaspal supra 50 pořád modernizuje,větší vrtání,větší zdvih,turbo,čerpadla bosch,ale pořád je to super 50,i když má dnes 120 koníků.Já jsem taky nacpal na 70 turbo (má tak přes 80 koní) a netvrdím že je to nová řada,pořád je to jen 70 s větším počtem kobyl.Tady je problém,nikdo nevyvinul nový stroj,pořád jen modernizují-chce to novou koncepci a to kompletně,né bastlit na jeden "kovářský"traktor vymoženosti od jiných výrobců-dyť co je v zetoru od zetoru?Abych to shrnul-Já si nový traktor kupovat nebudu-zatím,a když proberu ojetiny tak z toho zetor vychází nejlíp.Možná tu za rok,možná za dva,budu řešit problém který se zahraničních traktorů za 16145,protuže ať je zetor jaký je,tak jeho nejsilnější stroj má pouze 120 koní,a to je na mně dost málo.howg
ještě k těm "dříčům".Není vyjímkou že u nás jezdí s 10t. vlečkou traktor který "oře,podmítá a seje"čili má přes 300kobyl,je to pěkné že je to všestraný stroj ale todle?Já vím že to má klimu,řazení pod zátěží,ale ty gumy sešmajdané po cestě bych kupovat nechtěl.
• Stránka 2 z 2 • 1, 2